Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Борщова заправка на зиму 
                 

Борщова заправка на зиму 

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Заправка
  • Icon 4-5 порцій
  • Icon 7 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Борщова заправка рецепт

Борщова заправка – відкриття для кожної господині. З нею приготування традиційного українського борщу - швидке і просте, але зі збереженням автентичного смаку страви. Заправка до борщу має насичений, багатий смак, поєднує в собі солодкість буряків, кислинку томатів, пікантність часнику та цибулі.  Завдяки ретельно підібраним інгредієнтам, заправка стає ідеальною основою для борщу. Її найкраще використовувати як основу стави в поєднанні зі свіжою зеленню для додавання тонкого аромату свіжості. Заправка підходить і для інших страв. Борщова приправа на зиму добре поєднується з м'ясними та овочевими стравами, надаючи їм особливого відтінку, який характерний для справжньої української кухні.

Борщова заправка в автоклаві має один найбільший плюс – це тривале та безпечне зберігання. Завдяки автоклавуванню, консервація може зберігатися понад рік, зберігаючи всі свої смакові та харчові властивості. Автоклавування забезпечує стерильність та герметичність, що дозволяє уникнути псування продукту. Це означає, що у холодні зимові місяці ви зможете насолоджуватися ароматним та ситним борщем, не витрачаючи багато часу на підготовку.

Рішення для людей, які не мають багато часу на приготування їжі, мають насичений графік, але прагнуть годувати своїх рідних смачними домашніми обідами -  це заправка до борщу консервація. Додавши кілька ложок заправки до киплячої води з м'ясом та овочами, отримуємо готовий борщ з мінімальними зусиллями. 

Заправка до борщу на 5 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Морква300гр
  • Цибуля300гр
  • Буряк1 г
  • Томатна паста70гр
  • Цукор20гр
  • Сіль / Перець
  • Часник4-5 зубчиків
  • Лавровий лист5 шт
  • Оцет
  • Олія соняшникова60 мл

Крок 1

Для маринування бурячка натираємо буряк на велику тертку.

Крок 2

Додаємо до натертого буряка соняшникову олію, сіль, перець, оцет та цукор. Все перемішуємо та залишаємо маринуватися.

Крок 3

Нарізаємо цибулю дрібним кубиком та обсмажуємо цибулю на олії.

Крок 4

Натираємо моркву на дрібній тертці та Додаємо її до цибулі, обсмажуємо разом до стану аль-денте (не повної готовності).

Крок 5

Додаємо до моркви та цибулі маринований буряк та тушкуємо ще хвилин 5.

Крок 6

Натираємо часник і відразу додаємо його до інших овочів.

Крок 7

Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

Крок 8

На низ баночок додаємо по 1 лавровому листочку, по 2 шт. духмяного перчика, і 3 шт. чорного перцю горошком.

Крок 9

Розкладаємо борщову заправку по баночках та закриваємо банки кришками.

Крок 10

Консервуємо в автоклаві при температурі 100 градусів 7 хв.

Крок 11

Смачна борщова заправка готова! Тепер можна залишити її в прохолодному місці до приготування борщу.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Борщова заправка на зиму – це можливість насолоджуватися улюбленими стравами протягом усього року. А завдяки автоклавуванню, ви можете бути впевнені у безпеці та якості.

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.

А не забагато там буряку? Аж 1 г.