Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Варення в автоклаві

Варення в автоклаві

Напевне, кожен пам’ятає момент із дитинства, коли вперше спробували варення і закохались у цей солодкий смак. Кожному до вподоби різні види: комусь смакує звичне яблучне варення, хтось полюбляє сливове, інші ж смакують малинове. І таких видів варення дуже багато. В цій статті ми пропонуємо вам оригінальні рецепти варення з цікавими інгредієнтами, які можна приготувати в автоклаві.


Яблучне варення з сухофруктами


Для приготування нам потрібні:


  • яблука солодких сортів ─ 1,5 кг;
  • сухофрукти ─ 1 ст.;
  • цукор ─ 2 кг;
  • вода ─ 1 ст.

Варення в автоклаві


Спосіб приготування:


  1. Яблука необхідно ретельно помити і почистити від шкірки. Очищені яблука нарізаємо невеликими дольками.
  2. З цукру та води готуємо сироп, яким заливаємо нарізані яблука та сухофрукти (можна обирати будь-які сухофрукти ─ чим більше їх видів, тим насиченішим буде смак варення).
  3. Ставимо варення на вогонь та варимо 3 хвилини на великому вогні і 3 хвилини ─ на маленькому, весь час ретельно помішуючи.
  4. Після варіння масу необхідно остудити, а через декілька годин знову повторити попередній крок.

Після цього тепле варення наливаємо в банки. Консервувати в автоклаві 10 хвилин при 100 градусах.

ХІТИ ПРОДАЖІВ


Варення з агрусу


Інгредієнти:


  • агрус ─ 1 кг;
  • листя вишні ─ 10 шт.;
  • вода ─ 2 ст.;
  • цукор ─ 1,5 кг.

Варення в автоклаві


Спосіб приготування:


  1. Агрус потрібно помити та викласти в посудину. Ягоди потрібно обирати стиглі, без пошкоджень, та обривати всі залишки гілочок.
  2. Додаємо помиті листки вишні та заливаємо все цукровим сиропом.
  3. Отриману суміш доводимо до кипіння та залишаємо охолоджуватись на 4 години.
  4. Попередній крок повторюємо ще раз, після чого викладаємо варення в банки (листя вишні вибрати).

Консервацію в автоклаві проводити при температурі 90 градусів протягом 10 хвилин.


Вишневе варення з шоколадом


Інгредієнти:


  • вишні ─ 1 кг;
  • какао ─ 1 ст. л.;
  • лимонна кислота ─ 1 ст. л.;
  • шоколад 72 % ─ 100 г;
  • цукор ─ 0,5 кг.

Варення в автоклаві


Спосіб приготування:


  1. Ягоди вишні помити і вибрати кісточки.
  2. Підготовлені вишні подрібнюємо блендером, додаємо цукор та залишаємо на 30 хвилин, щоб виділився сік.
  3. Отриману суміш ставимо на вогонь та доводимо до кипіння, після чого додаємо какао і лимонну кислоту. Після цього кип’ятимо ще 5 хвилин.
  4. Шоколад подрібнюємо та додаємо до гарячої суміші і ретельно вимішуємо до повного розчинення шоколаду.

Тепле варення розливаємо в банки і консервуємо 15 хвилин при 90 градусах.


Грушеве варення з імбиром


Інгредієнти:


  • груші ─ 1,5 кг;
  • корінь імбиру ─ 30 г;
  • лимон ─ 0,5 шт.;
  • цукор ─ 700 г;
  • гвоздика (ціла) ─ до смаку.

Варення в автоклаві


Спосіб приготування:


  1. Груші помити та очистити від шкірки. Далі нарізаємо грушу дольками або кубиками. Імбир теж подрібнити.
  2. З половинки лимона вичавити сік.
  3. Подрібнені інгредієнти змішати з цукром та лимонним соком у глибокій емальованій посудині. Посудину щільно закрити харчовою плівкою та настоювати протягом години.
  4. Після цього кладемо посудину з сумішшю на вогонь та кип’ятимо 15 хвилин, збираючи піну.
  5. Готове варення розливаємо в банки, а зверху кладемо кілька суцвіть гвоздики.


Консервувати потрібно 15 хвилин, нагрівши автоклав до 90 градусів.


Лимонне варення з м’ятою


Інгредієнти:


  • лимони ─ 1 кг;
  • цукор ─ 2 кг;
  • вода ─ 0,4 л;
  • листя м’яти ─ 4-5 шт.

Варення в автоклаві


Щоб приготувати варення з таких цікавих продуктів, нам треба виконати наступні дії:


  1. Лимони помити та залишити, щоб вони повністю просохли. Після цього нарізати їх дольками, видаляючи кісточки.
  2. Підготовлені лимони покласти в посудину, додати м’яту та воду і варити все на великому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою та залишити на 10 годин у прохолодному місці.
  3. З отриманої суміші відцідити сік. Листя м’яти викидаємо.
  4. До соку додаємо цукор та доводимо до кипіння.
  5. Заливаємо отриманим лимонним сиропом відділені раніше лимони та варимо на маленькому вогні, доводячи до кипіння.

Варення готове для подальших дій. Накладаємо в банки та консервуємо в автоклаві 15 хвилин при температурі 90 градусів.

Придбавши автоклав компанії “УКРПРОМТЕХ”, ви отримаєте якісний агрегат для консервування будь-яких закруток. Також у нас ви можете знайти коптильні, ректифікаційні колони, титани водогрійні, сироварні та інші товари з металу.

Щоб підібрати потрібний автоклав, рекомендуємо вам ознайомитися з повним каталогом на нашому сайті та пройти тест на підбір автоклава. Завжди можна звернутися до наших менеджерів, які вам у всьому допоможуть. Ми доставляємо наші товари у будь-яку точку України.

Залишилися запитання? Звертайтеся за телефонами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.

Поділіться з друзями