Перлова каша з м'ясом в автоклаві
Тушонка з перловкою - традиційні «армійські» консерви. Незважаючи на дешевизну використовуваної крупи, вони виходять дуже смачними за рахунок того, що перловка добре розварюється і просочується спеціями. Таку консервацію можна готувати і вдома - тушонка з перловкою в автоклаві дуже проста в приготуванні, ситна і смачна.
Приготування перлової крупи в автоклаві
Мало хто любить перловку - але секрет у тому, що багато неправильно її готують. Щоб каша вийшла смачною, її потрібно вимочувати і довго варити (бажано - на водяній бані). Однак процес стерилізації в автоклаві дозволяє позбутися як мінімум від одного незручного етапу - варіння. Крупа буде готуватися в процесі теплової обробки в автоклаві. Отже, в банки можна засипати сиру крупу.
Але ось попередньо вимочити перловку не завадить. Для цього потрібно ретельно промити крупу, а потім замочити в пропорції 1 ст. крупи на 1 л води. Час вимочування - близько 2 годин (але можна і залишити на ніч). Після крупу рекомендується повторно промити. Що це дає? Каша в результаті краще провариться і матиме ніжний смак.
Перлова каша за складом (маються на увазі мікроелементи, амінокислоти і вітаміни) перевершує інші види круп. У ній найбільше селену і фосфору. Це особливо цінно для дітей і літніх людей. Її можна вживати як альтернативу більш дорогим гречці і рису. Енергетична цінність продукту (мається на увазі каша без м'яса) - 109 калорій на 100 г.
У домашніх умовах перловка з м'ясом в автоклаві може бути приготовлена на основі класичного рецепту (зі свининою), з додаванням овочів, а також з іншими видами м'яса: яловичиною, бараниною, птахом. При цьому м'ясо теж можна закладати сирим. А ось з овочів краще приготувати засмажку - так буде смачніше.
Пропорції перловка: 100 г – це 4 ст. л. і дрібка, 150 г – 6 ст. л. з дрібкою, 200 г – 8 ст. л. + дрібка і 250 г – це 10 ст. л.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Армійський рецепт перловки з тушонкою в автоклаві
Для цієї простої, але смачною консерви знадобляться (розрахунок на одну півлітрову банку):
- перлова крупа - 100 г;
- свинина - 100 г;
- жир свинячий - 50 г;
- сіль - 1 ч.л .;
- лавровий лист - 0,5 шт .;
- перець чорний - 5 горошин.
Беремо вимиті банки, викладаємо на дно прошарок з жиру, зверху кладемо порізане на середні шматки м'ясо, посипаємо сіллю і спеціями. Зверху насипаємо крупу і заливаємо водою, залишаючи принаймні 2 см до кришки (це важливо, адже каша при варінні буде розширюватися).
Підготовлені банки закупорюють металевими кришками і ставимо в автоклав. У нього наливаємо води так, щоб вона була на 2 см вище кришок. Закриваємо автоклав і нагнітаємо тиск до 1 атмосфери, після чого починаємо нагрів. Як тільки температура досягне позначки 110 градусів Цельсія, починаємо підтримувати її на такому рівні і засікаємо 40 хвилин. Після вимикаємо нагрів, чекаємо охолодження до 30 градусів Цельсія і стравлювати повітря. Після цього можна відкривати кришку і витягувати банки.
Перлова каша в автоклаві з тушонкою і овочами
Ця дуже смачна перлова каша з м'ясом в автоклаві готується з таких інгредієнтів (розрахунок на півлітрову банку):
- свинина - 100 г;
- жир - 50 г;
- перловка - 100 г;
- сіль - 1 ч.л .;
- засмажкою з моркви і цибулі - 1 ст. л .;
- лавровий лист - 1 шт .;
- перець - 5 горошин.
Перловку не забуваємо попередньо замочити. Свинину миємо й нарізаємо приблизно на 4-сантиметрові шматки. Банки вимиваємо. Подрібнюємо моркву і цибулю, смажимо на маслі соняшнику. Інгредієнти складаємо пошарово: спочатку жир, потім м'ясо, далі - сіль, спеції, перлова крупа і засмажка. Заливаємо водою (краще кип'яченою), залишаючи 2 см до країв. Час приготування при 110 градусах Цельсія - 40 хвилин.
Перлова каша в автоклаві з тушонкою з баранини
Для цієї консерви потрібні такі компоненти:
- баранина (краще пожирніше) - 500 г;
- перловка - 2 ст .;
- морква і цибуля - по 1 шт .;
- болгарський перець - 1 шт .;
- набір спецій «Італійські трави» - 2 ч.л .;
- мариновані зерна гірчиці - 1 ч.л.
Готується перлова каша в автоклаві просто: баранину потрібно подрібнити, овочі порізати і підсмажити на маслі соняшника. Баранину за бажанням можна теж злегка обсмажити до появи золотистої скоринки. У банки викласти м'ясо, спеції і сіль, зверху насипати крупу, на неї покласти засмажені овочі. Після залити банки кип'яченою водою і закриття кришки. Умови стерилізації в автоклаві - 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.
Яловича тушонка з перловкою в автоклаві
Цей цікавий рецепт тушонки з перловкою в автоклаві вимагає таких інгредієнтів:
- яловичина - 2 кг;
- перловка - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- сіль і перець - за смаком.
Приготування наступне: м'ясо ріжемо на кубики і на слабкому вогні варимо до напівготовності (це можна не робити, якщо хочеться зберегти пружні шматочки в каші). Обов'язково знімаємо піну. Цибулю дрібно подрібнюємо. У банки закладаємо м'ясо, цибулю, кашу, сіль і перець, заливаємо їх бульйоном, в якому варилася яловичина. Після закатування банки поміщаємо в автоклав і стерилізуємо 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.
Консерви з птиці з перловкою в автоклаві
Для приготування цієї консервації необхідні:
- м'ясо птиці - 2 кг;
- перловка - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- гвоздика - 1 шт. на півлітрову банку;
- лавровий лист - 3 шт. на банку;
- перець - 5 горошин на банку.
М'ясо подрібнюємо. Лук ріжемо дрібно і трохи смажимо на маслі соняшнику. У вимиті банки закладаємо крупу, м'ясо, сіль і спеції, смажену цибулю. Заливаємо вміст кип'яченою водою по «плічка» банки. Після цього можна закатати тару і відправити її в автоклав. Процес стерилізації стандартний для каші з тушонкою - 40 хв. при 110 градусах Цельсія.
Готувати перловку з тушонкою в автоклаві просто - і найголовніше, що продукт в результаті виходить дуже смачним, поживним, універсальним і корисним. І можна бути впевненими в складі - він в рази краще магазинних варіантів каші з тушонкою. Щоб готувати такі консерви, потрібен якісний автоклав. Наша компанія пропонує випробувані фабричні моделі, виготовлені з надійної сталі. Вони безпечні, прості в управлінні і дуже надійні. Робіть заготовки на зиму швидко і зручно!
Читайте також:
- Тушонка з гречкою в автоклаві
- Квасоля в автоклаві
- Яловича тушонка
- Консерви з свинини
- Консерви з курки і качки
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві