Паштети, приготовані в автоклаві
Завдяки можливостям сучасної консервації, можна приготувати будь-який паштет в автоклаві в домашніх умовах: з м'яса, печінки і риби, з додаванням незвичайних спецій, овочів та інших продуктів. Автоклавирование дозволяє надовго зберегти властивості і безпеку готового продукту.
Консервування паштету в автоклаві
Головна перевага паштету - в його складі. Особливо корисні готові продукти на основі печінки: вони нормалізують обмінні процеси, поліпшують шкіру і кістки, добре впливають на зір. Якщо частка печінки в паштеті більше 50%, продукт принесе користь головному і спинному мозку. У паштет міститься колаген, вітаміни А, Е, С, В12 і В6, а також ряд мінералів і кислот.
Будь який рецепт паштету в автоклаві передбачає стерилізацію загорнених банок в певних температурних умовах. Щоб читачеві було зручно, ми підготували універсальну таблицю автоклавування для всіх поширених видів паштетів. Але для початку важливо пояснити, що будь-яка стерилізація складається з трьох режимів:
- Нагрівання до рекомендованої температури стерилізації.
- Стерилізація (проводиться в рекомендований відрізок часу).
- Охолодження для виїмки банок (зазвичай охолоджують до 30 градусів Цельсія).
У нашій таблиці наведені рекомендації для перших двох режимів: відповідно, тут вказана рекомендована температура і час обробки:
Найменування | Банка, л | Температура стерилізації, град. Цельсія |
Тривалість стерилізації, хв. |
---|---|---|---|
Паштет м'ясний | 0,350-1 | 113-115 | 30-40 |
Паштет курячий | 0,350-1 | 112-114 | 30-35 |
Паштет з риби | 0,350-1 | 115 | 25-30 |
Паштет з кролика | 0,350-1 | 115 | 30 |
Паштет з свинини | 0,350-1 | 115 | 40 |
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Рецепт м'ясного паштету в автоклаві
Для приготування цієї поширеної домашньої заготовки знадобляться (розрахунок на півлітрову банку):
- сире м'ясо (свинина, яловичина) - 320 г;
- ріпчаста цибуля - 5 г;
- масло рослинне - 70 г;
- чорний перець - 0,5 г;
- запашний перець - 0,5 г;
- сіль - 2 г;
- бульйон - 90 р
М'ясний паштет в автоклаві готувати просто: потрібно нарізати м'ясо великими шматками (приблизно по 500 г), відварити 40 хв. в киплячій воді. Одночасно потрібно обсмажити цибулю до стану золотистої скоринки. М'ясо вийняти, перемішати з луком, сіллю і спеціями, ретельно подрібнити блендером або м'ясорубкою. Після додати бульйон і добре все перемішати. Залишається розкласти продукт по вимитим банкам, закатати і відправити в автоклав.
Рецепт паштету з курячої печінки
Щоб приготувати паштет з печінки курки, потрібні такі складові:
- куряча печінка - 1,5 кг;
- ріпчаста цибуля білий - 4 шт .;
- часник - до 5 зубків;
- вершкове масло - 250 г;
- мускатний горіх - 2 ч. л .;
- чорний мелений перець - за смаком;
- чебрець - 1,5 ч.л .;
- сіль за смаком.
Цибулю і часник промиваємо і чистимо, а після подрібнюємо (для часнику можна використовувати чеснокодавку). Злегка підсмажуємо цибулю на сковорідці з однією ложкою вершкового масла, після додаємо мускатний горіх і чебрець, часник і прожарюємо до появи золотистої скоринки на луці. Очищаємо від плівок печінку, ретельно промиваємо. Кладемо на сковорідку з залишком олії і прожарюємо до готовності, додаємо перець і сіль. Далі залишається перемішати всі інгредієнти, подрібнити за допомогою блендера і м'ясорубки, закатати в чистих банках і почати стерилізацію в автоклаві.
Печінку курки можна приправити різними спеціями. Дуже популярними, крім звичайних перцю і часнику, вважаються каррі, базилік, коріандр і подібні. Деякі матусі дають трохи печінки навіть 10-місячним малюкам.
Рецепт паштету з печінки кролика
Приготування паштету в автоклаві в домашніх умовах на основі печінки кролика вимагає таких інгредієнтів (розрахунок на 1 банку):
- печінку кролика - 300 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- соняшникова олія - 20 мл;
- стільки ж оливкової олії;
- приправи і сіль - за смаком.
Готувати печінковий паштет в автоклаві просто: потрібно спочатку добре промити печінку, так як вона має специфічний аромат. Ще краще буде залишити продукт у воді на 60 хв., А в ідеалі - 2-3 рази поміняти воду за цей час. Після печінку можна подрібнити. Можна нарізати її і овочі великими шматками - все одно їх треба буде переробляти м'ясорубкою або блендером.
Печінку потрібно підсмажити на попередньо розігрітій сковорідці з олією. Смажити недовго - до 30 сек., Після додати овочі і потримати до 3 хв. Після продукти можна ретельно подрібнити до однорідної маси, додати оливкове масло, приправи і сіль (серед приправ добре підходять чебрець і мускатний горіх). Фінал приготування - розкладання паштету по банкам, закатування і стерилізація.
Рецепт паштету зі свинячої печінки
Щоб приготувати паштет з свинини, потрібні такі інгредієнти:
- свиняча печінка - 1 кг;
- ріпчаста цибуля - 1 кг;
- морква - 1 кг;
- часник - 1-2 великих головки;
- варені курячі яйця - 10 шт .;
- свинячий жир топлений (смалець) - 0,5 л;
- перець, сіль - за смаком.
Паштет зі свинячої печінки готуємо так: нарізаємо цибулю (можна великими шматками), обсмажуємо в смальці до появи золотистої скоринки. До нього додаємо перетерту морква і зубки часнику, залишаємо гаситися на 30 хв. Після додаємо печінку, нарізану приблизно 5-сантиметровими шматками. Періодично помішуючи, тушкуємо ще 30 хв. Далі подрібнюємо вийшов продукт, додавши до нього 10 варених яєць, перець і сіль. Розкладаємо паштет по банкам, закатуємо і стерилізуємо в автоклаві.
Рецепт рибного паштету в автоклаві
Щоб приготувати паштет з риби в автоклаві, потрібні такі складові:
- риба (зазвичай річкова дрібна) - 1 кг;
- вершкове масло - 300 г;
- морква - 5 шт .;
- ріпчаста цибуля - 4 шт .;
- чорний перець - будь-який, за смаком;
- кінза - за смаком;
- сіль за смаком.
Готувати паштет з річкової риби просто: в каструльку потрібно покласти одну вимиту цибулину з лушпинням (вона потрібна для додання приємного кольору), додати перець (краще змішати мелений і горошок), а також очищену рибку і залити все водою. Каструлю потрібно поставити на самий маленький вогонь і до закипання води часто і ретельно знімати піну. Як тільки вода закипить, потрібно накрити каструлю кришкою і тушкувати до 4 годин (це потрібно, щоб кістки розм'якшилися).
Щоб отримати готовий рибний паштет в автоклаві, потрібно обсмажити в маслі моркву і цибулю, перед зняттям сковорідки з вогню додати подрібнену кінзу. Продукти змішати з рибою (бульйон потрібно, природно, вилити). За допомогою блендера або м'ясорубки потрібно все ретельно перемолоти, розкласти по банках, закатати і відправити в автоклав.
Хочете, щоб кожен домашній рецепт паштету печінкового, м'ясного або рибного був ідеально відтворений, а готові консерви радували смаком? Вам обов'язково потрібен автоклав. Наша компанія створює такі агрегати, використовуючи якісний метал і перевірені комплектуючі. Ваша домашня консервація перетвориться в приємну процедуру, а асортимент готових продуктів буде практично безмежним.
Читайте також:
- Тушонка з гречкою в автоклаві
- Консерви з курки і качки
- Консерви з свинини
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві