Бички в автоклаві
Бички в автоклаві - прості в приготуванні рибні консерви, приємно радують своїм смаком. Він набагато більш насиченим, ніж у консервів масового виробництва. Плюс - не доведеться сумніватися в корисних властивостях і чистоті продукту. Процес приготування досить простий і дозволяє за раз отримувати обсяги, яких вистачить на сезон великій родині.
Чим корисні консервовані бички в автоклаві
У бичків ніжне філе білого кольору і яскравий впізнаваний смак. У складі багато вітаміну РР, а також присутні такі мікроелементи: молібден, хром, цинк, фтор, сірка, хлор і нікель. Одна маленька риба, по суті, дає організму комплекс корисних речовин.
Що робити з бичками? Прибирати луску з риби не треба, вона після смаження стане хрусткою. Це ж стосується і зябер. Вам потрібно всього лише добре бички промити і почистити.
У бичків багато йоду, який добре засвоюється організмом і життєво необхідний людям, які проживають у великих містах і населених пунктах з негативною екологією. Рибу легко готувати: є багато перевірених рецептів з варіння, смаження і гасіння. Один з класичних варіантів приготування - консервування бичків в маслі або в томаті.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Підготовка бичків до консервації
Рецепт приготування бичків в автоклаві в домашніх умовах простий, але важливо правильно попередньо підготувати рибу. Для консервування підходять свіжі і морожені бички.
Якщо бички заморожені - потрібно розморозити їх у природніх умовах (просто дати відтанути при кімнатній температурі). Кожну тушку потрібно добре промити під проточною водою, обезголовити і витягти нутрощі. У рибі багато кісток, але більше проблем можуть доставити гострі плавники. Тому краще їх видалити.
Бички в томаті в автоклаві рецепт
Рецепт бичків в томаті в автоклаві простий: щоб приготувати консерви з розрахункової кількості 3 кг риби, потрібні такі інгредієнти:
- цибуля - 300 г;
- морква - 2-3 середніх;
- томатний сік - 0,5 л;
- борошно - 0,5 ст.л .;
- чорний мелений перець (за смаком);
- гвоздика і лавровий лист - по 3 шт .;
- цукор, сіль, запашний перець - все за смаком.
Морквину натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати. Всі зазначені інгредієнти рівномірно змішати разом з очищеними бичками. Великі рибини можна попередньо порізати на 2-3 шматочки. Якщо хочеться отримати насичений соус (як в «радянських консервах»), до готової суміші можна додати до 4 ст. ложок простого кетчупу (без добавок) або томатної пасти. Любителі їжі гостріше можуть удосконалити продукт кетчупом чилі.
Щоб приготувати бички в томаті в автоклаві, досить розкласти отриману суміш по банках і закатати їх. Але є ще один спосіб: спочатку на дно банок викласти порізану рибку, перетерту в спеціях, а після залити сумішшю з томатного соку, цибулі, моркви, борошна і солі. Законсервовані банки потрібно виставити в автоклав (попередньо в нього потрібно налити води, так що б покрити кришки баночок на 2 см.).
Час приготування при 110 С - близько півгодини. Для порівняння, гасити консерви в мультиварці доведеться 5 годин, в духовці - близько 4 годин. Ось чому автоклав краще. За короткий проміжок бички разваряться настільки сильно, що кістки размякнуть.
Бички в олії в автоклаві
Рецепт бичків в маслі в автоклаві ще простіше: приготування консерви займає мінімум часу і зусиль. Необхідні інгредієнти з розрахунку на одну півлітрову банку:
- бички почищені - 500 г;
- сіль - 0,5 ч.л;
- лавровий лист - 1 шт .;
- перець горошок чорний - 3 шт .;
- рослинне масло - 25 г.
Для приготування досить в чисті банки укласти нарізану на 50-грамові шматки рибу, перемішану з сіллю, лавровим листом і перцем. Щільність укладання сировини повинна бути такою, щоб у верхній частині банки залишалося близько 1 см вільного простору. Після можна додавати рослинне масло і закатати ємності кришками.
Що робити з бичками? Прибирати луску з риби не треба, вона після смаження стане хрусткою. Це ж стосується і зябер. Вам потрібно всього лише добре бички промити і почистити.
Бички в олії в автоклаві готуються близько 30 хвилин. Автоклав потрібно залити водою (за рівнем - вище банок), помістити в нього закатані ємності і закрити кришкою. Після нагрівання потрібно витримувати температуру в районі 110 С. Через 30 хвилин нагрівання можна вимкнути, дочекатися падіння тиску до 1 атм. Далі досить випустити повітря, відкрити кришку і дістати готову консервацію.
Хочете готувати домашні рибні консерви просто і швидко? Купуйте автоклав - найзручніше обладнання для приготування смачних заготовок. Ми виготовляємо автоклави з ретельно відібраних матеріалів. Готові вироби - гарантовано надійні, практичні і безпечні. Перетворіть рутинний процес консервації в зручну, швидку і приємну роботу.
Читайте також: