Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Щука, приготована в автоклаві

Щука, приготована в автоклаві

Рибні консерви з щуки в автоклаві - дуже смачна страва. М'ясо щуки щільне, його можна використовувати для створення широкого спектра страв: від стандартної консерви в маслі до паштету. Якщо правильно приготувати цю рибу, вона розкриє свої прекрасні смакові властивості і буде дуже соковитою.

Перевіряйте щуку на свіжість. Вона повинна пахнути водоростями. Якщо є якісь сторонні запахи або зблідли зябра – це вже несвіжа риба. Також щука не повинна бути м'якою.

Як почистити рибу від луски? Тримайте її міцно в одній руці, бажано за хвіст, а другою знімайте луску проти її росту за допомогою ножа. Покладіть рибу животом догори і головою до себе, і середні плавники прибирайте, рухаючись до голови.

Традиційні консерви з щуки в автоклаві


Для приготування страви потрібні такі інгредієнти (розрахунок на 1 півлітрову банку):

  • очищені тушки щуки, з віддаленими головами і плавниками;
  • перець-горошок чорний - 3-4 шт.;
  • гвоздика - 1 шт.;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • масло рослинне.

Готувати щуку в автоклаві так: рибу нарізати невеликими шматками, укласти на дно півлітрових банок горошини перцю, гвоздику, сіль і лавровий лист. Шматочки щуки набити щільно, полити зверху 2 ст.л. рослинної олії. До кришок залишити невелику відстань (приблизно 2 см). Банки закатати і помістити в автоклав, залити водою на третину висоти банок. В автоклаві потрібно підняти тиск до 1 атмосфери, після чого зафіксувати на цьому показнику і стерилізувати протягом 30 хвилин.


Щука в автоклаве рецепт

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Рецепт щуки в томаті в автоклаві


Потрібні для цієї консерви інгредієнти:

  • щука чищена - 3 рибини;
  • ріпчаста цибуля невелика - 5-6 шт .;
  • томатна паста (можна купити готову);
  • сіль;
  • перець чорний молотий;
  • цукор.

Рецепт щуки в автоклаві в томаті дуже простий: тушки ріжемо на рівномірні шматки, солимо і перчимо до смаку і закладаємо в заздалегідь підготовлені півлітрові банки. Далі готуємо соус: цибулю обсмажити на олії, після появи золотистого кольору додаємо томатну пасту (якщо вона густа, її можна злегка розвести водою). Після потрібно додати цукор. Готову суміш заливаємо в банки, не доливаючи приблизно по 2 см. Тару закатуємо, укладаємо в автоклав і варимо всього 30 хвилин при робочому тиску в 4,3 атмосфери.


Рецепт тушонки з щуки в автоклаві


Смачне і просте консервоване блюдо готують з таких компонентів:

  • щука - одна середня тушка;
  • рафінована рослинна олія - ​​300 мл;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • лавровий лист - 1 шт. на півлітрову банку;
  • перець чорний горошок - 6 шт. на півлітрову банку.

Щуку потрібно чистити, распотрошить, обезголовити, відрізати плавники і хвіст. Після рибину порізати на невеликі однакові шматки, посолити і поперчити за смаком і залишити в глибокій мисці на 60 хвилин. У чисті баночки об'ємом в півлітра викласти горошини перцю і лавровий лист. Після, трохи утрамбовуючи, покласти шматочки риби, залишаючи простір до нижньої частини шийки банок. Зверху щуку потрібно полити олією - приблизно до 70 мл на кожну банку. Консерви з щуки в автоклаві готується просто: закатані банки потрібно стерилізувати протягом 30 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.


Щука в автоклаве тушенка


Рецепт паштету з щуки в автоклаві

Щоб приготувати просту і смачну консервовану закуску, знадобиться:

  • філе або тушки щуки - 1 кг;
  • рослинне масло - 200 г;
  • цибуля - 300 г;
  • морква - 200 г;
  • сіль і спеції - за смаком.

Очищену і порізану на шматочки рибу (або філе) потрібно злегка підсмажити з усіх боків. На окремій сковороді варто обсмажити натерту морквину і дуже дрібно порізану цибулю. Готову рибу потрібно подрібнити (для цієї мети підійде блендер), змішати з обсмаженими овочами, додати приправи і сіль.

Готувати паштет з щуки в автоклаві легко: суміш потрібно покласти в півлітрові банки (набивати їх не повністю) і закатати. Банки укласти в автоклав і обробити протягом 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія. Паштет після відкриття банки можна вживати так, а можна додати в нього варене яйце і майонез: вийде дуже смачна і ситна закуска.

Будь який рецепт консерви з щуки в автоклаві буде доступним в домашніх умовах: досить мати надійний сучасний прилад. Наша компанія пропонує купити автоклав промислового виробництва: гарантовано безпечний, сучасний і зручний. З ним процес консервування будь-яких продуктів перетвориться в легке і посильне для кожного завдання.

Читайте також:

Поділіться з друзями