Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Страви з риби в автоклаві

Страви з риби в автоклаві

Однією з основних функцій автоклава є позбавлення від бактерій у продуктах, які консервуються. Таким продуктом, що вимагає особливого методу консервування, є риба. Завдяки високій температурі, якої вдається досягти в автоклаві, споживання рибних консервів є абсолютно безпечним. А приготовані в домашніх умовах, такі страви є ще надзвичайно смачними та корисними.

Зазвичай асортимент рибних консервів на полиці в супермаркеті складається із декількох видів, які відрізняються тільки сортом риби, з якої вони приготовані. Тому гурмани, які бажають поласувати особливими консервами з риби, шукають способи приготувати їх самостійно. У цій статті ви знайдете оригінальні рецепти, які неодмінно подарують вам задоволення.


Кета в автоклаві


Океанічна риба, з родини лососевих, водиться переважно в північній частині Тихого океану, в районі Берингової протоки. Основною її цінністю є ікра, адже ця риба нереститься всього один раз і помирає. А ще в неї дуже смачне м'ясо, багате на вітаміни та корисні елементи. М’ясо кети має найнижчу калорійність серед лососевих риб ㅡ 120 ккал. на 100 г, що робить її чудовим дієтичним продуктом.

Консервовану кету можна додавати в салати, випічку та закуски.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Для приготування кети в автоклаві нам потрібні (для однієї банки об'ємом 390 г):


  • філе кети ㅡ 330 г;
  • чорний перець горошком ㅡ 4 шт.;
  • лавровий лист ㅡ ½ листка;
  • сіль ㅡ 5 г;
  • олія ㅡ 1 ст. л.;
  • сушений мелений кріп.


Спосіб приготування:


  1. Оскільки кету в нашому регіоні не зловити, то для приготування консерви найкраще підійде свіжоморожене філе, яке можна придбати в супермаркеті. Філе нарізаємо великими шматками (приблизно на висоту банки).
  2. На дно банки кладемо перець горошком та половину лаврового листка.
  3. Далі щільно втрамбовуємо рибу в банки.
  4. Додаємо сіль, дрібку кропу, олію та закриваємо банки.

Банки поміщаємо в автоклав та стерилізуємо при 110 градусах 30 хвилин.


Рибні тефтелі в автоклаві


Оригінальний рецепт готової страви, яка здивує навіть найвибагливішого гурмана. Для приготування нам підійде будь-яка біла риба ㅡ судак, щука тощо. В поєднанні з будь-яким гарніром рибні тефтелі чудово смакуватимуть у будь-яку пору року.

Для 10 півлітрових банок нам потрібні:


  • філе риби ㅡ 2700 г;
  • білий хліб ㅡ ½ шт.;
  • цибуля ㅡ 5 шт.;
  • курячі яйця ㅡ 4 шт.;
  • рафінована олія ㅡ 1 ст.;
  • сіль ㅡ 50 г;
  • лавровий лист;
  • чорний мелений перець;
  • духмяний мелений перець.


Спосіб приготування:


  1. Рибне філе нарізати шматочками і посолити (1 столова ложка на 1 кг риби) та залишити на пів години в холодильнику.
  2. Цибулю очищаємо та нарізаємо середнім кубиком. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  3. Хліб замочуємо в холодній воді.
  4. Пропускаємо рибу через м’ясорубку разом із цибулею та хлібом.
  5. Додаємо до фаршу яйця, сіль, перець.
  6. Ретельно перемішавши фарш, робимо з нього невеликі кульки вагою приблизно 50 г.
  7. Із залишків риби (голова, хвіст) варимо бульйон у пропорції 1 кг риби на 1.5 л води. Варимо 1.5 години.
  8. У бульйоні варимо тефтелі до напівготовності. За допомогою шумовки тефтелі вибираємо.
  9. Наповнюємо банки бульйоном та тефтелями в пропорції 3:2 та закриваємо банки.

Консервуємо тефтелі 30 хвилин при 110 градусах.


Рибна солянка з квашеною капустою в автоклаві


Інгредієнти, які нам потрібні:


  • минтай (філе) ㅡ 3.7 кг;
  • квашена капуста ㅡ 2 кг;
  • цибуля ㅡ 1 кг;
  • морква ㅡ 0,2 кг;
  • приправа для риби;
  • цукор ㅡ 4 ст. л.;
  • томатна паста ㅡ 4 ст. л.;
  • мука;
  • гвоздика;
  • духмяний перець горошком;
  • чорний перець горошком.


З такої кількості інгредієнтів на виході отримуємо приблизно 11 банок об'ємом 720 г. Готуємо за наступним планом:


  1. Минтай обсмажуємо в муці до золотистої скоринки.
  2. Моркву та цибулю очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву натираємо на грубій тертці.
  3. Капусту разом із морквою та цибулею обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, приправи до риби, цукор та тушкуємо до готовності.
  4. Далі викладаємо все шарами в банки ㅡ спочатку капусту, а потім рибу, додавши 1 гвоздику, 2 горошини духмяного та 6 горошин чорного перцю.

Закриваємо банки та відправляємо їх в автоклав на 30 хвилин при 110 градусах.

А найкраще готувати ці рибні консерви в автоклавах “UTEHO” (Укрпромтех). Компанія спеціалізується на виготовленні виробів із нержавіючої сталі.

Купити автоклав можна у нас на сайті та зателефонувавши за номером: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також ви можете написати нам на пошту: autoclav24@gmail.com. Для того, щоб ви зрозуміли, який автоклав вам підійде найкраще, рекомендуємо спершу пройти тест на підбір агрегата.

Читайте також:

Поділіться з друзями