Напевно, важко знайти представника сильної половини людства, який би байдуже ставився до такої традиційної страви, як пельмені. Існують десятки рецептів, що відносяться до приготування цієї страви, проте ми запропонуємо вам новий варіант, в якому основну роль відіграє автоклав.
Взагалі побутові та промислові автоклави останнім часом стають досить поширеним кухонним обладнанням, що не дивно. Технологія консервування, яка застосовується в автоклавах, дозволяє заготовити і зберегти на тривалий період практично необмежений обсяг продуктів, починаючи від традиційного м'яса і закінчуючи варенням і джемами.
Отже, яким чином автоклав для консервації допоможе нам у приготуванні приголомшливо смачних пельменів?
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Як консервувати пельмені
Перш за все, ми рекомендуємо визначитися, які пельмені будуть використані в якості основної сировини. Не секрет, що якість напівфабрикатів в магазинах і на ринку часто залишає бажати кращого. З цієї причини краще не економити і купити пельмені подорожче або у перевіреного продавця. Як варіант - зробити напівфабрикат самостійно, якщо у вас є час і бажання.
Готові пельмені, кількість і обсяг яких підбираються в індивідуальному порядку в залежності від обсягу і числа банок для консервації, необхідно пробланшировать в очищеній воді 5-10 хвилин. Дана процедура необхідна для того, щоб тісто встигло увібрати в себе достатню кількість рідини.
Наступним етапом є промивка пельменів, викладених в друшляк, проточною холодною водою - як це робиться з макаронними виробами. Підготуйте ємність або миску, в якій необхідно буде викласти топлене вершкове масло. Пельменям слід ретельно повалятися в розплавленому маслі для того, щоб уникнути злипання напівфабрикату в банках.
На цьому етапі можна додати трохи традиційних спецій
- зеленої цибулі,
- перцю,
- сухого часнику,
- коріандру
В залежності від ваших уподобань і укласти пельмені досить щільно в півлітрові чисто вимиті скляні банки.
Зверху покладіть в банку трохи вершкового масла - при приготуванні в автоклаві цей продукт забезпечить додатковий аромат консервованим пельменів.
Виставляємо банки в автоклав приблизно на 30-40 хвилин при температурі 110 градусів і насолоджуємося ідеальними консервованими пельменями, основний недолік яких полягає в тому, що вони надзвичайно швидко закінчуються.
Зберігати готовий продукт необхідно в сухому прохолодному місці, а для насолоди усіма відтінками смаку досить розігріти пельмені в мікрохвильовці або обсмажити пару хвилин на розпеченій сковороді. Готові пельмені виглядають відмінно, вони не злипаються, тісто не рветься. Смак ідеальний, як і якість продукту.
Спробуйте цей рецепт, і ви відкриєте для себе нові грані смаку улюбленої страви. Необхідно просто купити автоклав і скористатися всіма перевагами сучасної технології консервації в домашніх умовах.
Читайте також: