Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Глінтвейн рецепт в автоклаві
                 

Глінтвейн рецепт

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Глінтвейн
  • Icon 3 порції
  • Icon 10 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Приготування глінтвейну

Глінтвейн– це традиційний зимовий напій, який зігріває та створює атмосферу свята. У холодну пору року він ідеально доповнює затишні вечори вдома або дружні зустрічі. Завдяки приготуванню в автоклаві в режимі "на пару", концентрат для глінтвейну можна зробити заздалегідь і зберігати тривалий час без втрати смаку. Готовий глінтвейн у банці – це швидкий спосіб насолодитися улюбленим напоєм у будь-який момент, не витрачаючи багато часу на підготовку. Просто відкрийте баночку концентрату, додайте таку ж кількість вина трошки підігрійте все разом і ароматний напій готовий до смакування! 

Концентрат для глінтвейну має багатий смак та аромат, що досягається завдяки унікальному поєднанню спецій та інгредієнтів. У рецепті використовується вино (біле або червоне), що слугує насиченою основою. Смак вина доповнює цедра мандаринів,  яка додає цитрусової свіжості (можна використати також цедру лимонів чи апельсинів). Мед додає солодкі нотки, а прянощі кориці, гвоздики та чорного духмяного перцю роблять смак глінтвейну багатогранним та насиченим. Легку кислинку додає барбарис, а тим'ян підкреслює вишуканість напою.

Такий концентрат для глінтвейну чудово смакує як самостійний напій. Він ідеально пасуватиме до святкових м'ясних страв, легких закусок, десертів чи сирної тарілки.

Чому наш рецепт концентрату глінтвейну особливий? Завдяки автоклавуванню, його можна зберігати довго та безпечно. Це дуже зручно, адже улюблений напій завжди буде під рукою. Технологія автоклавування дозволяє зберігати всі інгредієнти у їхньому найкращому стані, забезпечуючи насичений смак і безпеку.

Глінтвейн рецепт на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Глінтвейн інгредієнти

  • Вино (біле або червоне)1,5л
  • Цедра мандаринів (лимонів або апельсинів)
  • Мед
  • Барбарис
  • Чорний духмяний перець
  • Кориця (палички)
  • Гвоздика
  • Тим'ян

Крок 1

В три заздалегідь підготовлені баночки 0,5 л. розкладаємо по дві палички кориці.

Крок 2

Додаємо чорний духмяний перець та барбарис.

Крок 3

Розкладаємо в банки сушену гвоздику по 5-6 зірочок до інших спецій.

Крок 4

Додаємо гілочки сухого тимʼяну в баночки.

Крок 5

В банки додаємо цедру мандаринів (можна використати цедру лимона або апельсина).

Крок 6

Розливаємо 1 пляшку червоного сухого або напівсухого вина по баночках. Додаємо мед.

Крок 7

Натираємо часничок в гарячу суміш та додаємо кілька горошин чорно та духмяного перцю.

Крок 8

Відправляємо концентрат глінтвейну в автоклав. Готуємо в режимі "на пару", тому використовуємо спеціальний паровий клапан і дотримуємось рекомендацій щодо приготування в цьому режимі. Готуємо в паровому режимі при температурі 90 градусів 10 хвилин.

Крок 9

Дегустуємо неймовірний домашній глінтвейн, який не поступається ресторанним напоям.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Готовий глінтвейн вдома – це не просто напій, а справжня частинка різдвяної магії, яку ви можете створити своїми руками. Червоне або біле вино для глінтвейну – вибір за вами, кожен варіант має свої переваги. Червоне вино створює класичний, глибокий смак, тоді як біле має легший відтінок.

Приготування глінтвейну в домашніх умовах в автоклаві – це можливість насолодитися традиційним напоєм у сучасному форматі. Додайте атмосферу свята до вашого дому та здивуйте гостей домашнім глінтвейном, який не поступається ресторанним напоям. А в коментарях поділіться думкою – яке вино для глінтвейну ви вважаєте найкращим?

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.