Рецепти паштетів в автоклаві
Полюбляєте ласувати смачним паштетом, а готувати лінь? Маємо для вас чудове рішення ㅡ зробіть паштет у банках та простерилізуйте його в автоклаві, а смакуйте взимку. Ви отримаєте чудову закуску, яку можна відкрити в будь-який час та зробити смачний бутерброд.
А крім чудових смакових якостей, паштет ㅡ ще й поживна страва, що містить в собі багато корисних елементів. У цій статті ви знайдете цікаві рецепти, які можете з легкістю приготувати в автоклаві.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Свинний паштет
Пропорції інгредієнтів:
- свинна підчеревина ㅡ 75%;
- свинна печінка ㅡ 25%.
Приправи (в пропорції на 1 кг відвареного м’яса):
- сушений майоран ㅡ 3 г;
- сушений базилік ㅡ 1 г;
- перець білий мелений ㅡ 3 г;
- мускатний горіх ㅡ 2 г;
- часник ㅡ 2-3 зубчики або 1,5 г сушеного;
- цибуля ㅡ 1 кг;
- олія.
Спосіб приготування:
- 700 грам цибулі очищаємо та кладемо в каструлю, куди наливаємо воду та трішки підсолюємо. Доводимо до кипіння.
- М'ясо та печінку нарізаємо невеликими шматочками і проварюємо в окропі по черзі по 5 хв. З відвареної свинини видаляємо шкіру.
- Залишки цибулі чистимо та обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.
- М’ясо й печінку збиваємо в блендері. Додаємо цибулю, спеції та бульйон, який залишився після варіння м’яса, щоб вийшла сметаноподібна маса.
- Банки заповнюємо паштетом приблизно на ¾, оскільки в процесі стерилізації продукт збільшиться в об’ємі.
Консервуємо в автоклаві 40 хвилин при 110 градусах. Після завершення цього процесу банки потрібно перевернути догори дном.
Паштет із курячої та свинної печінки
Інгредієнти:
- заморожена печінка ㅡ 2,8 кг;
- цибуля ріпчаста ㅡ 4 шт.;
- морква ㅡ 4 шт.;
- вершкове масло ㅡ 400 г;
- сіль ㅡ 10 г/кг;
- перець чорний мелений;
- мускатний горіх.
Спосіб приготування:
- Печінку розморожуємо та ретельно промиваємо, чистимо. Пропорція свинної та курячої печінки не важлива.
- Окремо бланшуємо в киплячій воді два види печінки: свинну ㅡ 20 хв., курячу ㅡ 10 хв.
- Цибулю та моркву чистимо і подрібнюємо: цибулю нарізаємо середнiм кубиком, а моркву натираємо на грубій тертці.
- Овочі обсмажуємо на вершковому маслі до готовності.
- Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку, а отриману масу ще додатково блендеруємо.
- Додаємо спеції за смаком та ретельно перемішуємо, заповнюємо банки, не докладаючи 3 см до верху.
Банки закриваємо кришками та відправляємо в автоклав. Процес автоклавування за даним рецептом триває 40 хвилин при 110 градусах.
Паштет “Туристичний”
Інгредієнти:
- свинна печінка ㅡ 1,8 кг;
- м’ясо свинне ㅡ 1,8 кг;
- сало ㅡ 5 кг;
- цибуля ріпчаста ㅡ 12 шт.;
- курячі яйця ㅡ 12 шт.;
- сіль ㅡ 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Печінку відварити до готовності та подрібнити в м’ясорубці разом із сирим м’ясом і салом.
- Цибулю очищаємо та пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо.
- До отриманого фаршу додаємо яйця, сіль і ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
Паштет кладемо в банки та закриваємо кришками. Консервуємо в автоклаві 40 хвилин при 110 градусах.
Паштет зі свинної голови
Інгредієнти:
- свинна голова ㅡ 1 шт.;
- свинна печінка ㅡ 1 шт.;
- манна крупа ㅡ 1 ст.;
- цибуля ㅡ 6 шт.;
- курячі яйця ㅡ 7 шт.;
- молоко ㅡ 0,5 л;
- сіль;
- перець чорний мелений;
- спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Голову відварюємо до готовності, охолоджуємо та відділяємо м’ясо від кісток.
- М’ясо, цибулю та сиру печінку пропускаємо через м’ясорубку.
- Молоко кип’ятимо та залишаємо до повного остивання.
- До фаршу додаємо яйця, холодне молоко та манку. А також спеції за смаком та ретельно перемішуємо.
Розкладаємо отриману масу в банки, залишаючи 3 см вільного місця від верху. Стерилізуємо при 110 градусах 40 хвилин.
Компанія UTEHO (Укрпромтех) виготовляє автоклави різного об’єму та модифікацій. Тут ви знайдете моделі з нержавіючої сталі та чорного металу, а також промислові моделі автоклавів.
Окрім автоклавів, компанія “Укрпромтех” виготовляє самогонні апарати та ректифікаційні колони. Разом з перегонними кубами вони формують повний комплекс для якісного самогоноваріння.
На сайті представлена велика кількість товарів із нержавійки: електричні та дров'яні водогрійні титани, сироварні,вакуумні масажери для м'яса, коптильні та клітки для перепелів, а також сковороди з диску борони.
Наші менеджери завжди готові допомогти вам у виборі автоклава чи іншого пристрою. Також ви можете отримати консультацію щодо роботи автоклава та відповіді на всі запитання за контактними номерами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22.
Читайте також:
- Тушонка з гречкою в автоклаві
- Консерви з курки і качки
- Консерви з свинини
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві