Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Каша з м'ясом, приготована в автоклаві

Каша з м'ясом, приготована в автоклаві

Консервовані домашні каші - відмінний варіант готового обіду з натуральних інгредієнтів, який досить просто розігріти на сковороді або в мікрохвильовій печі. Якщо готувати каші в автоклаві в домашніх умовах, можна швидко і без зайвих зусиль заготовити велику кількість смачних, корисних і ситних консервів з різних круп. Найпоширеніші - гречані, рисові і перлові. Але в цілому обмежень за видами круп практично немає.


Як готувати каші в автоклаві


Традиційно каші у вигляді консервів на зиму готують з м'ясом. Щоб смак був більш насиченим, шматочки м'яса краще підсмажити. До слова, нарізка м'яса повинна бути великою, інакше в процесі стерилізації воно розпадеться на волокна. У кашу можна додавати не тільки незбиране м'ясо, а й фарш (особливо добре він поєднується з перловкою). Можна готувати каші в чистому вигляді, додавати в них зажарку, робити різні підливи, приправляти пасеровані овочі або томатною пастою.

Процес високотемпературної стерилізації під тиском дозволяє значно спростити приготування консервів з каші. У банки можна засипати сиру крупу - вона відмінно розвариться в автоклаві. При цьому обсяг крупи з соусом і м'ясом не повинен перевищувати ½ банки - при варінні каша буде збільшуватися і займе в підсумку всю ємність. Заповнювати тару водою потрібно, залишаючи 2 вільних сантиметра до кришки - знову-таки, з урахуванням збільшення вмісту в обсязі. Температура і час приготування залежать від виду крупи. Ми підготували таблицю параметрів для автоклава з найпоширенішими видами круп:

Вид крупи Час приготування, хв. Розташування термометра зверху, градусів Цельсія

Рисова                     40                                         110

Гречана                   40                                         110

Перлова                  40                                         110

Горохова                 40                                        110


Вид крупи Час приготування, хв. Розташування термометра знизу, градусів Цельсія

Рисова                     40                                         120

Гречана                   40                                         120

Перлова                  40                                         120

Горохова                 40                                        120


Рецепт рисової каші з птицею в автоклаві


Рисовая каша с мясом в автоклаве


Для приготування цієї смачної консервації знадобляться:

  • рису круглий - 1 кг;
  • курка (можна крильця) - 3 кг;
  • цибуля - 2 шт .;
  • морквина - 2 шт .;
  • масло вершкове - 100 г;
  • сіль, лавровий лист, перець.

      Рисова каша з м'ясом в автоклаві готується в такій послідовності: поділяємо ретельно вимиті крильця на 2 половини (для цього розрізаємо кожне крило по суглобу). Відокремлюємо тонкі і об'ємні частини. З тонких варимо бульйон без солі. 250 мл готового бульйону заливаємо в кожну чисту банку, призначену для консервації.

      Далі чистимо цибулю і подрібнюємо півкільцями. Морквину промиваємо, чистимо і натираемо крупно на тертці. Пассируем морква з цибулею, додавши в них великі частини крилець. Після перемішуємо інгредієнти з ретельно промитим рисом.

      До бульйону в банках додаємо по 4 горошини перцю, по 1 лавровому листу. Після закладаємо суміш з куркою і рисом. Кладемо зверху вершкове масло, солимо до смаку. Банки закриваємо металевими кришками і переходимо до стерилізації в автоклаві.

      Рисову кашу на зиму можна заготовити і без м'яса - наприклад, з овочами. Підбираємо такі інгредієнти:

      • круглий рис - 200 г;
      • томати - 3 кг;
      • цибуля - 1 кг;
      • морквина - 1 кг;
      • солодкий перець червоний - 1 кг;
      • цукор - 200 г;
      • масло соняшнику - 300 г;
      • сіль - 100 г.

      Овочі ретельно миємо. Помідори ріжемо крупно. Морквину подрібнюємо на тертці разом з цибулею. Перець ріжемо як захочеться: можна соломкою, а можна півкільцями. Сильно нагріваємо масло в сковороді (краще до кипіння), додаємо в нього цукор і сіль. У нього акуратно опускаємо цибулю і моркву. Тушкуємо їх до 10 хв. Рис промиваємо і просушуємо. Додаємо крупу в банки, зверху кладемо шар томатів і перцю, вище - зажарку. Як варіант, можна попередньо перемішати всі інгредієнти і після закладати в банки. Ємності закатуємо і починаємо стерилізувати належний час.

