Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Як правильно запаювати реторт-пакети?
                 

Як правильно запаювати реторт-пакети?

  • Icon Як працює запайщик?
  • Icon Консервування в реторт-пакетах

Аксесуари для автоклавування:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ ЗЕЛЕНИЙ 130мкм - 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ ЗЕЛЕНИЙ 130мкм - 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Запаювач настільний АП-6 ПН

Запаювач настільний АП-6 ПН
7200 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ ЗЕЛЕНИЙ 130мкм - 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ ЗЕЛЕНИЙ 130мкм - 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Запаювач настільний АП-6 ПН

Запаювач настільний АП-6 ПН
7200 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте відео:

Запаювач реторт-пакетів

Запаювання реторт-пакетів - це ключовий процес для забезпечення герметичності упаковки та довгого й безпечного зберігання продуктів без ризику їх псування.

Запаювач пакетів потребує точності в діях, адже це процес, який вимагає особливої уваги. Для досягнення правильних результатів консервування, необхідно знати всі деталі роботи з цим приладом:  як правильно підготувати пакети та як вибрати оптимальні режими для запаювання. 

Що таке реторт-пакети і чому їх варто використовувати?

Реторт-пакети чудова альтернатива важким скляним або металевим банкам. На відміну від скляної тари, яка може легко побитися та зіпсуватися, такі пакети для консервування не потребують особливого відношення. Вони компактні, легкі та ідеально підходять для автоклавування. Для тривалого зберігання стави приготованої в реторт пакеті важливо забезпечити герметичність  і саме тут на допомогу приходить запайщик пакетів.

Як працює запайщик?

Ручний запайщик пакетів має металевий корпус та дерев'яну ручку, для роботи його необхідно увімкнути до мережі.  Запаювач створює акуратний, герметичний рифлений шов на пакеті. Для запаювача, який представлений у нас на сайті, ширина шва становить 16 мм, а довжина — 330 мм. Регулювання температури нагрівання здійснюється від 40 до 150 градусів Цельсія, а час запаювання становить від 1 до 8 секунд залежно від товщини матеріалу пакета.

Підготовка до роботи

Перед початком роботи, під'єднайте запаювач до електричної мережі та виставте потрібну температуру. Дочекайтеся, поки прибор нагріється до заданої температури. Для реторт-пакетів, які є досить цупкими, зазвичай потрібно встановити середню або високу температуру і запаювати пакет від 3 до 5 секунд.

Процес запаювання: 1 - Підготовка пакета.

Наповніть реторт-пакет продуктом та видаліть зайве повітря. Зайве повітря може негативно вплинути на герметичність упаковки. Для запаювання верх пакета бажано залишати чистим та сухим. 

Процес запаювання: 2 - Розташування пакета.

Рівно встановіть край пакета  уздовж шва в запайщику. На пакеті є спеціальні засічки для відкриття, орієнтуючись на них можна правильно його розмістити.

Процес запаювання: 3 - Запаювання.

Щоб почати процес запаювання натисніть на ручку запаювача та затисніть край пакета. Відрахуйте необхідний час (від 1 до 8 секунд) залежно від температури та товщини матеріалу. Після завершення запаювання вийміть пакет та перевірте шов. Він має бути рівним і міцним для забезпечення цілісності пакета й забезпечення безпечного зберігання консеравції.

Переваги використання запаювача

Запаювач забезпечує надійний шов на реторт-пакетах, що гарантує довгий термін зберігання ваших продуктів. Консервування у  реторт-пакетах спрощує цей процес та робить його більш зручним, адже такі пакети зручно брати з собою в походи та польові умови.


Уникайте проблем з автоклавуванням, дотримуючись наших порад! 

Запаювання реторт-пакетів — насправді простий, але важливий процес. Використовуйте наші поради та інструкції, щоб забезпечити герметичність упаковки та насолоджуйтеся смачною консервацією приготованою в автоклаві.

Наш канал на YouTube

Uteho

Не забудьте підписатися на наш канал, щоб не пропускати нові цікаві відео, отримувати корисні поради з автоклавування та дізнаватися цікаві рецепти для автоклава.