Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Рецепт буженини по домашньому в автоклаві
                 

Рецепт буженини по домашньому в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon М'ясо
  • Icon 4 порцій
  • Icon 40 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Буженина по домашньому

Запечена буженина — це страва, яку легко приготувати вдома, використовуючи прості інгредієнти та спеції. Рецепт буженини дозволяє створити смачне м'ясо з золотистою скоринкою та соковитою текстурою всередині, таке запечене м’ясо смакуватиме до святкового столу чи звичайної вечері.

Домашня буженина — це не тільки смачно, але й безпечно, адже контролюючи складники, ви можете бути впевнені, що у складі не міститься консервантів і хімічних добавок.

Який рецепт буженини обрати? Не секрет, що є безліч варантів та рецептів приготування буженини, але ми пропонуємо унікальний рецепт - приготування законсервованої буженини в банці з солодкуватим медово-гірчичним соусом. Така страва буде зберігати свою свіжість, соковитість та поживність не один місяць.

Як зробити буженину вдома? Для приготування цієї страви найкраще підходить свинна корейка, яка має баланс м'яса та жиру, що робить страву ніжною та водночас соковитою. Використання медово-гірчичного соусу додає м'ясу приємну солодко-пікантну нотку. Достатньо лише кількох інгредієнтів: свинна корейка, мед, гірчиця, олія, цибуля, духмяний перець, лавровий лист та звичайно побутовий автоклав. Приготування буженини в автоклаві не займає багато часу, але ви отримуєте смачну та незвичну консервацію м'яса, яка підходить як для звичайного обіду, так і для святкових моментів.

Рецепт буженини на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Свинна корейка1,3 кг
  • Цибуля150гр
  • Мед50гр
  • Гірчиця міцна50гр
  • Соняшникова олія50
  • Чилі1/2шт
  • Духмяний перець
  • Сіль/перець
  • Лавровий листок

Крок 1

1,3 кг свинної корейки нарізаємо скибочками, такими, щоб вмістилися в півлітрову баночку. Пам’ятайте: м’ясо не потрібно мити перед приготуванням.

Крок 2

Солимо та перчимо шматочки свинини з усіх сторін.

Крок 3

Для соусу до м’яса в миску додаємо 50 г міцної гірчиці та 50 г меду.

Крок 4

150 г цибулі ріпчастої нарізаємо великими шматочками та додаємо до м’яса. А також додаємо коріандр та чорний перець.

Крок 5

Нарізаємо 2-3 головки часнику маленькими кубиками та додаємо до мʼяса.

Крок 6

Додаємо 50 г соняшникової олії, гарно перемішуємо та маринуємо. Залишаємо мʼясо на 1-2 години в холодильнику для маринування.

Крок 7

Обсмажуємо мʼясо в маринаді на сковорідці до золотої скоринки.

Крок 8

В заздалегідь підготовлені баночки 0,5л додаємо лавровий лист та духмяний перець горошком по 8 штук.

Крок 9

Розкладаємо обсмажені шматочки мʼяса в баночки.

Крок 10

Половину нарізаного свіжого перчику Чилі додаємо до мʼяса в баночки.

Крок 11

Закриваємо баночки твіст-кришками та відправляємо в автоклав. Готуємо буженину при температурі 110 градусів 40 хвилин.

Крок 12

Насолоджуємося ніжною бужениною в медовому-гірчичному маринаді.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Буженина в медово-гірчичному соусі — це смачна та ароматна страва. Завдяки автоклавуванню буженина зберігає свій неперевершений смак та аромат протягом тривалого часу. Переглядайте відео та дізнавайтеся, як приготувати цю страву в автоклаві, щоб завжди мати під рукою соковите м'ясо для смачного обіду або святкового столу.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.