Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Пікантні кабачки в автоклаві

Пікантні кабачки в автоклаві

Кабачок — один з найсмачніших продуктів, які консервуються на зиму. Він простий у приготуванні, і дуже корисний. Навіть консервований кабачок містить безліч поживних речовин. Консервуючи кабачки в автоклаві, Ви отримаєте чудові страви на зиму, заощадивши свій час.

Існує багато рецептів приготування кабачків на зиму — салати, ікра, варення, мариновані кабачки, а також асорті в поєднанні з іншими продуктами. У цій статті ви знайдете кращі рецепти як приготувати кабачки в автоклаві на зиму.


Мариновані кабачки з кетчупом чилі



Для цього рецепту нам будуть потрібні наступні продукти:


  • кабачки — 3-4 кг;
  • кетчуп Чилі — 1 пачка (270 г);
  • оцет — 1 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • вода — 1,5 л;
  • лаврове листя;
  • чорний перець горошком;
  • часник;
  • гострий перець Чилі;
  • суцвіття кропу;
  • зелень та решта приправ на свій смак.

Дана порція розрахована на 5 літрових банок. Кількість кабачків буде залежати від щільності втрамбовування в банку. Рекомендуємо вибирати невеликі кабачки, для кращого вигляду готової консерви. При консервації в автоклаві немає потреби попередньо стерилізувати банки та кришки.

Приступаємо до приготування:


  1. У банки покласти 2-3 очищені зубчики часнику. Можна їх злегка надрізати для кращої передачі смаку. Далі кладемо суцвіття кропу, лавровий лист, кілька горошин чорного перцю. Гострий перець розрізаємо, вибираємо зернятка і кладемо в банки. Також можна додати кілька листя хрону і смородини - ці інгредієнти додають яскравий аромат і роблять кабачки хрусткими.
  2. Тепер потрібно нарізати кабачки кружальцями завтовшки 1-2 сантиметри. Для якісної консервації краще вибирати молоді кабачки, з не великими зернятками. Саме з таких кабачків вийдуть цілі, красиві шматочки в банці. Потрібно щільно утрамбувати нарізані кабачки в банку, щоб не було багато повітря.
  3. Далі потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно закип'ятити воду, до неї додати сіль, цукор і кетчуп. Кип'ятити 5 хвилин, після чого долити оцет (використовувати 9%).
  4. Підготовлені кабачки залити гарячим маринадом майже доверху, і закрити кришкою.

Далі приступаємо до консервації в автоклаві. Банки потрібно викласти, згідно з інструкцією, в автоклав і залити водою. Щоб консервування відбулося максимально швидко, вода, якою заливаємо банки в автоклаві, повинна бути приблизно такої ж температури, як і температура в банці. Закриваємо автоклав і включаємо нагрів. Важливо контролювати температуру, адже при високій температурі, кабачки в банці розварюються.

Після досягання температури води 90 градусів потрібно стерилізувати кабачки в автоклаві протягом 5 хвилин, після чого припинити нагрівання. Коли вода охолоне і ви стравите тиск, можна витягти банки з готовою продукцією. Можна перевернути банки догори дном, щоб спеції краще перемішалися.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Кабачкова ікра





Королевою всіх консервацій з кабачків є кабачкова ікра. Існує багато видів кабачкової ікри, з різними додатковими інгредієнтами. Пропонуємо Вам один з найсмачніших рецептів. Для його приготування Вам буде потрібно:


  • кабачки — 6 кг;
  • цибуля — 1 кг;
  • соняшникова олія — 1 ст.;
  • сіль - 1,5 ст. л;
  • цукор - ¾ ст.;
  • томатний соус “Краснодарський” — 0,5 л;
  • томатна паста — 0,5 л;
  • майонез 67% жирності — 0,5 л;
  • соус сацебелі - 0,5 л;

Приготування кабачкової ікри в автоклаві складається з наступних етапів:


  1. Для початку потрібно почистити кабачки, і вибрати зернятка з них. Нарізати їх смужками та перемолоти на м'ясорубці на дрібному ситі.
  2. Почистити та порізати цибулю на середні кубики. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до повної готовності. Дати трохи охолонути.
  3. Перемелені кабачки помістити у велику ємність, додати приготовану цибулю, цукор і варити 1 годину.
  4. Після цього в гарячу кабачкову масу по черзі додати томатний соус, томатну пасту, майонез і соус сацебелі. Після кожного нового інгредієнта потрібно ретельно перемішувати до повного розчинення і тільки потім додавати наступний. Додати солі на свій смак. Варити на повільному вогні 2,5 години постійно помішуючи.
  5. Гарячу ікру помістити в півлітрові банки не доливаючи 1 сантиметр до краю і закрити кришками. Помістити кабачкову ікру в автоклав, залити водою і закрити, почавши нагрів. Стерилізувати 15 хвилин при 100 градусах, після чого вимкнути автоклав. Готову продукцію можна витягувати коли автоклав повністю охолов.

Смак цієї кабачкової ікри поєднує в собі ніжність кабачків, насиченість томатів і пікантність сацебелі. Приготована кабачкова ікра в автоклаві гарантує тривале зберігання і яскравий смак.


Довгі кабачки на закуску




Інгредієнти в цьому рецепті розраховані для однієї порції на одну літрову банку:


  • кабачки;
  • хрін;
  • лаврове листя — 2 шт.;
  • зубчик часнику;
  • петрушка — 3-4 гілочки;
  • оцет — 3 ст. л.;
  • цукор - 2 ст. л;
  • чорний мелений перець — 1 ст. л.;
  • сіль - 1 ст. л;
  • соняшникова олія — 2 ст. л.;
  • морква - 1 ст. л.;
  • томатна паста - 1 ст. л.;
  • вода.

Починаємо готувати:


  1. На дно літрової банки кладемо лавровий лист, шматочок кореня хрону, зубчик часнику (попередньо розрізавши на кілька частинок) і петрушку.
  2. Соняшникову рафіновану олію доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо для охолодження.
  3. У банку додаємо цукор, оцет, кип'ячену соняшникову олію, сіль, чорний мелений перець, натерту на грубій тертці моркву і томатний соус.
  4. Беремо молоді кабачки, приблизно однакового розміру, миємо й обрізаємо з двох сторін. Розрізаємо навпіл, а отримані половинки ще на 4-6 рівних частин по довжині.
  5. Отримані шматочки кабачка, щільно укладаємо в банку і заливаємо холодною водою майже доверху.

Після цього процес підготовки до консервації в автоклаві майже завершено. Залишилося тільки закрити кришками та покласти в автоклав, закрити та почати нагрів. Довести автоклав до температури 90 градусів і стерилізувати 20 хвилин.

Придбавши автоклав компанії "Укрпромтех" Ви отримаєте надійного помічника при консервуванні. У нас найбільший вибір автоклавів та інших виробів зі сталі. Ви можете вибрати автоклав, який буде відповідати Вашим потребам — побутової, для будинку, будь-яких розмірів і матеріалу, а також промислових для великого виробництва.

Ще не знаєте який автоклав вибрати? Наші консультанти завжди раді Вам допомогти — залишайте заявку на нашому сайті та ми передзвонимо до Вас. Або звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86, (067) 370-27-22.

Читайте також:

Поділіться з друзями


01.01.2021