Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Овочеві салати в автоклаві

Овочеві салати в автоклаві

У сучасній кулінарії існує безліч рецептів, і майже щодня з'являються все нові й нові. Не виключенням є й консервація ㅡ на полицях супермаркетів можна знайти найнеочікуваніші страви, а досвідчені господині здивують й поготів. Але інколи хочеться поласувати стравами за старими добрими рецептами, і серед них найвищу позицію займають овочеві салати.

У кожного з нас такі салати викликають своєрідні асоціації: хтось пригадує як бабуся готувала їх у селі влітку, а дехто згадає студентську їдальню з її особливим шармом та романтикою завдяки цим стравам. Ми хочемо вам запропонувати поласувати простими, але такими смачними салатами, приготованими в автоклаві.


Салат “Літній”


На одну літрову банку потрібно:


  • помідори ㅡ 3 шт.;
  • огірки ㅡ 3 шт.;
  • цибуля ㅡ 1 шт.;
  • перець болгарський ㅡ 2 шт.;
  • кріп ㅡ 2 гілочки;
  • петрушка ㅡ 2 гілочки;
  • лавровий лист ㅡ 2 шт.;
  • перець чорний горошком ㅡ 5 шт.;
  • перець духмяний горошком ㅡ 3 шт.;
  • часник ㅡ 1 зубчик.

Інгредієнти для маринаду:


  • вода ㅡ 2 л;
  • цукор ㅡ 125 г;
  • сіль ㅡ 3 ст. л.;
  • оцет 9% ㅡ 150 мл.

Салат Літній

Приготування:


  1. Овочі та кріп із петрушкою ретельно вимити і просушити. Це важливий етап, оскільки всі овочі готуються зі шкіркою. Цибулю та часник почистити.
  2. На дно банки кладемо кріп, петрушку, надрізаний зубчик часнику, перець, лавровий лист. Для любителів гострих пікантних смаків можна покласти декілька кілець гіркого перцю.
  3. Цибулю нарізаємо кільцями та кладемо в банку.
  4. Болгарський перець нарізаємо соломкою і теж кладемо в банку. Можна використовувати жовтий, червоний та зелений перець, ㅡ так салат буде мати яскравіше забарвлення. Інгредієнти в банці добре вкладаємо.
  5. Насамкінець кладемо в банку огірки, нарізані кружальцями, та помідори, подрібнені на 8 частин. Всі інгредієнти ще раз втрамбовуємо в банці, щоб залишилось трішки вільного місця до верху.
  6. Готуємо маринад: всі необхідні інгредієнти кладемо в каструлю та доводимо до кипіння. Важливо, щоб сіль та цукор повністю розчинились.
  7. Гарячим маринадом заливаємо банки та закатуємо.

Кладемо банки в автоклав і заливаємо теплою водою. Консервуємо при 90 градусах 5 хвилин.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Салат “Кубанський”


Інгредієнти (порція для 5-ти півлітрових банок):


  • капуста ㅡ 0,6 кг;
  • огірок ㅡ 0,6 кг;
  • помідора ㅡ 0,6 кг;
  • перець болгарський ㅡ 0,6 кг;
  • цибуля ㅡ 0,3 кг;
  • морква ㅡ 0,3 кг;
  • олія соняшникова ㅡ 125 мл;
  • оцет 9% ㅡ 75 мл;
  • цукор ㅡ 60 г;
  • сіль ㅡ 1,5 ст. л.;
  • перець чорний горошком ㅡ 10 шт.;
  • лавровий лист ㅡ 5 шт.

Салат Кубанський

Приготування:


  1. Капусту шаткуємо або дрібно нарізаємо ножем, солимо та ретельно вимішуємо.
  2. Перець очищуємо від серцевини, моркву ㅡ від шкірки та нарізаємо соломкою.
  3. Огірки нарізаємо кільцями.
  4. Помідори подрібнюємо довільно на великі шматки.
  5. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  6. Перекладаємо всі інгредієнти в велику каструлю (так, щоб можна було перемішати), додаємо сіль, що залишилась, цукор, олію, перець горошком, лавровий лист та виливаємо ⅓ оцту. Накриваємо кришкою і залишаємо на одну годину при кімнатній температурі.
  7. Потім отриману суміш ще раз перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо ще 8 хвилин. У кінці доливаємо решту оцту.

Розкладаємо салат у банки так, щоб до верху залишилось 2 см вільного простору. Консервуємо 5 хвилин при 90 градусах.


Салат “Український”


Інгредієнти (в розрахунку на 5 літрів готового продукту):


  • помідори ㅡ 2 кг;
  • болгарський перець ㅡ 1,5 кг;
  • цибуля ㅡ 0,8 кг;
  • морква ㅡ 1 кг;
  • цукор ㅡ 4 ст. л.;
  • сіль ㅡ 2 ст. л.;
  • соняшникова олія ㅡ 200 г;
  • оцет ㅡ 100 г;
  • перець духмяний горошком ㅡ 10 шт.;
  • гвоздика сушена ㅡ 10 суцвіть;
  • лавровий лист ㅡ 10 шт.

Салат Український

Приготування:


  1. Помідори нарізаємо невеликими шматочками та кладемо в велику посудину.
  2. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями та додаємо до помідорів.
  3. Додаємо сіль, цукор, олію, оцет та кладемо на маленький вогонь, не доводячи до кипіння.
  4. У кожну банку кладемо лавровий лист, перець та гвоздику ㅡ по 1 шт. (для літрових банок ㅡ по 2 шт.). Перекладаємо теплу овочеву суміш у банки та закриваємо кришками.

Консервуємо при температурі 95 градусів 5 хвилин.

Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.

Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.

Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.

Читайте також:

Поділіться з друзями