Перлова каша з м'ясом в автоклаві
Тушонка з перловкою - традиційні «армійські» консерви. Незважаючи на дешевизну використовуваної крупи, вони виходять дуже смачними за рахунок того, що перловка добре розварюється і просочується спеціями. Таку консервацію можна готувати і вдома - тушонка з перловкою в автоклаві дуже проста в приготуванні, ситна і смачна.
Приготування перлової крупи в автоклаві
Мало хто любить перловку - але секрет у тому, що багато неправильно її готують. Щоб каша вийшла смачною, її потрібно вимочувати і довго варити (бажано - на водяній бані). Однак процес стерилізації в автоклаві дозволяє позбутися як мінімум від одного незручного етапу - варіння. Крупа буде готуватися в процесі теплової обробки в автоклаві. Отже, в банки можна засипати сиру крупу.
Але ось попередньо вимочити перловку не завадить. Для цього потрібно ретельно промити крупу, а потім замочити в пропорції 1 ст. крупи на 1 л води. Час вимочування - близько 2 годин (але можна і залишити на ніч). Після крупу рекомендується повторно промити. Що це дає? Каша в результаті краще провариться і матиме ніжний смак.
Перлова каша за складом (маються на увазі мікроелементи, амінокислоти і вітаміни) перевершує інші види круп. У ній найбільше селену і фосфору. Це особливо цінно для дітей і літніх людей. Її можна вживати як альтернативу більш дорогим гречці і рису. Енергетична цінність продукту (мається на увазі каша без м'яса) - 109 калорій на 100 г.
У домашніх умовах перловка з м'ясом в автоклаві може бути приготовлена на основі класичного рецепту (зі свининою), з додаванням овочів, а також з іншими видами м'яса: яловичиною, бараниною, птахом. При цьому м'ясо теж можна закладати сирим. А ось з овочів краще приготувати засмажку - так буде смачніше.
Пропорції перловка: 100 г – це 4 ст. л. і дрібка, 150 г – 6 ст. л. з дрібкою, 200 г – 8 ст. л. + дрібка і 250 г – це 10 ст. л.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Армійський рецепт перловки з тушонкою в автоклаві

Для цієї простої, але смачною консерви знадобляться (розрахунок на одну півлітрову банку):
- перлова крупа - 100 г;
- свинина - 100 г;
- жир свинячий - 50 г;
- сіль - 1 ч.л .;
- лавровий лист - 0,5 шт .;
- перець чорний - 5 горошин.
Беремо вимиті банки, викладаємо на дно прошарок з жиру, зверху кладемо порізане на середні шматки м'ясо, посипаємо сіллю і спеціями. Зверху насипаємо крупу і заливаємо водою, залишаючи принаймні 2 см до кришки (це важливо, адже каша при варінні буде розширюватися).
Підготовлені банки закупорюють металевими кришками і ставимо в автоклав. У нього наливаємо води так, щоб вона була на 2 см вище кришок. Закриваємо автоклав і нагнітаємо тиск до 1 атмосфери, після чого починаємо нагрів. Як тільки температура досягне позначки 110 градусів Цельсія (якщо термометр розташовано зверху) та 120 градусів (якщо термометр розташовано знизу на корпусі), починаємо підтримувати її на такому рівні і засікаємо 40 хвилин. Після вимикаємо нагрів, чекаємо охолодження до 30 градусів Цельсія і стравлювати повітря. Після цього можна відкривати кришку і витягувати банки.
Перлова каша в автоклаві з тушонкою і овочами
Ця дуже смачна перлова каша з м'ясом в автоклаві готується з таких інгредієнтів (розрахунок на півлітрову банку):
- свинина - 100 г;
- жир - 50 г;
- перловка - 100 г;
- сіль - 1 ч.л .;
- засмажкою з моркви і цибулі - 1 ст. л .;
- лавровий лист - 1 шт .;
- перець - 5 горошин.
Перловку не забуваємо попередньо замочити. Свинину миємо й нарізаємо приблизно на 4-сантиметрові шматки. Банки вимиваємо. Подрібнюємо моркву і цибулю, смажимо на маслі соняшнику. Інгредієнти складаємо пошарово: спочатку жир, потім м'ясо, далі - сіль, спеції, перлова крупа і засмажка. Заливаємо водою (краще кип'яченою), залишаючи 2 см до країв.
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 40 хв при 110 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 40 хв при 120 градусах.

Перлова каша в автоклаві з тушонкою з баранини
Для цієї консерви потрібні такі компоненти:
- баранина (краще пожирніше) - 500 г;
- перловка - 2 ст .;
- морква і цибуля - по 1 шт .;
- болгарський перець - 1 шт .;
- набір спецій «Італійські трави» - 2 ч.л .;
- мариновані зерна гірчиці - 1 ч.л.
Готується перлова каша в автоклаві просто: баранину потрібно подрібнити, овочі порізати і підсмажити на маслі соняшника. Баранину за бажанням можна теж злегка обсмажити до появи золотистої скоринки. У банки викласти м'ясо, спеції і сіль, зверху насипати крупу, на неї покласти засмажені овочі. Після залити банки кип'яченою водою і закриття кришки. Умови стерилізації в автоклаві:
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 40 хв при 110 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 40 хв при 120 градусах.
Яловича тушонка з перловкою в автоклаві
Цей цікавий рецепт тушонки з перловкою в автоклаві вимагає таких інгредієнтів:
- яловичина - 2 кг;
- перловка - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- сіль і перець - за смаком.
Приготування наступне: м'ясо ріжемо на кубики і на слабкому вогні варимо до напівготовності (це можна не робити, якщо хочеться зберегти пружні шматочки в каші). Обов'язково знімаємо піну. Цибулю дрібно подрібнюємо. У банки закладаємо м'ясо, цибулю, кашу, сіль і перець, заливаємо їх бульйоном, в якому варилася яловичина. Після закатування банки поміщаємо в автоклав.
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 40 хв при 110 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 40 хв при 120 градусах.

Консерви з птиці з перловкою в автоклаві
Для приготування цієї консервації необхідні:
- м'ясо птиці - 2 кг;
- перловка - 1 кг;
- цибуля - 2 шт .;
- гвоздика - 1 шт. на півлітрову банку;
- лавровий лист - 3 шт. на банку;
- перець - 5 горошин на банку.
М'ясо подрібнюємо. Лук ріжемо дрібно і трохи смажимо на маслі соняшнику. У вимиті банки закладаємо крупу, м'ясо, сіль і спеції, смажену цибулю. Заливаємо вміст кип'яченою водою по «плічка» банки. Після цього можна закатати тару і відправити її в автоклав. Процес стерилізації стандартний для каші з тушонкою -
- Якщо термометр знаходиться у верхній частині ємності – готуємо 40 хв. при 110 градусах.
- Якщо термометр знаходиться в нижній частині ємності – готуємо 40 хв. при 120 градусах.
Готувати перловку з тушонкою в автоклаві просто - і найголовніше, що продукт в результаті виходить дуже смачним, поживним, універсальним і корисним. І можна бути впевненими в складі - він в рази краще магазинних варіантів каші з тушонкою. Щоб готувати такі консерви, потрібен якісний автоклав. Наша компанія пропонує випробувані фабричні моделі, виготовлені з надійної сталі. Вони безпечні, прості в управлінні і дуже надійні. Робіть заготовки на зиму швидко і зручно!
Читайте також:
- Тушонка з гречкою в автоклаві
- Квасоля в автоклаві
- Яловича тушонка
- Консерви з свинини
- Консерви з курки і качки
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві






