Тушонка з гречкою в автоклаві
Для приготування тушонки з гречкою є відмінні рецепти в автоклаві: за допомогою цього приладу можна отримувати смачну домашню консервацію без зайвих зусиль і витрат часу. Тушковане м'ясо з кашею - готовий продукт. Досить витягти його з банки, трохи підігріти і можна ласувати смачним, калорійним і корисним обідом.
Його переваги оцінили давно - ще за часів СРСР величезною популярністю користувалися консерви «Сніданок туриста», які і представляли собою тушковане м'ясо з кашею (найчастіше - гречаної). Вони дуже дешево коштували, були смачними і досить ситними. Зараз таких консервів вже практично немає, але тушонка з гречкою в автоклаві може бути приготовлена і в домашніх умовах за класичними або новаторським рецептами.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Рецепт тушонки з гречкою і куркою в автоклаві
Рецепт гречки з куркою простий: для приготування цієї недорогої, але смачної консервації потрібні такі інгредієнти (розрахунок на 3-4 півлітрових банки):
- курка - можна брати філе, крильця, гомілки. Кількість - за смаком;
- ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- морква - 2 шт .;
- гречана крупа - 0,5 мірної склянки;
- вершкове масло;
- перець,
- сіль.
Готується гречана каша з м'ясом в автоклаві так: цибулю і моркву нарізаємо і обсмажуємо на сковороді, курку відварюємо. Краще варити її не просто в воді, а в заздалегідь приготовленому курячому бульйоні. Після змішуємо курку, підсмажені овочі та гречану крупу, солимо і перчимо. Отриману суміш викладаємо в півлітрові банки приблизно до половини. Зверху кладемо по шматочку масла (вершкового) і заливаємо кип'яченою водою, не доливаючи до кінця пару сантиметрів. Банки закатуємо, поміщаємо в автоклав. Готується каша гречана з куркою 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.
Рецепт тушонки з гречкою і свининою
Класичний сніданок туриста в автоклаві готують з наступних компонентів:
- крупа гречана - 700 г;
- свинина - 1,5 кг;
- ріпчаста цибуля невеликий - 2 шт .;
- морква середня - 2 шт .;
- лавровий лист (за 1 шт. на банку);
- чорний перець горошок - за смаком;
- сіль (по 1/3 ч.л. на банку).
Свинину потрібно помити і нарізати шматочками невеликого розміру. Гречану крупу теж краще промити. На сковороді підсмажити подрібнені цибулю і моркву, а після змішати зі свининою і крупою. Банки, призначені для тушонки, потрібно ретельно вимити, покласти в них по лаврового листа, заповнити до половини крупою з м'ясом і овочами, покласти зверху горошини чорного перцю і сіль.
У банки потрібно залити гарячу кип'ячену воду, не долив до країв приблизно на 2 см. Після ємності можна закатати і помістити в автоклав. У нього слід налити воду, щоб вона покрила банки і перевищила їх рівень на 2 см. Після цього тушонку потрібно проварити 60 хвилин, підтримуючи температуру в 115 градусів Цельсія. Готова гречка з м'ясом в автоклаві - відмінний варіант страви на випадки, коли хочеться смачно поїсти, але немає бажання готувати.
Корисні поради
Щоб куряча тушонка з гречкою в автоклаві була ще смачніше, можна попередньо трохи підсмажити м'ясо. Це стосується також і свинини. Велике значення має нарізка: якщо порубати м'ясо занадто дрібно, при стерилізації воно розпадеться на волокна, і смачних апетитних шматочків в каші вже не буде.
Дуже цікавий смак виходить, якщо замість шматочків м'яса застосовувати фарш. Його потрібно приготувати самостійно, за допомогою м'ясорубки з крупними гратами. Далі рецепт незмінний: до фаршу додають гречку і спеції, закатують, стерилізують.
Традиційні рецепти можна вдосконалювати як завгодно: наприклад, додавати до крупі за смаком томатну пасту, майонез, зажарку або підливу, а також овочі. Не рекомендується заповнювати банки більше, ніж наполовину: під час варіння крупа збільшується в об'ємі.
Тепер ви знаєте, як приготувати гречку з тушонкою з будь-якого рецепту за допомогою надійного фабричного обладнання від Укрпромтех. Автоклави нашого виробництва безпечні, функціональні, доступні і зручні у використанні. Вони підходять для універсальних цілей, а приготування тушонки за допомогою них стає дуже простим і швидким процесом. Купіть вірного помічника, який дозволить вам робити смачні заготовки.
Читайте також:
- Консерви з курки і качки
- Консерви з свинини
- Паштет в автоклаві
- Перловка з м'ясом в автоклаві
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві