
Овочеві салати в автоклаві
У сучасній кулінарії існує безліч рецептів, і майже щодня з'являються все нові й нові. Не виключенням є й консервація ㅡ на полицях супермаркетів можна знайти найнеочікуваніші страви, а досвідчені господині здивують й поготів. Але інколи хочеться поласувати стравами за старими добрими рецептами, і серед них найвищу позицію займають овочеві салати.
У кожного з нас такі салати викликають своєрідні асоціації: хтось пригадує як бабуся готувала їх у селі влітку, а дехто згадає студентську їдальню з її особливим шармом та романтикою завдяки цим стравам. Ми хочемо вам запропонувати поласувати простими, але такими смачними салатами, приготованими в автоклаві.
Салат “Літній”
На одну літрову банку потрібно:
- помідори ㅡ 3 шт.;
- огірки ㅡ 3 шт.;
- цибуля ㅡ 1 шт.;
- перець болгарський ㅡ 2 шт.;
- кріп ㅡ 2 гілочки;
- петрушка ㅡ 2 гілочки;
- лавровий лист ㅡ 2 шт.;
- перець чорний горошком ㅡ 5 шт.;
- перець духмяний горошком ㅡ 3 шт.;
- часник ㅡ 1 зубчик.
Інгредієнти для маринаду:
- вода ㅡ 2 л;
- цукор ㅡ 125 г;
- сіль ㅡ 3 ст. л.;
- оцет 9% ㅡ 150 мл.
Приготування:
- Овочі та кріп із петрушкою ретельно вимити і просушити. Це важливий етап, оскільки всі овочі готуються зі шкіркою. Цибулю та часник почистити.
- На дно банки кладемо кріп, петрушку, надрізаний зубчик часнику, перець, лавровий лист. Для любителів гострих пікантних смаків можна покласти декілька кілець гіркого перцю.
- Цибулю нарізаємо кільцями та кладемо в банку.
- Болгарський перець нарізаємо соломкою і теж кладемо в банку. Можна використовувати жовтий, червоний та зелений перець, ㅡ так салат буде мати яскравіше забарвлення. Інгредієнти в банці добре вкладаємо.
- Насамкінець кладемо в банку огірки, нарізані кружальцями, та помідори, подрібнені на 8 частин. Всі інгредієнти ще раз втрамбовуємо в банці, щоб залишилось трішки вільного місця до верху.
- Готуємо маринад: всі необхідні інгредієнти кладемо в каструлю та доводимо до кипіння. Важливо, щоб сіль та цукор повністю розчинились.
- Гарячим маринадом заливаємо банки та закатуємо.
Кладемо банки в автоклав і заливаємо теплою водою. Консервуємо при 90 градусах 5 хвилин.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Салат “Кубанський”
Інгредієнти (порція для 5-ти півлітрових банок):
- капуста ㅡ 0,6 кг;
- огірок ㅡ 0,6 кг;
- помідора ㅡ 0,6 кг;
- перець болгарський ㅡ 0,6 кг;
- цибуля ㅡ 0,3 кг;
- морква ㅡ 0,3 кг;
- олія соняшникова ㅡ 125 мл;
- оцет 9% ㅡ 75 мл;
- цукор ㅡ 60 г;
- сіль ㅡ 1,5 ст. л.;
- перець чорний горошком ㅡ 10 шт.;
- лавровий лист ㅡ 5 шт.
Приготування:
- Капусту шаткуємо або дрібно нарізаємо ножем, солимо та ретельно вимішуємо.
- Перець очищуємо від серцевини, моркву ㅡ від шкірки та нарізаємо соломкою.
- Огірки нарізаємо кільцями.
- Помідори подрібнюємо довільно на великі шматки.
- Цибулю нарізаємо півкільцями.
- Перекладаємо всі інгредієнти в велику каструлю (так, щоб можна було перемішати), додаємо сіль, що залишилась, цукор, олію, перець горошком, лавровий лист та виливаємо ⅓ оцту. Накриваємо кришкою і залишаємо на одну годину при кімнатній температурі.
- Потім отриману суміш ще раз перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо ще 8 хвилин. У кінці доливаємо решту оцту.
Розкладаємо салат у банки так, щоб до верху залишилось 2 см вільного простору. Консервуємо 5 хвилин при 90 градусах.
Салат “Український”
Інгредієнти (в розрахунку на 5 літрів готового продукту):
- помідори ㅡ 2 кг;
- болгарський перець ㅡ 1,5 кг;
- цибуля ㅡ 0,8 кг;
- морква ㅡ 1 кг;
- цукор ㅡ 4 ст. л.;
- сіль ㅡ 2 ст. л.;
- соняшникова олія ㅡ 200 г;
- оцет ㅡ 100 г;
- перець духмяний горошком ㅡ 10 шт.;
- гвоздика сушена ㅡ 10 суцвіть;
- лавровий лист ㅡ 10 шт.
Приготування:
- Помідори нарізаємо невеликими шматочками та кладемо в велику посудину.
- Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями та додаємо до помідорів.
- Додаємо сіль, цукор, олію, оцет та кладемо на маленький вогонь, не доводячи до кипіння.
- У кожну банку кладемо лавровий лист, перець та гвоздику ㅡ по 1 шт. (для літрових банок ㅡ по 2 шт.). Перекладаємо теплу овочеву суміш у банки та закриваємо кришками.
Консервуємо при температурі 95 градусів 5 хвилин.
Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.
Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.
Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.
Читайте також: