Баклажани на зиму
- Середній рівень
- Баклажани
- 5 порцій
- 15 хв
Обладнання для цієї страви:
Переглядайте рецепт:
Рецепт баклажани на зиму
Баклажани на зиму— закуска, яка подарує насолоду літніми ароматами та багатий смак навіть у холодну пору року. Приготовані та законсервовані в автоклаві, баклажани зберігають свою ніжну м'ясисту текстуру та набувають насиченого смаку завдяки поєднанню чилі, часнику, цибулі та ароматних спецій. Мед додає приємну солодковість, а додавання оцту легку кислинку, що робить цю страву справжньою гастрономічною насолодою. Особливо смачні обжарені баклажани на зиму з додаванням спецій: пікантний чилі додає гостроту, а коріандр і кумин — теплі пряні нотки. Завдяки різноманітному поєднанні інгредієнтів, консервовані баклажани мають багатий смак, яким не порівняти ні з чим.
Консервація баклажанів з часником в автоклаві має свої переваги - баклажани стають м’якими, але зберігають приємну текстуру, не розпадаються. Консервація в автоклаві гарантує довге зберігання, дозволяючи насолоджуватися стравою протягом усього року.
Баклажани рецепти на 5 баночок об’ємом 0,5 літра.
Інгредієнти
- Баклажани 1,5-2кг
- Чилі2шт
- Часник70грамів
- Цибуля2шт
- Коріандр20гр
- Сіль
- Мед100гр
- Кумин
- Чорний та духмяний перець
- Олія соняшникова
- Оцет
Крок 1
Крок 2
Крок 3
Крок 4
Крок 5
Крок 6
Крок 7
Крок 8
Крок 9
Крок 10
Крок 11
Крок 12
Смачного консервування разом з УТЕХО!
Рецепт баклажанів на зиму від нашого шефа, це можливість зберегти літні овочі та спеції, створивши смачну зимову закуску, яка додасть вашому столу різноманітності. Переглядайте відео та дізнавайтеся секрети приготування баклажанів в автоклаві.
22.09.2024
Іван Іванчук
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.