Страви з риби в автоклаві
Однією з основних функцій автоклава є позбавлення від бактерій у продуктах, які консервуються. Таким продуктом, що вимагає особливого методу консервування, є риба. Завдяки високій температурі, якої вдається досягти в автоклаві, споживання рибних консервів є абсолютно безпечним. А приготовані в домашніх умовах, такі страви є ще надзвичайно смачними та корисними.
Зазвичай асортимент рибних консервів на полиці в супермаркеті складається із декількох видів, які відрізняються тільки сортом риби, з якої вони приготовані. Тому гурмани, які бажають поласувати особливими консервами з риби, шукають способи приготувати їх самостійно. У цій статті ви знайдете оригінальні рецепти, які неодмінно подарують вам задоволення.
Кета в автоклаві
Океанічна риба, з родини лососевих, водиться переважно в північній частині Тихого океану, в районі Берингової протоки. Основною її цінністю є ікра, адже ця риба нереститься всього один раз і помирає. А ще в неї дуже смачне м'ясо, багате на вітаміни та корисні елементи. М’ясо кети має найнижчу калорійність серед лососевих риб ㅡ 120 ккал. на 100 г, що робить її чудовим дієтичним продуктом.
Консервовану кету можна додавати в салати, випічку та закуски.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Для приготування кети в автоклаві нам потрібні (для однієї банки об'ємом 390 г):
- філе кети ㅡ 330 г;
- чорний перець горошком ㅡ 4 шт.;
- лавровий лист ㅡ ½ листка;
- сіль ㅡ 5 г;
- олія ㅡ 1 ст. л.;
- сушений мелений кріп.
Спосіб приготування:
- Оскільки кету в нашому регіоні не зловити, то для приготування консерви найкраще підійде свіжоморожене філе, яке можна придбати в супермаркеті. Філе нарізаємо великими шматками (приблизно на висоту банки).
- На дно банки кладемо перець горошком та половину лаврового листка.
- Далі щільно втрамбовуємо рибу в банки.
- Додаємо сіль, дрібку кропу, олію та закриваємо банки.
Банки поміщаємо в автоклав та стерилізуємо при 110 градусах 30 хвилин.
Рибні тефтелі в автоклаві
Оригінальний рецепт готової страви, яка здивує навіть найвибагливішого гурмана. Для приготування нам підійде будь-яка біла риба ㅡ судак, щука тощо. В поєднанні з будь-яким гарніром рибні тефтелі чудово смакуватимуть у будь-яку пору року.
Для 10 півлітрових банок нам потрібні:
- філе риби ㅡ 2700 г;
- білий хліб ㅡ ½ шт.;
- цибуля ㅡ 5 шт.;
- курячі яйця ㅡ 4 шт.;
- рафінована олія ㅡ 1 ст.;
- сіль ㅡ 50 г;
- лавровий лист;
- чорний мелений перець;
- духмяний мелений перець.
Спосіб приготування:
- Рибне філе нарізати шматочками і посолити (1 столова ложка на 1 кг риби) та залишити на пів години в холодильнику.
- Цибулю очищаємо та нарізаємо середнім кубиком. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
- Хліб замочуємо в холодній воді.
- Пропускаємо рибу через м’ясорубку разом із цибулею та хлібом.
- Додаємо до фаршу яйця, сіль, перець.
- Ретельно перемішавши фарш, робимо з нього невеликі кульки вагою приблизно 50 г.
- Із залишків риби (голова, хвіст) варимо бульйон у пропорції 1 кг риби на 1.5 л води. Варимо 1.5 години.
- У бульйоні варимо тефтелі до напівготовності. За допомогою шумовки тефтелі вибираємо.
- Наповнюємо банки бульйоном та тефтелями в пропорції 3:2 та закриваємо банки.
Консервуємо тефтелі 30 хвилин при 110 градусах.
Рибна солянка з квашеною капустою в автоклаві
Інгредієнти, які нам потрібні:
- минтай (філе) ㅡ 3.7 кг;
- квашена капуста ㅡ 2 кг;
- цибуля ㅡ 1 кг;
- морква ㅡ 0,2 кг;
- приправа для риби;
- цукор ㅡ 4 ст. л.;
- томатна паста ㅡ 4 ст. л.;
- мука;
- гвоздика;
- духмяний перець горошком;
- чорний перець горошком.
З такої кількості інгредієнтів на виході отримуємо приблизно 11 банок об'ємом 720 г. Готуємо за наступним планом:
- Минтай обсмажуємо в муці до золотистої скоринки.
- Моркву та цибулю очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву натираємо на грубій тертці.
- Капусту разом із морквою та цибулею обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, приправи до риби, цукор та тушкуємо до готовності.
- Далі викладаємо все шарами в банки ㅡ спочатку капусту, а потім рибу, додавши 1 гвоздику, 2 горошини духмяного та 6 горошин чорного перцю.
Закриваємо банки та відправляємо їх в автоклав на 30 хвилин при 110 градусах.
А найкраще готувати ці рибні консерви в автоклавах “UTEHO” (Укрпромтех). Компанія спеціалізується на виготовленні виробів із нержавіючої сталі.
Купити автоклав можна у нас на сайті та зателефонувавши за номером: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також ви можете написати нам на пошту: autoclav24@gmail.com. Для того, щоб ви зрозуміли, який автоклав вам підійде найкраще, рекомендуємо спершу пройти тест на підбір агрегата.
Читайте також: