Рецепти сиру в автоклаві
У вас є своє господарство, а морозильна камера постійно забита власними продуктами? Залишки молока і сиру шкода викинути, а сім'я не встигає їх з'їсти? Пропонуємо здивувати домочадців новими делікатесами і приготувати відмінні страви в сироварні або універсальному автоклаві.
Рецепт твердого сиру, звареного за допомогою автоклава
Для приготування такого делікатесу вам буде потрібно:
- 1 кг нежирного домашнього сиру, не надто пересушеного;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 велике домашнє яйце;
- 2 склянки жирного молока;
- 0,5 чайної ложки соди;
- універсальний автоклав, купити який можна на нашому сайті.
Сир витримують як мінімум добу в холодильнику, потім заливають гарячим молоком, отриману суміш ставлять на слабкий вогонь, доводять до кипіння і проварюють протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Приготовану масу викладають на друшляк, застелений марлею, і злегка віджимають, давши стекти сироватці. Потім віджатий напівфабрикат змішують з содою, сіллю і яйцем, ретельно перемішують до однорідності.
Тару з підготовленою масою поміщають в автоклав для пастеризації на 10-15 хвилин. Готова маса повинна бути дуже густою і тягучою.
Ще гарячий сир викладають в заздалегідь підготовлені форми і ставлять під гніт.
Через 8-10 годин ви зможете насолоджуватися дивовижним смаком власноруч приготованого твердого сиру, який разюче відрізняється від магазинного асортименту. Для надання характерного присмаку і м'якості можна додавати 50 г домашнього вершкового масла, а також сушену зелень і спеції.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Рецепт м'якого плавленого сиру в автоклаві
Ваша сім'я любить поглинати бутерброди зі смачним «намазуванням»? Пропонуємо не витрачати час на пошуки такого продукту в магазинах, а приготувати його в домашніх умовах з «свого» сиру. Ви відразу помітите різницю в смаку - ніжний, приємний, м'який, такий сир просто тане на язиці!
Для рецепта візьміть:
- 0,5 кг сиру низької жирності, середнього ступеня віджимання;
- 1 чайну ложку без гірки кальцинованої соди (негашеним);
- 0,5 чайної ложки кухонної солі;
Як тільки густа тягуча маса стане однорідною, переставити її разом з тарою в сироварню і виставити оптимальний режим пастеризації. Після цього розкласти по підготовленим формам, внутрішні стінки яких промазані маслом, і дати охолонути.
Готовий продукт зберігають в холодильнику. В якості експерименту спробуйте додати в суміш різні смакові добавки (рубаний кріп, прованські трави, паприку і т.п.).
Читайте також: