Працюємо з 08:00 до 21:00
Щодня. Без вихідних!
Телефонуйте зараз!

Тушонка з кролика в автоклаві

Тушонка з кролика в автоклаві

Одним із улюблених всіма видом м’яса є кролятина. Особливо смакує ніжно приготовлена тушонка з кролика. Нею можна ласувати як окремою стравою або використовувати як додаток до гарніру. Її м'який ніжний смак не залишить байдужим нікого, особливо наймолодших ласунів. Адже кролятина вважається доступним, смачним та дієтичним м'ясом. А щоб тушонка вдалась і зберегла максимальну кількість поживних речовин, її краще консервувати в автоклаві. Це набагато швидше та корисніше.


Чим корисне м’ясо кролика?


Давайте дізнаємось, чим корисна кролятина. Як ми зазначали вище, кролятина вважається цінним дієтичним продуктом. У порівнянні з основними видами м'яса вона має найменшу калорійність ㅡ всього лише 136 ккал на 100 г. Регулярне споживання кролика позитивно впливає на організм та покращує обмін речовин.

Окремо слід сказати про унікальну особливість м'яса кролика. Воно засвоюється людиною на 90%, що дає організму максимально можливу кількість корисних речовин, про які ми поговоримо далі.

ХІТИ ПРОДАЖІВ

Для покращення функціонування м'язів та укріплення кісток людині потрібні мінеральні речовини та вітаміни, які кролятина містить у собі, а саме: вітаміни B6, B12 та мінерали: фосфор, калій, марганець, кобальт і залізо. Також для організму людини потрібен ряд амінокислот, який міститься переважно в повноцінному білку. І саме в м'ясі кролика було виявлено 19 амінокислот, які майже не змінюють свій склад при термічній обробці, особливо лізин, метіонін та триптофан.

Часто кролятину порівнюють із курятиною, як дієтичний продукт. Проте все ж є велика різниця між ними. Кролик ㅡ гіпоалергенний продукт, який підходить майже всім, починаючи від маленьких дітей до вагітних та годуючих жінок, яким варто слідкувати за своїм раціоном. Також у порівнянні з куркою, кролик має більше жирів та білків і менше натрію, що також є позитивним фактором для споживання під час дієти.


Вибір та підготовка м’яса для консерви


Основою приготування тушонки з кролика є вибір м'яса. Найсмачніші консерви виходять із свіжого або охолодженого м'яса. Заморожувати кролика перед консервацією не рекомендується, оскільки у такому випадку тушонка вийде сухою. Якщо все-таки буде використовуватися заморожена сировина, краще її розморожувати без використання термічних джерел, таких як мікрохвильовка або тепла вода.

Для консервації використовується м'ясо кроликів, попередньо випотрошене, відділене від кісток та промите. Якщо ви використовуєте м’ясо домашнього кролика і не знаєте як правильно розібрати тушку, краще звернутися до професійного м'ясника, адже невідібрані нутрощі зіпсують смак та термін зберігання готової консерви. Проте не спішіть викидати відділені нутрощі, адже з них можна приготувати смачні страви, наприклад, тушковану кролячу печінку, яка вважається делікатесом.



Кролячий жир теж не потрібно викидати. Його додають до тушонки, щоб вона стала соковитішою. Якщо кролик був не надто жирним, і не вдається виділити багато власного жиру, можна додати свинячий смалець.

Перед приготуванням тушонки попередньо підготовлену тушку вимочують у воді. Це робиться для того, щоб позбутись неприємного запаху, який зберігається через наявність у тушці крові. Під час вимочування вся кров повинна вийти. Зазвичай це відбувається після трьох вимочувань тривалістю дві-три години. Перед останнім вимочуванням у воду можна додати вино, оцет, лимонний сік або молоко. Це зробить смак м'яса ніжним, а також позбавить від специфічного запаху та гірчинки. Проте тут важливо не зробити надто концентровану суміш. На літр води достатньо додати столову ложку оцту.

Процес вимочування слід збільшити за часом, якщо використовуються старі тушки кроля. Молоді тушки не потрібно довго вимочувати, кров із них виходить набагато швидше. Також з молодого кроля можна не діставати кісточки, оскільки вони в нього м’які, і після приготування в автоклаві майже не відчуватимуться.

Також важливий спосіб консервації. Звісно, можна використовувати старий метод консервування в каструлі, проте краще застосувати спеціальний пристрій ㅡ автоклав. Він позбавить від шкідливих бактерій у готовій продукції, оскільки процес консервування відбувається при температурі вище 100 градусів. Саме при такій температурі гинуть всі бактерії та організми, які можуть зіпсувати закрутку.

Рецепт приготування тушонки з кролика в автоклаві насправді тільки один. Проте смак готової консерви може бути різним. Він залежатиме від багатьох факторів: віку тварини, м’ясо якої використовується, маринаду, в якому вимочували м’ясо, та самої свіжості м’яса. Тому пропонуємо вашій увазі дуже простий, але універсальний рецепт, за яким ви можете приготувати кролика, відповідно до своїх уподобань.


Рецепт тушонки з кролика в автоклаві




Інгредієнти:


  • тушки кролика ㅡ 5 кг;
  • сіль ㅡ 5 ч. л.;
  • свинячий жир (розтоплений) ㅡ 0,5 кг;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком.

Етапи приготування:


  1. Попередньо вимоченого кролика нарізаємо на невеликі шматочки (приблизно 3 см) та кладемо в велику ємність, додаємо сіль, ретельно перемішуємо руками, щоб кожен шматочок був промаринований, і залишаємо на одну годину.
  2. На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист, декілька горошин чорного перцю, та 1-2 ложки свинячого жиру. Зверху кладемо м’ясо, не надто втрамбовуючи його, і залишаємо 2 см від верху банки порожніми.

Закатані банки кладемо в автоклав та консервуємо 15 хв. при температурі 110 градусів.

Компанія “Укрпромтех” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, розроблені провідними фахівцями галузі. Усі автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.

Якщо у вас виникли запитання, ви можете звернутися до нас за телефонами: (050) 376-60-86 или (067) 370-27-22. Наші досвідчені менеджери проконсультують вас на будь-які теми, пов’язані з автоклавами та їх використанням.

Читайте також:

Поділіться з друзями


20.07.2021