Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Рецепти сиру в автоклаві

Рецепти сиру в автоклаві

У вас є своє господарство, а морозильна камера постійно забита власними продуктами? Залишки молока і сиру шкода викинути, а сім'я не встигає їх з'їсти? Пропонуємо здивувати домочадців новими делікатесами і приготувати відмінні страви в сироварні або універсальному автоклаві.




Рецепт твердого сиру, звареного за допомогою автоклава


Для приготування такого делікатесу вам буде потрібно:


  • 1 кг нежирного домашнього сиру, не надто пересушеного;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 велике домашнє яйце;
  • 2 склянки жирного молока;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • універсальний автоклав, купити який можна на нашому сайті.

Сир витримують як мінімум добу в холодильнику, потім заливають гарячим молоком, отриману суміш ставлять на слабкий вогонь, доводять до кипіння і проварюють протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.

Приготовану масу викладають на друшляк, застелений марлею, і злегка віджимають, давши стекти сироватці. Потім віджатий напівфабрикат змішують з содою, сіллю і яйцем, ретельно перемішують до однорідності.

Тару з підготовленою масою поміщають в автоклав для пастеризації на 10-15 хвилин. Готова маса повинна бути дуже густою і тягучою.

Ще гарячий сир викладають в заздалегідь підготовлені форми і ставлять під гніт.

Через 8-10 годин ви зможете насолоджуватися дивовижним смаком власноруч приготованого твердого сиру, який разюче відрізняється від магазинного асортименту. Для надання характерного присмаку і м'якості можна додавати 50 г домашнього вершкового масла, а також сушену зелень і спеції.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Рецепт м'якого плавленого сиру в автоклаві


Ваша сім'я любить поглинати бутерброди зі смачним «намазуванням»? Пропонуємо не витрачати час на пошуки такого продукту в магазинах, а приготувати його в домашніх умовах з «свого» сиру. Ви відразу помітите різницю в смаку - ніжний, приємний, м'який, такий сир просто тане на язиці!

Для рецепта візьміть:


  • 0,5 кг сиру низької жирності, середнього ступеня віджимання;
  • 1 чайну ложку без гірки кальцинованої соди (негашеним);
  • 0,5 чайної ложки кухонної солі;
Всі інгредієнти змішати між собою, залишити на 1,5-2 години при кімнатній температурі. Потім в суміш вбити 2 курячих яйця і 0,1 кг м'якого вершкового масла. Поставити тару на повільний вогонь, постійно помішуючи, до повного зникнення сирних крупинок.

Як тільки густа тягуча маса стане однорідною, переставити її разом з тарою в сироварню і виставити оптимальний режим пастеризації. Після цього розкласти по підготовленим формам, внутрішні стінки яких промазані маслом, і дати охолонути.
Готовий продукт зберігають в холодильнику. В якості експерименту спробуйте додати в суміш різні смакові добавки (рубаний кріп, прованські трави, паприку і т.п.). 

Читайте також:


Поділіться з друзями


22.02.2019