Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!

Каша з м'ясом в автоклаві

Каша з м'ясом в автоклаві

Консервовані домашні каші - відмінний варіант готового обіду з натуральних інгредієнтів, який досить просто розігріти на сковороді або в мікрохвильовій печі. Якщо готувати каші в автоклаві в домашніх умовах, можна швидко і без зайвих зусиль заготовити велику кількість смачних, корисних і ситних консервів з різних круп. Найпоширеніші - гречані, рисові і перлові. Але в цілому обмежень за видами круп практично немає.


Як готувати каші в автоклаві


Традиційно каші у вигляді консервів на зиму готують з м'ясом. Щоб смак був більш насиченим, шматочки м'яса краще підсмажити. До слова, нарізка м'яса повинна бути великою, інакше в процесі стерилізації воно розпадеться на волокна. У кашу можна додавати не тільки незбиране м'ясо, а й фарш (особливо добре він поєднується з перловкою). Можна готувати каші в чистому вигляді, додавати в них зажарку, робити різні підливи, приправляти пасеровані овочі або томатною пастою.

Процес високотемпературної стерилізації під тиском дозволяє значно спростити приготування консервів з каші. У банки можна засипати сиру крупу - вона відмінно розвариться в автоклаві. При цьому обсяг крупи з соусом і м'ясом не повинен перевищувати ½ банки - при варінні каша буде збільшуватися і займе в підсумку всю ємність. Заповнювати тару водою потрібно, залишаючи 2 вільних сантиметра до кришки - знову-таки, з урахуванням збільшення вмісту в обсязі. Температура і час приготування залежать від виду крупи. Ми підготували таблицю параметрів для автоклава з найпоширенішими видами круп:

Вид крупи Час приготування, хв. Температура, градусів Цельсія

Рисова                     40                                         110

Гречана                   40                                         110

Перлова                  40                                         110

Горохова                 30                                        110


Рецепт рисової каші з птицею в автоклаві


Рисовая каша с мясом в автоклаве


Для приготування цієї смачної консервації знадобляться:

  • рису круглий - 1 кг;
  • курка (можна крильця) - 3 кг;
  • цибуля - 2 шт .;
  • морквина - 2 шт .;
  • масло вершкове - 100 г;
  • сіль, лавровий лист, перець.

      Рисова каша з м'ясом в автоклаві готується в такій послідовності: поділяємо ретельно вимиті крильця на 2 половини (для цього розрізаємо кожне крило по суглобу). Відокремлюємо тонкі і об'ємні частини. З тонких варимо бульйон без солі. 250 мл готового бульйону заливаємо в кожну чисту банку, призначену для консервації.

      Далі чистимо цибулю і подрібнюємо півкільцями. Морквину промиваємо, чистимо і натираемо крупно на тертці. Пассируем морква з цибулею, додавши в них великі частини крилець. Після перемішуємо інгредієнти з ретельно промитим рисом.

      До бульйону в банках додаємо по 4 горошини перцю, по 1 лавровому листу. Після закладаємо суміш з куркою і рисом. Кладемо зверху вершкове масло, солимо до смаку. Банки закриваємо металевими кришками і переходимо до стерилізації в автоклаві.

      Рисову кашу на зиму можна заготовити і без м'яса - наприклад, з овочами. Підбираємо такі інгредієнти:

      • круглий рис - 200 г;
      • томати - 3 кг;
      • цибуля - 1 кг;
      • морквина - 1 кг;
      • солодкий перець червоний - 1 кг;
      • цукор - 200 г;
      • масло соняшнику - 300 г;
      • сіль - 100 г.

      Овочі ретельно миємо. Помідори ріжемо крупно. Морквину подрібнюємо на тертці разом з цибулею. Перець ріжемо як захочеться: можна соломкою, а можна півкільцями. Сильно нагріваємо масло в сковороді (краще до кипіння), додаємо в нього цукор і сіль. У нього акуратно опускаємо цибулю і моркву. Тушкуємо їх до 10 хв. Рис промиваємо і просушуємо. Додаємо крупу в банки, зверху кладемо шар томатів і перцю, вище - зажарку. Як варіант, можна попередньо перемішати всі інгредієнти і після закладати в банки. Ємності закатуємо і починаємо стерилізувати належний час.

