Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Консервований щавель на зиму
                 

Консервований щавель на зиму

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Щавель
  • Icon 2 порції
  • Icon 5 хв

Обладнання для консервування щавлю:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт як заготовити щавель на зиму:

Покрокове консервування щавлю в автоклаві

Щавель — це весняний дар природи, кислинку якого хочеться зберегти якнайдовше. Ідеальне рішення — консервація щавлю на зиму, адже саме взимку наш організм особливо потребує вітамінної підтримки, а баночка щавлю законсервована в автоклаві весною легко залишиться придатною до споживання холодними місяцями. У відео рецепті розповідаємо про консервування щавлю в автоклаві детальніше.

Щоб консервований щавель, який багатий на вітаміни, був не тільки корисним, а й смачним, додаємо натуральні інгредієнти, які підкреслюють аромат і підвищують термін зберігання. Такі як: лимон - природний консервант, додає приємну кислинку; цукор та сіль, що балансують смак готової консервації; часник - для пікантності та аромату.

Цей рецепт щавлю на зиму в банках ідеально підходить для автоклава, адже мінімальна кількість води й натуральні інгредієнти забезпечують довге зберігання навіть без оцту.

Універсальність цієї заготовки вас приємно здивує! Щавель підходить для безлічі страв, наприклад:

  • Зелений борщ — класика, яка тепер завжди може бути під рукою;
  • Щавлевий соус до м’яса чи риби — незвичний, але ароматний і освіжаючий;
  • Омлети або запіканки — додайте ложку щавлю для яскравого смаку і приємної кислинки;

Щавель в банках - 2 шт об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для маринованої редьки

  • Щавель1кг
  • Лимон1шт
  • Цукор30гр
  • Сіль30гр
  • Часник4шт
  • Вода140гр

Крок 1

Дрібно нарізаємо 1 кг щавлю.

Крок 2

Розкладаємо порізаний щавель у 2 баночки 0,5 л, щільно утрамбовуючи.

Крок 3

Зрізаємо цедру з половини лимона, попередньо розкачуємо лимон на дошці, щоб розм’якшити його. Можна зрізати цедру овочерізкою або натерти на тертку.

Крок 4

Розкладаємо цедру зверху баночки, щоб потім її можна було після консервування легко прибрати.

Крок 5

Додаємо сіль та цукор по 30 грамів.

Крок 6

В баночки додаємо по 2 зубчики часнику.

Крок 7

Видавлюємо лимонний сік 1 лимона та через сито, щоб не потрапили кісточки, наливаємо до баночок.

Крок 8

Доливаємо води по 70 грамів на баночку.

Крок 9

Закриваємо твіст-кришками та автоклавуємо при температурі 80⁰, 5 хв

Крок 10

Дегустуємо смачну заготовку зі щавлю та додаємо консервований щавель в улюблені страви.

Чому саме автоклав для консервації зелені?

Щоб приготувати щавель в автоклаві достатньо виставити температури - 80°C протягом 5 хвилин. Такий щадний режим дозволяє:

  • Максимально зберегти вітаміни та мікроелементи (особливо вітамін С, який так швидко руйнується при високих температурах).
  • Зберегти насичений колір щавлю.
  • Отримати герметично закриту, стерильну і безпечну заготовку.
  • Значно зекономити час — консервування відбувається в кілька разів швидше, ніж класичним способом.

Консервування щавлю в автоклаві — це сучасний спосіб зберегти весняні смаколики у банці. Завдяки правильному режиму обробки зберігається максимум користі та смаку зелені, а банки зберігаються роками без втрати якості. А як ви заготовляєте щавель на зиму? Пишіть свої секрети заготівлі зелені та ідеї подачі у коментарях під статтею — нам цікаво дізнатись.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.