Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Індичка в автоклаві: рецепт

Індичка в автоклаві: рецепт

Серед свійських тварин особливо цінується м’ясо індички. Вже здавна відомі його дієтичні властивості відносно невеликої кількості холестерину. Завдяки цьому м’ясо легко засвоюється в організмі людини. Індичка містить велику кількість вітамінів (А та Е) і мікроелементів (калій, залізо, кальцій, натрій та ін.). В порівнянні з іншими видами м’яса свійських тварин та птиці індичка містить більше заліза і менше жирів.

Індичку рекомендують давати одним із перших видів м’яса при першому прикормі дітям. Також завдяки вмісту фолієвої кислоти його рекомендовано вживати вагітним та годуючим жінкам. Серед інших випадків, коли слід вживати м’ясо індички, ─ безсоння, депресія, схильність до стресів та важкі фізичні навантаження.

Одним із способів приготування індички є консервація, а якщо зробити її в автоклаві, це ще й надійний спосіб позбутися непотрібних бактерій.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Для хорошої консерви, крім використання автоклава, необхідно обрати якісну сировину ─ в нашому випадку м’ясо індички. Існує декілька способів перевірити її свіжість та якість:


  • шкіра повинна бути неушкодженою, без будь-яких плям та синців, світлого кольору;
  • як і для будь-якого виду м’яса птиці, аромат повинен бути слабким, ледь відчутним;
  • м’ясо в індички зазвичай сухе, тому при натисканні не повинна з’являтись рідина та має повертатись форма.

Найкраще для консервації використовувати свіже охолоджене м’ясо, проте якщо є тільки заморожена сировина, це не становить великої проблеми. Важливо, щоб індичка була заморожена один раз, а також використовувати правильну техніку розморозки.


Гомілка індички в автоклаві


Це один із найпростіших рецептів з індички, проте з надзвичайно ніжним смаком. Для цього рецепту нам потрібні індичі гомілки, а також приправи (в розрахунку на півлітрову банку):


  • чорний перець горошком ─ 1 шт.;
  • сіль ─ 4,5-5 г;
  • лавровий лист ─ 1 шт.

Гомілка індички в автоклаві

Спосіб приготування:


  1. З гомілки зрізаємо м’ясо разом зі шкірою. Маленькі кісточки збирати не потрібно. Далі м’ясо нарізаємо великими шматками (щоб помістились в банку).
  2. На дно банки кладемо лавровий листок та горошину перцю. Щільно вкладаємо м’ясо, зверху сиплемо сіль. Заливаємо все водою, не доливаючи 2 см до краю банки.

Закриваємо банки та відправляємо в автоклав на 30 хвилин при 110 градусах.


Паштет з індички в автоклаві:


Інгредієнти:


  • індичка ─ 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста ─ 1 шт.;
  • соняшникова олія ─ 100 г;
  • сіль ─ 0,5 ч. л.;
  • перець чорний мелений ─ ¼ ч. л.;
  • спеції за смаком.

Паштет з індички в автоклаві

Спосіб приготування:


  1. Цибулю очищаємо від шкірки та нарізаємо на шматочки. Також нарізаємо на невеликі шматочки індичку.
  2. Нарізані інгредієнти змішуємо в великій мисці разом з олією та пропускаємо через м’ясорубку. Для кращої консистенції, щоб позбутись комочків, можна додатково подрібнити блендером.
  3. Додаємо сіль, перець та інші спеції за власним смаком. Рекомендуємо використовувати приправу для птиці.

Розкладаємо по банках та закриваємо. Консервуємо при 110 градусах 30 хвилин.


Тушонка з м’яса індички в автоклаві


Інгредієнти в розрахунку на 5 л:


  • індичка ─ 4 кг;
  • сіль ─ 25 г;
  • лаврове листя ─ 10 шт.;
  • чорний перець горошком ─ 20 шт.;
  • духмяний перець горошком ─ 20 шт.;
  • бульйон.

Тушонка з м’яса індички в автоклаві

Приготування:


  1. Індичку нарізаємо маленькими шматочками, відокремлюючи від кісточок.
  2. Кісточки разом із чорним та духмяним перцем, а також лавровим листям кладемо в каструлю та варимо густий бульйон.
  3. М’ясо ретельно перемішати з сіллю та помістити в банки.
  4. Заливаємо вміст банки бульйоном, залишивши 2 см до краю банки, і закриваємо кришкою.

Консервувати в автоклаві потрібно 30 хв. при 110 градусах.

Купити автоклав можна на нашому сайті або зателефонувавши до наших менеджерів. Компанія “UTEHO (Укрпромтех)” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, а також бюджетні моделі розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.

Окрім автоклавів наша компанія також виготовляє інші вироби з нержавіючої сталі. У нас великий вибір ректифікаційних колон та самогонних апаратів, водогрійних титанів, сироварень, коптилень та ін.

Читайте також:

Поділіться з друзями