Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Баклажани на зиму
                 

Баклажани на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Баклажани
  • Icon 5 порцій
  • Icon 15 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт баклажани на зиму

Баклажани на зиму— закуска, яка подарує насолоду літніми ароматами та багатий смак навіть у холодну пору року. Приготовані та законсервовані в автоклаві, баклажани зберігають свою ніжну м'ясисту текстуру та набувають насиченого смаку завдяки поєднанню чилі, часнику, цибулі та ароматних спецій. Мед додає приємну солодковість, а додавання оцту легку кислинку, що робить цю страву справжньою гастрономічною насолодою.  Особливо смачні обжарені баклажани на зиму з додаванням спецій: пікантний чилі додає гостроту, а коріандр і кумин — теплі пряні нотки. Завдяки різноманітному поєднанні інгредієнтів, консервовані баклажани мають багатий смак, яким не порівняти ні з чим.

Консервація баклажанів з часником в автоклаві має свої переваги - баклажани стають м’якими, але зберігають приємну текстуру, не розпадаються. Консервація в автоклаві гарантує довге зберігання, дозволяючи насолоджуватися стравою протягом усього року.

Баклажани рецепти на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Баклажани 1,5-2кг
  • Чилі2шт
  • Часник70грамів
  • Цибуля2шт
  • Коріандр20гр
  • Сіль
  • Мед100гр
  • Кумин
  • Чорний та духмяний перець
  • Олія соняшникова
  • Оцет

Крок 1

Нарізаємо баклажани на шматочки товщиною 0,5 см, якщо зробити тонші шматки, то баклажани можуть "розпастися" при автоклавуванні.

Крок 2

Обсмажуємо баклажани з двох сторін на олії до скоринки, або запікаємо на пательні, обсмажені баклажани перекладаємо в велику миску.

Крок 3

Нарізаємо цибулю на дрібний кубик та смажимо на олії до легкого розм'якшення.

Крок 4

Додаємо до цибулі коріандр та кумин, адже спеції краще розкриваються якщо їх підігріти.

Крок 5

Нарізаємо перець чилі й додаємо до цибулі та спецій.

Крок 6

Додаємо мед та все гарно перемішуємо. Не допускаємо до стану коли воно почне карамелізуватися, мед має розтопитися та підігрітися. Як тільки мед розтанув вимикаємо підігрів.

Крок 7

Натираємо часничок в гарячу суміш та додаємо кілька горошин чорно та духмяного перцю.

Крок 8

Змішуємо баклажани з гарячою сумішшю, солимо та все гарно перемішуємо.

Крок 9

Розкладаємо баклажани в баночки, зверху баночок викладаємо суміш з овочів та спецій яка залишається.

Крок 10

Зверху додаємо трошки сонячної олії та по кілька крапель оцту і закриваємо баночки.

Крок 11

Готуємо баклажани в автоклаві при температурі 100 градусів 15 хв.

Крок 12

Дістаємо баклажани з автоклава і їмо найсмачнішу закуску, яка вразить всіх любителів пікантних смаків.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Рецепт баклажанів на зиму від нашого шефа, це можливість зберегти літні овочі та спеції, створивши смачну зимову закуску, яка додасть вашому столу різноманітності. Переглядайте відео та дізнавайтеся секрети приготування баклажанів в автоклаві.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.