Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Кавказька кухня в автоклаві

Кавказька кухня в автоклаві

Господині часто гадають: а що ж законсервувати? Адже класичними рецептами та стравами вже нікого не здивуєш, а експерименти не завжди вдаються. Саме для вас UTEHO (Укрпромтех) підготував серію рецептів, які точно зможуть здивувати ваших гостей. І розпочнемо ми з кавказької кухні.

Кавказька кухня вирізняється рецептами страв, які часто мають дуже давню історію. Саме їжа є одним із елементів, за яким можна відчути дух регіону чи країни. І тепер для цього не потрібно йти в грузинський чи вірменський ресторан, достатньо просто відкрити законсервовану страву.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Чахохбілі з курятини


Інгредієнти (для банки 350 г):


  • куряче м’ясо – 250 г;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 15 г.

Чахохбілі з курятини

Спосіб приготування:


  1. Курку розробляємо та відділяємо м’ясо від кісток. М’ясо нарізаємо на шматочки по 30-50 грам.
  2. Цибулю чистимо й нарізаємо півмісяцями.
  3. Кістки не викидаємо, а варимо з них бульйон для томатного соусу. Беремо кісточки та воду в пропорції 1:3 і варимо до готовності. В розігріту олію додаємо муку, вливаємо отриманий бульйон (попередньо забравши кістки) та цукор. Доводимо до кипіння та проварюємо ще 2-3 хвилини.
  4. Рис замочуємо в теплій воді, щоб він набух.
  5. Нарізану курку обсмажуємо в олії разом із цибулею майже до готовності.
  6. Наступним етапом у нас буде приготування томатного соусу. Для цього беремо інгредієнти у таких пропорціях:
    • бульйон – 60%;
    • петрушка – 4%;
    • томатне пюре (паста) – 35%;
    • червоний перець мелений – 0,5%;
    • чорний перець мелений – 0,5%.
  7. Всі інгредієнти ретельно перемішати. Важливо додавати теплий бульйон (приблизна температура 75℃).
  8. У банки щільно викладаємо шматочки курки і рис, чергуючи їх шарами, а зверху заливаємо гарячим соусом.

Закриваємо банки та відправляємо в автоклав. Консервуємо 40 хвилин при 110 градусах.

За аналогічним рецептом можна приготувати чахохбілі з м’яса качки. Рис також можна замінити вермішеллю або взагалі прибрати крупу з рецепту. В цьому випадку інгредієнти в банки складаємо за пропорцією: м’ясо обсмажене – 50%, цибуля обсмажена – 15%, соус томатний – 35%.


Курка по-адигейськи


Інгредієнти (для банки об’ємом 1 л):


  • курка – 800 г;
  • цибуля – 50 г;
  • мука – 30 г;
  • часник – 10 г;
  • сіль – 10 г;
  • червоний перець мелений – 6 г.

Для цього рецепту нам потрібна ціла курка, очищена від нутрощів. У процесі подальшого розбору відділяємо м’ясо від кісток та окремо – жир.

За цим рецептом можна приготувати також і качку по-адигейськи, дотримуючись аналогічних пропорцій, або навіть змішати обидва види м’яса.

Курка по адигейськи

Приготування:


  1. Курку нарізаємо шматочками вагою приблизно 50 грам.
  2. Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо в олії.
  3. Готуємо заправку за наступною пропорцією:
    • жир із кісток – 17%;
    • цибуля обсмажена – 20%;
    • перець червоний – 3%;
    • мука – 15%;
    • часник (подрібнений) – 5%;
    • сіль – 5%;
    • вода – 35%.
  4. Викладаємо м’ясо в банки та заливаємо соусом.

Банки закриваємо й поміщаємо в автоклав. Консервуємо при 110 градусах 40 хвилин.

Враховуючи однакові режими стерилізації та схожі продукти, можна легко готувати ці дві страви одночасно. Таким чином ви зекономите час й отримаєте вдвічі більше смачних страв.

Компанія UTEHO (Укрпромтех) виготовляє автоклави з нержавіючої сталі різного об’єму та модифікацій. Можна купити автоклави місткістю від 8-ми півлітрових банок до великих промислових автоклавів на 1000 банок. Також в асортименті є моделі з чорного металу, що підійдуть для покупців із невеликим бюджетом.

Окрім побутових автоклавів у нас можна придбати також пофесійні промислові автоклави для консервування великого об'єму.

Окрім автоклавів ми виготовляємо самогонні апарати, сковороди з диску борони, сироварні, коптильні та інші вироби з металу. Замовити їх можна на нашому сайті або зателефонувавши нашим менеджерам: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також наші професіонали проконсультують щодо вибору та експлуатації автоклавів.

Читайте також:

Поділіться з друзями