      ХІТИ ПРОДАЖІВ

      Рецепт гречаної каші з м'ясом в автоклаві


      Гречневая каша с мясом в автоклаве


      Правильне приготування каш в автоклаві в домашніх умовах на основі гречаної крупи вимагає таких іреденти:

      • гречка - 700 г;
      • цибуля - 2 шт .;
      • свиняче м'ясо - 1,5 кг;
      • морква - 2 шт .;
      • сіль - третина ч.л. на 1 банку;
      • лавровий лист - 1 шт. на банку;
      • чорний перець - за смаком.

      М'ясо миємо і ріжемо на шматочки. Крупу промиваємо. Чистимо і подрібнюємо морква і цибуля, робимо стандартну зажарку. Коли вона приготується, додаємо в неї м'ясо і крупу. У півлітрові банки кладемо лаврові листи, суміш з крупи з засмажкою і м'ясом (не забуваємо, що її має бути не більше ½ банки), зверху посипаємо сіллю і кладемо по 3 горошини перцю. Додаємо в ємності гарячу кип'ячену воду. Після закатуємр кришки і переходимо до етапу стерилізації ємностей в автоклаві.

      Можна приготувати в автоклаві і гречану кашу з овочами - відмінний варіант для вегетаріанців. Для цього потрібні:

      • гречка - 500 г;
      • томати - 3 кг;
      • солодкий перець - 1 кг;
      • морквина - 1 кг;
      • цибуля - 1 кг;
      • оцет розчин 6% - 100 мл;
      • сіль - 2 ст.л .;
      • цукор - 200 г;
      • масло соняшнику, спеції.

      Овочі миємо і чистимо. Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо. Перець нарізаємо соломкою. Перець, цибулю і моркву обсмажуємо в маслі соняшнику окремо. У банки засипаємо крупу, додаємо сік вижатих томатів, зажарку, оцет, сіль і цукор, спеції. Закриваємо герметично ємності і використовуємо автоклав для повного приготування консервів.


      Рецепт перлової каші з м'ясом в автоклаві


      Перловая каша с мясом в автоклаве


      Це класична тушонка з кашею в автоклаві, для приготування якої потрібні (розрахунок на банку в півлітра):

      Перлову крупу краще попередньо замочити - як мінімум, на 2 години. Свинину порізати крупно - шматки повинні бути довжиною не менше 4 см. З почищених і подрібнених моркви і цибулі зробити класичну засмажку. В добре вимиті банки покласти свинячий жир, шматки м'яса, сіль і спеції. Зверху додати перловку, а після - зажарку. Після залити ємності трохи остиглим окропом і закрутити. Цього достатньо, щоб перейти до етапу стерилізації консервів в автоклаві.


      Рецепт горохового каші в автоклаві


      Приготування в автоклаві каші з м'ясом на основі подрібненого гороху грунтується на таких складових (розрахунок на банку в півлітра):

      Горох попередньо замочуємо (краще на ніч). М'ясо промиваємо і подрібнюємо. Лук і моркву чистимо, подрібнюємо і страхуємо на сковороді. На дно банок викладаємо смалець, після - шматки м'яса, далі - спеції і сіль. Слідом насипаємо горох, на нього викладаємо зажарку і наливаємо по плечики злегка охололого окропу. Далі герметично закриваємо ємності, ставимо їх в автоклав і починаємо стерилізувати. Готові консерви дістаємо після охолодження автоклава.

      Смачна тушонка з крупами в автоклаві, а також каші з овочами - всю цю консервацію можна успішно готувати в домашніх умовах, практично без витрат часу і зусиль. Все, що вам потрібно - надійний і зручний автоклав, який пропонує наша компанія. Ми виготовляємо моделі з дотриманням норм безпеки, використовуючи надійний метал і спеціальне обладнання для обробки. Вироби порадують вас простотою і довговічністю. Зробіть процес консервації приємним, наповніть домашнє меню відмінними рецептами. Готова консервована каша - відмінний варіант для швидкого обіду в будь-яких умовах.

      Читайте також:

      Поділіться з друзями