Кавказька кухня в автоклаві
Господині часто гадають: а що ж законсервувати? Адже класичними рецептами та стравами вже нікого не здивуєш, а експерименти не завжди вдаються. Саме для вас UTEHO (Укрпромтех) підготував серію рецептів, які точно зможуть здивувати ваших гостей. І розпочнемо ми з кавказької кухні.
Кавказька кухня вирізняється рецептами страв, які часто мають дуже давню історію. Саме їжа є одним із елементів, за яким можна відчути дух регіону чи країни. І тепер для цього не потрібно йти в грузинський чи вірменський ресторан, достатньо просто відкрити законсервовану страву.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Чахохбілі з курятини
Інгредієнти (для банки 350 г):
- куряче м’ясо – 250 г;
- рис – 100 г;
- цибуля – 15 г.
Спосіб приготування:
- Курку розробляємо та відділяємо м’ясо від кісток. М’ясо нарізаємо на шматочки по 30-50 грам.
- Цибулю чистимо й нарізаємо півмісяцями.
- Кістки не викидаємо, а варимо з них бульйон для томатного соусу. Беремо кісточки та воду в пропорції 1:3 і варимо до готовності. В розігріту олію додаємо муку, вливаємо отриманий бульйон (попередньо забравши кістки) та цукор. Доводимо до кипіння та проварюємо ще 2-3 хвилини.
- Рис замочуємо в теплій воді, щоб він набух.
- Нарізану курку обсмажуємо в олії разом із цибулею майже до готовності.
- Наступним етапом у нас буде приготування томатного соусу. Для цього беремо інгредієнти у таких пропорціях:
- бульйон – 60%;
- петрушка – 4%;
- томатне пюре (паста) – 35%;
- червоний перець мелений – 0,5%;
- чорний перець мелений – 0,5%.
- Всі інгредієнти ретельно перемішати. Важливо додавати теплий бульйон (приблизна температура 75℃).
- У банки щільно викладаємо шматочки курки і рис, чергуючи їх шарами, а зверху заливаємо гарячим соусом.
Закриваємо банки та відправляємо в автоклав. Консервуємо 40 хвилин при 110 градусах.
За аналогічним рецептом можна приготувати чахохбілі з м’яса качки. Рис також можна замінити вермішеллю або взагалі прибрати крупу з рецепту. В цьому випадку інгредієнти в банки складаємо за пропорцією: м’ясо обсмажене – 50%, цибуля обсмажена – 15%, соус томатний – 35%.
Курка по-адигейськи
Інгредієнти (для банки об’ємом 1 л):
- курка – 800 г;
- цибуля – 50 г;
- мука – 30 г;
- часник – 10 г;
- сіль – 10 г;
- червоний перець мелений – 6 г.
Для цього рецепту нам потрібна ціла курка, очищена від нутрощів. У процесі подальшого розбору відділяємо м’ясо від кісток та окремо – жир.
За цим рецептом можна приготувати також і качку по-адигейськи, дотримуючись аналогічних пропорцій, або навіть змішати обидва види м’яса.
Приготування:
- Курку нарізаємо шматочками вагою приблизно 50 грам.
- Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо в олії.
- Готуємо заправку за наступною пропорцією:
- жир із кісток – 17%;
- цибуля обсмажена – 20%;
- перець червоний – 3%;
- мука – 15%;
- часник (подрібнений) – 5%;
- сіль – 5%;
- вода – 35%.
- Викладаємо м’ясо в банки та заливаємо соусом.
Банки закриваємо й поміщаємо в автоклав. Консервуємо при 110 градусах 40 хвилин.
Враховуючи однакові режими стерилізації та схожі продукти, можна легко готувати ці дві страви одночасно. Таким чином ви зекономите час й отримаєте вдвічі більше смачних страв.
Компанія UTEHO (Укрпромтех) виготовляє автоклави з нержавіючої сталі різного об’єму та модифікацій. Можна купити автоклави місткістю від 8-ми півлітрових банок до великих промислових автоклавів на 1000 банок. Також в асортименті є моделі з чорного металу, що підійдуть для покупців із невеликим бюджетом.
Окрім побутових автоклавів у нас можна придбати також пофесійні промислові автоклави для консервування великого об'єму.
Окрім автоклавів ми виготовляємо самогонні апарати, сковороди з диску борони, сироварні, коптильні та інші вироби з металу. Замовити їх можна на нашому сайті або зателефонувавши нашим менеджерам: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також наші професіонали проконсультують щодо вибору та експлуатації автоклавів.
Читайте також: