Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Товстолобик в автоклаві

Товстолобик в автоклаві

Щоб продукти можна зберігати тривалий час, придумали консерви. Вони проходять відповідну обробку і не псуються по кілька років. Законсервувати можна будь-які харчові продукти.

Товстолоб - одна з найбільш доступних і поширених риб, тому робити консерви з товстолобика в автоклаві недорого, а готові страви виходять дуже смачними. Є кілька поширених рецептів, за якими можна зробити ситні і прості заготовки.

Товстолоб не відноситься до розряду жирної риби. Він дуже малокалорійний, всього 86 одиниць на 100 г продукту. Саме тому товстолобик вважається дієтичною рибою.

Консерви з товстолобика в автоклаві (стандартний рецепт)




Для приготування консервованої риби за традиційною рецептурою при розрахунку на 1 півлітрову банку необхідно:

  • товстолобик - 350 г;
  • морська сіль - 1 ч.л .;
  • запашний перець - 2 шт .;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • лимонна кислота - 0,5 ч.л.

Товстолобик потрібно почистити, видалити зябра і плавники, відокремити ребра, порізати на шматочки. На дно банок викласти всі перераховані інгредієнти, а після покласти шматочки риби, в проміжках викладаючи ребра. Заповнити банки кип'яченою теплою водою, не доливаючи 3 см до кришки і закатати. Товстолобик в автоклаві готується 30 хвилин при температурі 110 (максимум - 118) градусів Цельсія.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Рецепт товстолобика в маслі в автоклаві


При розрахунку на півлітрову банку потрібні такі інгредієнти:

  • товстолобик без нутрощів і голови - 500 г;
  • сіль - 5 г;
  • чорний перець горошок - 3 шт .;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • рослинне масло (соняшникова, кукурудзяна, оливкова) - 15 г.

Готувати товстолобик в автоклаві в маслі потрібно наступним чином: рибу нарізати приблизно на 50-грамові шматки, злегка обсмажити в олії і перемішати з сіллю. Після перейти до банків: в вимиту тару викласти лавровий лист і перець, а зверху покласти рибу так, щоб до кришки залишалося 2-3 см. Банки закатати.

Є ще один варіант рецепта: риби не обсмажувати, а варити в окропі 2 хвилини. Після цього шматочки витягти, а в воду додати спеції, олію і трохи проварити. У банки додати рибу і налити бульйон. Закатані банки поставити в автоклав, залити водою вище кришок і готувати півгодини при температурі 110-115 градусів Цельсія.


Рецепт товстолобика в автоклаві в томатному соусі


Толстолобик в автоклаве в томатном соусе


При розрахунку на 1 півлітрову банку знадобиться:

  • товстолобик очищений, порізаний - 300-350 г;
  • цибуля - 100 г;
  • томатний соус (можна купити готовий) - за смаком;
  • гвоздика - 1 шт .;
  • червоний перець горошок - 2 шт .;
  • чорний перець горошок - 3 шт .;
  • сіль за смаком.

Готувати товстолобик в автоклаві в томатному соусі просто: рибу потрібно посолити і трохи підсмажити (борошно не потрібне). Цибулю нарізати, додати трохи солі, і протушкувати до 20 хв. на рослинній олії, розбавивши томатним соусом. Після можна приступати до заповнення банок: спочатку викласти рибу, після - цибуля з соусом, далі спеції, а завершити викладку верхнім шаром риби. Банки закатати і варити в автоклаві 30 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.


Холодець з товстолобика в автоклаві


Для цього смачного і дуже корисного рецепту знадобляться такі компоненти (розрахунок на 6 півлітрових банок):

  • голови товстолоба - 1,5 кг
  • петрушка - 1 пучок;
  • часник - 2 зубці;
  • морква - 1 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • перець горошок чорний - 10 шт .;
  • корінь петрушки - 50 г;
  • селера (корінь) - 100 г;
  • лавровий лист - 5 шт .;
  • сіль;
  • желатин (1 упаковка).

Рибну консерву холодець з голови товстолобика в автоклаві потрібно готувати так: з голів видалити зябра і очі, розрізати кожну на 2 половини. Під потокової водою промити кожен шматок, поки струмінь не стане чистою. Після рибу можна відкласти і зайнятися іншими інгредієнтами: почистити цибулю і моркву, коріння селери і петрушки, все нарізати. Овочі можна різати дрібно, коріння - побільше.

Голови товстолоба потрібно викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Важливо знімати піну в процесі! Проваривши голови трохи, знизити вогонь, додати моркву, цибулю і коріння, лавровий лист і чорний перець і залишити варитися на півгодини. Після цибулю і коріння можна вийняти, а в бульйон додати порізану петрушку.

Після охолодження риби можна видалити з неї кістки і скласти шматочки м'якоті в банки. Теплий бульйон потрібно процідити, додати в нього солі, а після насипати желатину і трохи підігріти, постійно помішуючи. Готову суміш залити в банки з шматочками риби, залишити вільний простір приблизно на 2 см до кришки і закатати. Банки відправити в автоклав на 30 хвилин при температурі 115 градусів Цельсія, а після приготування і охолодження зберігати в прохолодному місці.


Толстолобик консервированный в автоклаве


Паштет (тушонка) з товстолобика в автоклаві


Смачна тушонка з товстолобика в автоклаві, яку легко намазати на хліб, сподобається всім любителям риби. Для приготування консерви на кілька півлітрових банок знадобляться такі інгредієнти:

  • рибні голови і інші залишки (хвости, колючки, плавники) - 1 кг;
  • цибуля - 2-3 шт .;
  • твердий сир - 150 г;
  • гірчиця - 2 ст.л .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • чорний перець горошок;
  • сіль і рослинне масло.

Голови потрібно почистити, видаливши очі і зябра. Далі від голів потрібно відокремити залишки філе і плавники (але не викидати!). Рибу потрібно добре промити. Великі голови краще попередньо розділити на половини. Після рибу потрібно помістити в каструлю, залити водою (приблизно на 2 см вище голів), довести до кипіння, зняти піну і залишити під кришкою на слабкому вогні на годину.

Далі паштет з голів товстолоба в автоклаві готують наступним чином: на рослинному маслі обсмажити обрізане раніше філе, додати хвости і плавники. Після інгредієнтів додати в каструлю з головами і продовжити варити, поки плавники НЕ размягчатся. Якщо вода випарувалася - потрібно долити трохи. Але важливо, щоб до кінця варіння рідини не було. Незадовго до готовності в бульйон додати перець і крупно порізану цибулю, в самому кінці - лавровий лист і сіль.

Суміш пропустити через друшляк, а після подрібнити м'ясорубкою або блендером. У фіналі до неї додати натертий сир, гірчицю. Можна покласти трохи вершкового масла, ретельно все перемішати. Практично готовий паштет потрібно викласти по банкам (не забуваючи про 2 см вільного простору до кришок) і закатати. Банки слід проварити в автоклаві 40 хвилин при 110 градусах Цельсія.

Сподобалися рецепти товстолобика в автоклаві? Хочете створювати смачні і прості консервовані шедеври? Вам потрібен якісний автоклав, який пропонує наша компанія. Виріб виготовлено з надійної нержавіючої сталі, відрізняється гарантованою безпекою і зручністю у використанні. Готуйте консервацію просто і з задоволенням, експериментуйте з рецептами і отримуйте задоволення від результату.

Читайте також:

Поділіться з друзями


21.05.2019