Пікантні кабачки в автоклаві
Кабачок — один з найсмачніших продуктів, які консервуються на зиму. Він простий у приготуванні, і дуже корисний. Навіть консервований кабачок містить безліч поживних речовин. Консервуючи кабачки в автоклаві, Ви отримаєте чудові страви на зиму, заощадивши свій час.
Існує багато рецептів приготування кабачків на зиму — салати, ікра, варення, мариновані кабачки, а також асорті в поєднанні з іншими продуктами. У цій статті ви знайдете кращі рецепти як приготувати кабачки в автоклаві на зиму.
Мариновані кабачки з кетчупом чилі
Для цього рецепту нам будуть потрібні наступні продукти:
- кабачки — 3-4 кг;
- кетчуп Чилі — 1 пачка (270 г);
- оцет — 1 ст.;
- цукор — 1 ст.;
- сіль — 2 ст. л.;
- вода — 1,5 л;
- лаврове листя;
- чорний перець горошком;
- часник;
- гострий перець Чилі;
- суцвіття кропу;
- зелень та решта приправ на свій смак.
Дана порція розрахована на 5 літрових банок. Кількість кабачків буде залежати від щільності втрамбовування в банку. Рекомендуємо вибирати невеликі кабачки, для кращого вигляду готової консерви. При консервації в автоклаві немає потреби попередньо стерилізувати банки та кришки.
Приступаємо до приготування:
- У банки покласти 2-3 очищені зубчики часнику. Можна їх злегка надрізати для кращої передачі смаку. Далі кладемо суцвіття кропу, лавровий лист, кілька горошин чорного перцю. Гострий перець розрізаємо, вибираємо зернятка і кладемо в банки. Також можна додати кілька листя хрону і смородини - ці інгредієнти додають яскравий аромат і роблять кабачки хрусткими.
- Тепер потрібно нарізати кабачки кружальцями завтовшки 1-2 сантиметри. Для якісної консервації краще вибирати молоді кабачки, з не великими зернятками. Саме з таких кабачків вийдуть цілі, красиві шматочки в банці. Потрібно щільно утрамбувати нарізані кабачки в банку, щоб не було багато повітря.
- Далі потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно закип'ятити воду, до неї додати сіль, цукор і кетчуп. Кип'ятити 5 хвилин, після чого долити оцет (використовувати 9%).
- Підготовлені кабачки залити гарячим маринадом майже доверху, і закрити кришкою.
Далі приступаємо до консервації в автоклаві. Банки потрібно викласти, згідно з інструкцією, в автоклав і залити водою. Щоб консервування відбулося максимально швидко, вода, якою заливаємо банки в автоклаві, повинна бути приблизно такої ж температури, як і температура в банці. Закриваємо автоклав і включаємо нагрів. Важливо контролювати температуру, адже при високій температурі, кабачки в банці розварюються.
Після досягання температури води 90 градусів потрібно стерилізувати кабачки в автоклаві протягом 5 хвилин, після чого припинити нагрівання. Коли вода охолоне і ви стравите тиск, можна витягти банки з готовою продукцією. Можна перевернути банки догори дном, щоб спеції краще перемішалися.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Кабачкова ікра
Королевою всіх консервацій з кабачків є кабачкова ікра. Існує багато видів кабачкової ікри, з різними додатковими інгредієнтами. Пропонуємо Вам один з найсмачніших рецептів. Для його приготування Вам буде потрібно:
- кабачки — 6 кг;
- цибуля — 1 кг;
- соняшникова олія — 1 ст.;
- сіль - 1,5 ст. л;
- цукор - ¾ ст.;
- томатний соус — 0,5 л;
- томатна паста — 0,5 л;
- майонез 67% жирності — 0,5 л;
- соус сацебелі - 0,5 л;
Приготування кабачкової ікри в автоклаві складається з наступних етапів:
- Для початку потрібно почистити кабачки, і вибрати зернятка з них. Нарізати їх смужками та перемолоти на м'ясорубці на дрібному ситі.
- Почистити та порізати цибулю на середні кубики. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до повної готовності. Дати трохи охолонути.
- Перемелені кабачки помістити у велику ємність, додати приготовану цибулю, цукор і варити 1 годину.
- Після цього в гарячу кабачкову масу по черзі додати томатний соус, томатну пасту, майонез і соус сацебелі. Після кожного нового інгредієнта потрібно ретельно перемішувати до повного розчинення і тільки потім додавати наступний. Додати солі на свій смак. Варити на повільному вогні 2,5 години постійно помішуючи.
- Гарячу ікру помістити в півлітрові банки не доливаючи 1 сантиметр до краю і закрити кришками. Помістити кабачкову ікру в автоклав, залити водою і закрити, почавши нагрів. Стерилізувати 15 хвилин при 100 градусах, після чого вимкнути автоклав. Готову продукцію можна витягувати коли автоклав повністю охолов.
Смак цієї кабачкової ікри поєднує в собі ніжність кабачків, насиченість томатів і пікантність сацебелі. Приготована кабачкова ікра в автоклаві гарантує тривале зберігання і яскравий смак.
Довгі кабачки на закуску
Інгредієнти в цьому рецепті розраховані для однієї порції на одну літрову банку:
- кабачки;
- хрін;
- лаврове листя — 2 шт.;
- зубчик часнику;
- петрушка — 3-4 гілочки;
- оцет — 3 ст. л.;
- цукор - 2 ст. л;
- чорний мелений перець — 1 ст. л.;
- сіль - 1 ст. л;
- соняшникова олія — 2 ст. л.;
- морква - 1 ст. л.;
- томатна паста - 1 ст. л.;
- вода.
Починаємо готувати:
- На дно літрової банки кладемо лавровий лист, шматочок кореня хрону, зубчик часнику (попередньо розрізавши на кілька частинок) і петрушку.
- Соняшникову рафіновану олію доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо для охолодження.
- У банку додаємо цукор, оцет, кип'ячену соняшникову олію, сіль, чорний мелений перець, натерту на грубій тертці моркву і томатний соус.
- Беремо молоді кабачки, приблизно однакового розміру, миємо й обрізаємо з двох сторін. Розрізаємо навпіл, а отримані половинки ще на 4-6 рівних частин по довжині.
- Отримані шматочки кабачка, щільно укладаємо в банку і заливаємо холодною водою майже доверху.
Після цього процес підготовки до консервації в автоклаві майже завершено. Залишилося тільки закрити кришками та покласти в автоклав, закрити та почати нагрів. Довести автоклав до температури 90 градусів і стерилізувати 20 хвилин.
Придбавши автоклав компанії "Укрпромтех" Ви отримаєте надійного помічника при консервуванні. У нас найбільший вибір автоклавів та інших виробів зі сталі. Ви можете вибрати автоклав, який буде відповідати Вашим потребам — побутової, для будинку, будь-яких розмірів і матеріалу, а також промислових для великого виробництва.
Ще не знаєте який автоклав вибрати? Наші консультанти завжди раді Вам допомогти — залишайте заявку на нашому сайті та ми передзвонимо до Вас. Або звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86, (067) 370-27-22.
Читайте також: