Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Баклажани в автоклаві

Баклажани в автоклаві

Якщо хочеться витрачати на консервацію синіх мінімум часу і отримувати ідеальний результат, варто готувати баклажани в автоклаві: повноцінна стерилізація під тиском дозволяє зберігати всі смакові якості і корисні елементи продуктів. Крім того, такі консерви довго зберігаються в звичайних умовах (в темному місці, при кімнатній температурі).


Баклажани в автоклаві


Класичні рецепти баклажан в автоклаві


Для першого рецепта консервів з синіх знадобляться:

  • баклажани - 10 кг;
  • солодкий перець - 3 кг;
  • стручковий перець - до 3 шт .;
  • часник очищений - 300 г;
  • цукор - 1 склянка;
  • яблучний оцет 6% - 0,5 л;
  • соняшникова олія - ​​250 мл;
  • сіль - 1,5 ст.л.

Баклажани миємо, чистимо від шкірки, ріжемо на поздовжні шматочки, злегка обсмажуємо. Те ж саме робимо з частиною солодкого перцю: видаляємо насіння, розрізаємо вздовж обсмажуємо. Приступаємо до підливи: гіркий перець, другу частину солодкого перцю і часник подрібнюємо в м'ясорубці або кухонному комбайні. Додаємо в суміш оцет і цукор, сіль і рослинне масло, добре перемішуємо. Підливу виливаємо в сковорідку з баклажанами, додаємо обсмажений солодкий перець, трохи тушкуємо. Готовий продукт розкладаємо по банках, закриваємо і відправляємо на стерилізацію в автоклав - для півлітрових ємностей вона складе 20 хв. при 100-градусної температури.

Можна заготовити баклажани на зиму в автоклаві ще за одним простим рецептом. Для нього знадобляться:

  • сині - 10 кг;
  • цибуля - 400 г;
  • очищений часник - 300 г;
  • перець стручковий - 2 шт .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • сіль - 2 ст.л .;
  • соняшникова олія - ​​0,5 л
  • вода - 500 мл;
  • яблучний оцет 6% - 300 мл.

Додаємо в воду цукор і сіль, оцет і подрібнений часник, добре перемішуємо. Чистимо баклажани, розрізаємо, злегка підсмажуємо і після змішуємо з приготовленою заливкою. Ретельно перемішуємо продукти, додаємо решту складових і розкладаємо по чистим банкам. Далі залишається ці банки закатати і відправити в автоклав на 15 хвилин при 100-градусної температури.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Рецепт класичної баклажанної ікри в автоклаві


Баклажани в автоклаві


За цим рецептом ікра з баклажанів в автоклаві буде готова дуже швидко. Для початку потрібно заготовити такі інгредієнти:

  • сині - 2 кг;
  • солодкий перець - 0,5 кг;
  • морква - 1 кг;
  • цибуля - 0,5 кг;
  • соняшникова олія - ​​0,5 л;
  • сіль - 75 г;
  • цукор - 50 г;
  • томатна паста - 150 г.

Баклажани і цибулю рекомендується очистити їх від шкірки., нарізати кубиками невеликого розміру. Це обов'язкова умова при приготуванні пюре або ікри. Можна для подрібнення використовувати кухонний комбайн. Почати підсмажувати продукти на сковороді. Моркву натерти за допомогою терки, перець подрібнити ножем і додати на сковорідку. Слідом налити пасту, насипати цукор і сіль і тушкувати 30 хв. Отриману масу краще додатково подрібнити за допомогою блендера.

В цьому і весь рецепт ікри з баклажанів в автоклаві: далі досить розкласти ікру по банкам і закатати. Банки поставити в автоклав, залити теплою водою вище кришок. Стерилізувати консервовану ікру потрібно 10 хвилин при температурі 100 градусів Цельсія. Коли ємності охолонуть, їх потрібно помістити на зберігання в темне місце.



Баклажанна ікра в автоклаві: вдосконалений рецепт


Баклажани в автоклаві


Для цієї консервації потрібні такі інгредієнти (рецепт розрахований на 10 банок по 0,5 л):

  • баклажани - 2,5 кг;
  • томати - 3 кг;
  • цибуля - 2 кг;
  • перець червоний солодкий - 500 г;
  • морква - 500 г;
  • стручковий перець - 0,5 шт .;
  • цукор - 50 г;
  • перець мелений - 0,2 г;
  • петрушка і кріп - по 30 г;
  • сіль - 120 г;
  • соняшникова олія - ​​800 г;
  • 5% -ий оцет - 30 г.

Готується ікра з баклажанів на зиму таким чином: баклажани ретельно промити, відрізати плодоніжки. Не знімаючи шкірку, порізати сині на кубики невеликого розміру. Цибулю почистити, нарізати кружальцями. Моркву з перцем помити і почистити, нарізати поздовжньо (соломкою). Томати нарізати часточками приблизно по 2 см, зелень нарізати шматочками по 1 см. Зелень відкласти, а всю іншу нарізку злегка обсмажити на сковороді. Робити це потрібно в такому порядку: в розпечене масло додати цибулю і смажити до золотистої скоринки. Зверху насипати моркву, після додати баклажани і перець.

Після обсмажування додати в суміш цукор і шматочки стручкового перцю, нарізані томати і сіль. Томати можна замінити томатною пастою. Отриману суміш гасити до густоти (коли вся виділена рідина випарується). В самому кінці додати зелень і оцет, добре перемішати. Баклажанну ікру розкласти по банках, залишаючи 1,5 см від кришок і закатати. Почати стерилізацію в автоклаві: при 100-градусної температури вона займе 40 хв.

Щоб готувати баклажани і ікру на зиму швидко і смачно, потрібно купити якісний автоклав. Наша компанія створює такі моделі для домашнього використання в промислових умовах. Продукція компанії - надійна, сучасна й доступна за ціною. Купуйте автоклав і зробіть процес консервації максимально зручним.

Читайте також:

Поділіться з друзями


Відповісти
Скажіть будь ласка чому така різниця в часі ? В одному рецепті 10 хв в іншому аж 40 хв на одній температурі ?