      ХІТИ ПРОДАЖІВ

      Рецепт гречаної каші з м'ясом в автоклаві


      Гречневая каша с мясом в автоклаве


      Правильне приготування каш в автоклаві в домашніх умовах на основі гречаної крупи вимагає таких іреденти:

      • гречка - 700 г;
      • цибуля - 2 шт .;
      • свиняче м'ясо - 1,5 кг;
      • морква - 2 шт .;
      • сіль - третина ч.л. на 1 банку;
      • лавровий лист - 1 шт. на банку;
      • чорний перець - за смаком.

      М'ясо миємо і ріжемо на шматочки. Крупу промиваємо. Чистимо і подрібнюємо морква і цибуля, робимо стандартну зажарку. Коли вона приготується, додаємо в неї м'ясо і крупу. У півлітрові банки кладемо лаврові листи, суміш з крупи з засмажкою і м'ясом (не забуваємо, що її має бути не більше ½ банки), зверху посипаємо сіллю і кладемо по 3 горошини перцю. Додаємо в ємності гарячу кип'ячену воду. Після закатуємр кришки і переходимо до етапу стерилізації ємностей в автоклаві.

      Можна приготувати в автоклаві і гречану кашу з овочами - відмінний варіант для вегетаріанців. Для цього потрібні:

      • гречка - 500 г;
      • томати - 3 кг;
      • солодкий перець - 1 кг;
      • морквина - 1 кг;
      • цибуля - 1 кг;
      • оцет розчин 6% - 100 мл;
      • сіль - 2 ст.л .;
      • цукор - 200 г;
      • масло соняшнику, спеції.

      Овочі миємо і чистимо. Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо. Перець нарізаємо соломкою. Перець, цибулю і моркву обсмажуємо в маслі соняшнику окремо. У банки засипаємо крупу, додаємо сік вижатих томатів, зажарку, оцет, сіль і цукор, спеції. Закриваємо герметично ємності і використовуємо автоклав для повного приготування консервів.


      Рецепт перлової каші з м'ясом в автоклаві


      Перловая каша с мясом в автоклаве


      Це класична тушонка з кашею в автоклаві, для приготування якої потрібні (розрахунок на банку в півлітра):

      Перлову крупу краще попередньо замочити - як мінімум, на 2 години. Свинину порізати крупно - шматки повинні бути довжиною не менше 4 см. З почищених і подрібнених моркви і цибулі зробити класичну засмажку. В добре вимиті банки покласти свинячий жир, шматки м'яса, сіль і спеції. Зверху додати перловку, а після - зажарку. Після залити ємності трохи остиглим окропом і закрутити. Цього достатньо, щоб перейти до етапу стерилізації консервів в автоклаві.


      Рецепт горохового каші в автоклаві


      Приготування в автоклаві каші з м'ясом на основі подрібненого гороху грунтується на таких складових (розрахунок на банку в півлітра):

      Горох попередньо замочуємо (краще на ніч). М'ясо промиваємо і подрібнюємо. Лук і моркву чистимо, подрібнюємо і страхуємо на сковороді. На дно банок викладаємо смалець, після - шматки м'яса, далі - спеції і сіль. Слідом насипаємо горох, на нього викладаємо зажарку і наливаємо по плечики злегка охололого окропу. Далі герметично закриваємо ємності, ставимо їх в автоклав і починаємо стерилізувати. Готові консерви дістаємо після охолодження автоклава.

      Смачна тушонка з крупами в автоклаві, а також каші з овочами - всю цю консервацію можна успішно готувати в домашніх умовах, практично без витрат часу і зусиль. Все, що вам потрібно - надійний і зручний автоклав, який пропонує наша компанія. Ми виготовляємо моделі з дотриманням норм безпеки, використовуючи надійний метал і спеціальне обладнання для обробки. Вироби порадують вас простотою і довговічністю. Зробіть процес консервації приємним, наповніть домашнє меню відмінними рецептами. Готова консервована каша - відмінний варіант для швидкого обіду в будь-яких умовах.

      Читайте також:

      Поділіться з друзями


      02.01.2019