
Суп з фрикадельками та чечевицею в автоклаві
- Середній
- ⏱ 40 хв 110 градусів
Щавель — це весняний дар природи, кислинку якого хочеться зберегти якнайдовше. Ідеальне рішення — консервація щавлю на зиму, адже саме взимку наш організм особливо потребує вітамінної підтримки, а баночка щавлю законсервована в автоклаві весною легко залишиться придатною до споживання холодними місяцями. У відео рецепті розповідаємо про консервування щавлю в автоклаві детальніше.
Щоб консервований щавель, який багатий на вітаміни, був не тільки корисним, а й смачним, додаємо натуральні інгредієнти, які підкреслюють аромат і підвищують термін зберігання. Такі як: лимон - природний консервант, додає приємну кислинку; цукор та сіль, що балансують смак готової консервації; часник - для пікантності та аромату.
Цей рецепт щавлю на зиму в банках ідеально підходить для автоклава, адже мінімальна кількість води й натуральні інгредієнти забезпечують довге зберігання навіть без оцту.
Універсальність цієї заготовки вас приємно здивує! Щавель підходить для безлічі страв, наприклад:
Щавель в банках - 2 шт об’ємом 0,5 літра.
Щоб приготувати щавель в автоклаві достатньо виставити температури - 80°C протягом 5 хвилин. Такий щадний режим дозволяє:
Консервування щавлю в автоклаві — це сучасний спосіб зберегти весняні смаколики у банці. Завдяки правильному режиму обробки зберігається максимум користі та смаку зелені, а банки зберігаються роками без втрати якості. А як ви заготовляєте щавель на зиму? Пишіть свої секрети заготівлі зелені та ідеї подачі у коментарях під статтею — нам цікаво дізнатись.
Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.