Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Часник конфі в автоклаві
                 

Часник конфі в автоклаві

Іван Іванчук
  • Icon Легкий рівень
  • Icon Часник
  • Icon 2 порції
  • Icon 15 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт часник конфі

Часник конфі на зиму в автоклаві- універсальна страва з вишуканим смаком і безмежною користю. Консервований часник — це не звичайна консервація, а справжній кулінарний шедевр, який зберігає багатство смаку молодого часнику й користь. Часник відомий своїми антибактеріальними властивостями, що актуально в зимовий період. Після автоклавування він не лише отримує довготривале безпечне зберігання, а залишає в собі вітаміни та корисні речовини, які зміцнюють імунітет і покращують роботу серцево-судинної системи. Приготований в ароматній суміші олії, лаврового листа, чилі перцю, тим'яну та духмяного перцю, часник в автоклаві набуває ніжної текстури та витонченого аромату.

Намазка з часнику делікатна: гострота сирого часнику зникає, поступаючись місцем ніжному, солодкуватому присмаку з пряними нотками. Аромат страви багатий та насичений завдяки поєднанню олії з натуральними спеціями.

Часник конфі можна використовувати як основу для часникової намазки, яка смакуватиме до тостів, брускет чи крекерів. Або додавати в м'ясні страви, запечені овочі чи пасту. А ще конфі додають у соуси, салати, супи, що надає їм виразного смаку та аромату.

Часник в олії рецепти на 2 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Часник1кг
  • Чилі1шт
  • Олія600мг
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Тим’ян

Крок 1

Чистимо 1 кг свіжого часнику. Наповнюємо наші 2 підготовлені баночки по 0,5 л очищеним часником.

Крок 2

Ріжемо 1 перчик чилі навпіл та додаємо у 2 баночки.

Крок 3

Додаємо в банки до інгредієнтів перець горошком.

Крок 4

Додаємо декілька суцвіть укропу.

Крок 5

Зверху кладемо тимʼян або розмарин та лавровий листок.

Крок 6

В баночки з часником та спеціями додаємо 600 г нерафінованої олії. Заливаємо до країв залишаючи 2 см до краю кришки.

Крок 7

Закриваємо банки кришками твіст-офф.

Крок 8

Ставимо підготовлені банки в автоклав. Готуємо часник конфі при температурі 110 градусів 15 хвилин.

Крок 9

Дегустуємо готовий часник конфі та насолоджуємося надзвичайним смаком.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Обов’язково спробуйте рецепт з часнику за відео-рецептом від Утехо. Автоклавування забезпечує стерильність і збереження продукту, дозволяючи насолоджуватися часником конфі навіть у зимові дні. Ця страва стане однією з улюблених, адже це не лише смачно, а й корисно, часник підтримає ваш імунітет і створить затишну атмосферу навіть у найхолоднішу пору року.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.