Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Куряча тушонка з коренеплодами в автоклаві
                 

Рецепт курячої тушонки з коренеплодами в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Курка
  • Icon 4 порції
  • Icon 30 хв

Обладнання для приготування рагу з курки в автоклаві:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Відеорецепт куряча тушонка:

Тушонка з курки в автоклаві рецепт

Куряча тушонка з коренеплодами в автоклаві — це чудовий варіант страви для зберігання на зиму, яка здивує своїм смаком та корисними властивостями. У цьому рецепті використовуємо коренеплоди, такі як морква, корінь пастернаку, корінь петрушки та цибуля. Вони не лише підкреслюють глибину смаку курячого рагу, а й роблять страву поживною та корисною. В зимовий період ці коренеплоди є особливо доречними та головне - доступними. Коріння пастернаку та петрушки багаті на вітаміни й мінерали, які збагатять організм енергією та корисними речовинами в сезон застуд.

Як смакує ця страва? Куряча тушонка, приготована в автоклаві за цим рецептом, виходить надзвичайно смачною. Соковите м’ясо поєднується з ароматними овочами: корінь петрушки додає страві свіжості, а пастернак - ніжний солодкуватий присмак, а морква і цибуля роблять її апетитною. Спеції підкреслюють страву та додають легку пікантність.

З чим поєднувати курку з коренеплодами? Ця домашня тушонка підходить до різноманітних гарнірів, поєднується з картопляним пюре, гречкою, рисом та може бути доповненням до пасти. Також її можна використовувати для приготування швидких перекусів або подавати як самостійну страву з хрустким хлібом чи брускетами.

Користь страви помітна неозброєним оком. Коренеплоди в складі курячого рагу є джерелом вітамінів A, C та E, що підтримують здоров’я шкіри, імунну систему та покращують зір. Морква багата на бета-каротин, а пастернак містить фолієву кислоту, яка важлива для нормальної роботи нервової системи. Корінь петрушки сприяє нормалізації травної системи та очищенню організму від токсинів. Всі ці овочі зберігають корисні властивості після автоклавування, тому ваша їжа буде не тільки смачною, але й поживною та здоровою.

Тушонка з коренеплодами на зиму на 4 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти для курячої тушонки

  • Домашня курка 850гр
  • Морква200гр
  • Петрушка корінь 150гр
  • Пастернак корінь150гр
  • Цибуля ріпчаста100гр
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Перець чорний молотий

Крок 1

Нарізаємо кубиками 200 г моркви.

Крок 2

Коренеплоди: 150 г кореня петрушки та 150 г кореня пастернаку нарізаємо кубиками та викладаємо на розігріту пательню для смаження.

Крок 3

100 г цибулі ріпчастої нарізаємо кубиками та додаємо до коренеплодів для обсмажування.

Крок 4

Домашню курку розділяємо на частини та ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 5

Обсмажуємо курочку на пательні окремо від овочів.

Крок 6

Додаємо обсмажені овочі до курки, смажимо разом, додаючи спеції: лавровий лист, сіль та чорний молотий перець.

Крок 7

Розкладаємо обсмажену курку з овочами в заздалегідь підготовлені баночки об’ємом 0,5 л.

Крок 8

Закриваємо наповнені баночки твіст-кришками.

Крок 9

Відправляємо баночки в автоклав. Готуємо курячу тушонку при температурі 110 градусів 30 хвилин.

Крок 10

Дегустуємо курку з коренеплодами.

Хочете дізнатися всі секрети приготування рагу з курки та коренеплодів?

Автоклавування дозволяє зберігати страву протягом тривалого часу. Приготувавши тушонку великою порцією, та законсервувавши її у банки в автоклаві, можете бути впевненими, що страва залишатиметься свіжою, смачною та безпечною для споживання навіть через місяці. Безпека - важлива перевага домашнього автоклавування. Завдяки такому способу приготування, ви завжди матимете під рукою смачну та поживну страву, яка не вимагає додаткових зусиль у приготуванні. Дивіться покроковий рецепт у відео, і не забувайте поділитися своїми враженнями в коментарях! Що вам більше до вподоби – класична куряча тушонка чи варіант з додаванням коренеплодів?

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.