Приготування дичини в автоклаві
Один з кращих способів заготовки дичини - консервування м'яса у вигляді тушонки з використанням автоклава. Цей апарат забезпечує якісну стерилізацію і приготування (гасіння) продуктів, суттево заощаджуючи час, полегшуючи безліч процесів. Щоб тушонка з дичини в автоклаві в домашніх умовах вийшла смачною і якісною в усіх відношеннях, потрібно враховувати кілька нюансів:
- для тушонки з м'яса диких тварин потрібно додатково додавати жир - створювати прошарок між верхньою частиною м'яса і кришкою банки. Якщо м'ясо жирне, цей пункт неактуальний;
- в більшості випадків для приготування тушкованого м'яса з дичини в автоклаві м'ясо та інші інгредієнти закладають в банки сирими - вони доходять до готовності в процесі стерилізації при температурі 115 градусів Цельсія;
- справжню тушонку можна приготувати тільки в автоклаві. Не існує альтернативних способів стерилізації. Щоб знищити всі мікроорганізми, які можуть вплинути на якість м'яса, потрібна обробка в герметично закупореній банці в температурних межах 115 градусів Цельсія протягом 2 годин і в умовах підвищеного атмосферного тиску.
Для приготування тушкованого м'яса, з м'яса попередньо потрібно видалити кістки, плівки, сухожилля, а також забруднені ділянки. Рекомендовані умови для зберігання готової тушонки з автоклава - в захищеному від світла місці при температурі не вище +15 градусів Цельсія.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Рецепт тушонки з кабана в автоклаві
Як приготувати тушонку з кабана в автоклаві? Потрібно передбачити наступні інгредієнти:
- м'ясо дикого кабана;
- перець-горошок;
- лавровий лист;
- сіль.
Це один з найпростіших рецептів. Консерви з кабана в автоклаві готуються в півлітрових банках: в них потрібно розкласти по 5 горошин перцю і 1 лаврового листа, а потім покласти великі шматки м'яса, набивши ємності приблизно по «плічка» (3 см до кришки). У кожну банку зверху насипати по 1 ч.л. солі (без гірки). Після цього банки можна закатати, поставити в автоклав, налити води по кришки, закрити. Довівши тиск до 1 атм. Потрібно почати нагрів і стерилізувати продукт 1 годину при тиску в 4 атм.
Рецепт тушонки з козлятини в автоклаві
Для цієї страви потрібні такі складові (розрахунок на 1 півлітрову банку):
- м'ясо кози - 200-300 г;
- чорний перець - 8 горошин;
- лавровий лист - 2 шт .;
- сіль за смаком.
Консерви з козлятини в автоклаві теж дуже прості в приготуванні: м'ясо ретельно миємо, сушимо (можна паперовими рушниками), ріжемо на середні за розміром шматки. На дно банок викладаємо перець і лавровий лист, далі закладаємо шматки м'яса, зверху посипаємо сіллю. Залишаючи 2-3 см до кришки, закатуємо банки і відправляємо в автоклав стерилизоваться 1 годину при 115 -градусной температурі.
Рецепт тушонки з дикої качки в автоклаві
Тушонку з дикої птиці потрібно готувати з таких інгредієнтів:
- м'ясо качки;
- мелений чорний перець;
- сіль;
- спеції за смаком (наприклад, каррі).
Щоб тушонка з дикої качки в автоклаві вийшла ідеальною, потрібно дотримуватися всіх рекомендацій рецепта. Тушку птиці потрібно ощипать і обпалити над газом. Нарізаючи птицю на шматки, слід видаляти шкіру і кістки. Окремо потрібно витопити підшкірний жир: для цього слід нарізати коржу шматочками і проварити в сотейнику. Дістаті раніше кісточки потрібно проварити в каструлі до стану насиченого бульйону.
У банки додати спеції, викласти шматки м'яса, залити бульйоном, покласти зверху шматочки жиру. Не потрібно заповнювати ємності доверху - слід залишити близько 2 см до кришки. Після ємності можна закатати і поставити в автоклав. Процес стерилізації займає 45 хвилин при температурі не нижче 110 градусів Цельсія.
Рецепт тушонки з косулі з додаванням лісових грибів
Дуже смачний рецепт тушонки з косулі в автоклаві передбачає такі складові:
- м'ясо косулі - 1 кг;
- свіжі лісові гриби - 200 г;
- соняшникова олія - 100 г;
- цибуля - 3 шт .;
- сало - 100 г;
- спеції, сіль - за смаком.
Консерви з косулі в автоклаві готуються наступним чином: м'ясо попередньо миємо, ріжемо на шматки середнього розміру, натираємо маслом з додаванням 9% -ного розчину оцту і залишаємо маринуватися на 48 годин. Можна додавати м'ясо в банки сирим, але краще попередньо злегка обсмажити його в олії. На окремій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю з грибами. Після перемішуємо вміст двох сковорідок, додаємо сіль і спеції.
У банки викладаємо м'ясо з грибами і цибулею. Зверху кладемо сало приблизно 1-сантиметровим шаром. Передбачаємо, щоб до кришки залишалося близько 2 см вільного простору і закочуємо банки. Приступаємо до стерилізації в автоклаві - при 110-градусної температури на це знадобиться 1 годину.
Рецепт тушонки з зайця в автоклаві
Для цієї консерви потрібні:
- дикий заєць - 1 тушка;
- шпик - 100 г;
- масло вершкове - 50 г;
- бульйон - 500 г;
- розчин оцту 6% - 250 г;
- морква - 2 шт .;
- корінь петрушки, перець, лавровий лист, сіль - за смаком.
Розглянемо наступне приготування зайця в автоклаві: зачищаємо від сухожилля і плівок тушку зайця, відокремлюємо спинку і ніжки, заливаємо холодною водою і залишаємо в холодильнику на 5 год. Робимо маринад: в 1 л води розчиняємо оцет, додаємо подрібнену моркву, перець, сіль і лавровий лист. Дістаємо м'ясо, додаємо в маринад і залишаємо ще на 24 години в холодильнику. Без маринаду можна і обійтися, якщо заєць молодий.
Після шматки можна розрубати на рівні частини. Кладемо їх в банки, додаємо солі і спецій (перцю, лаврового листа), заливаємо бульйоном, викладаємо зверху шпик приблизно 1-сантиметровим шаром. Можна попередньо злегка обсмажити м'ясо в паніровці з борошна. Банки заповнюємо не до кінця - до кришки потрібно залишити 2 см порожнього простору. Ємності закатуємо і виставляємо в автоклав. Стерилізуємо при 110 градусної температури 1 годину.
Ви - мисливець, і часто зустрічаєтеся з питанням правильного заготовляння дичини? Не хочеться, щоб велика кількість м'яса швидко пропало? Готуйте смачну тушонку в домашніх умовах, для якої вам обов'язково знадобиться автоклав. Наша компанія створює безпечні і функціональні моделі в промислових умовах. Все, що вам потрібно - освоїти найпростіші рецепти. За допомогою автоклава ви будете витрачати на консервацію мінімум часу, отримуючи багато готового продукту.
Читайте також:
- Тушонка з гречкою в автоклаві
- Консерви з курки і качки
- Консерви з свинини
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві