Свиняча тушонка в автоклаві
Смачна консервована свиняча тушонка в автоклаві - традиційна м'ясна страва, яку легко готувати в домашніх умовах. Існує кілька варіантів приготування консерви: без сала і з ним, з філе або з обрізків від свинячої голови. Також можна готувати тушонку зі свинини з кашами або овочами.
Вибираємо м'ясо для тушонки зі свинини в автоклаві
Від правильного вибору залежить смак готової тушонки - і це не порожні слова. Типова помилка багатьох шанувальників консервації - недостатня увага підбору інгредієнтів, через що вся партія консервації виходить не ідеальною. Свинина в автоклаві буде відмінною, якщо:
- купувати для цього виключно свіже м'ясо;
- при виборі віддавати перевагу корейці, лопатці або ошийку;
- купувати жирні шматки. Якщо жиру мало - потрібно окремо купити сало;
- для ніжного смаку додавати до м'яса трохи рульки.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Дієтичний рецепт свинячої тушонки в автоклаві
Для приготування консерви необхідно:
- в міру жирне свиняче м'ясо - 500 г;
- ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- чорний перець - 3 горошини;
- сіль - 1 ч.л .;
- лавровий лист - 1 шт.
Консерви з свинини в автоклаві легкі в приготуванні: м'ясо нарізаємо на шматки по 50 г, пересипаємо сіллю, змочують 1 ч.л. води. На дно півлітрових банок викладаємо лавровий лист, порізану цибулю, перець, м'ясо. Банки наповнюємо в повному обсязі, залишаючи до 2 см. Закатані банки ставимо в автоклав, наповнюємо його водою і починаємо 40-хвилинну стерилізацію при 110-градусної температури.
Свиняча тушонка в автоклаві: традиційний рецепт
Традиційний рецепт тушонки зі свинини вимагає наступних інгредієнтів:
- свинина (м'якоть);
- сало;
- мелений перець чорний;
- перець-горошок запашний;
- сіль;
- лавровий лист;
- часник;
- можна скористатися готовим набором спецій для м'яса.
Консерви зі свинини в автоклаві в домашніх умовах розрахована на викладку в літрові банки. Їх потрібно вимити, висушити, а після укласти на дно зубчики часнику (можна навіть не чистити), перець-горошок, лавровий лист. Слідом викласти помиті нарізане невеликими кубиками сало. Після помити м'ясо, висушити за допомогою паперових рушників, нарізати 50-грамовими шматочками і розкласти по банках, залишаючи 2-сантиметровий проміжок від шийок. Трамбувати вміст не потрібно - тільки посолити і посипати меленим перцем.
Банки закатати і поставити в автоклав. У нього налити воду - так, щоб вона повністю покрила вміст. Після апарат закрити і нагнітати тиск в 1 атм. Далі можна почати нагрів. Як тільки температура досягне 110 градусів, засікаємо час і витримуємо 40 хвилин.
Рецепт тушонки зі свинячої голови в автоклаві
Готується тушонка зі свинячої голови в автоклаві з наступних інгредієнтів:
- м'ясо і сало з голови;
- суміш кмину, коріандру і кропу (можна купити готову);
- велика сіль;
- суміш перців (теж краще придбати готову);
- цибулини невеликого розміру.
Свинячу голову промити, висушити паперовими серветками, обрізати з неї все сало і м'ясо, порізати його на невеликі шматки. На дно літрових банок викласти крупно порізану цибулю, на нього покласти сало, а зверху - м'ясо. Вміст посипати спеціями, перцем, добре посолити. Трамбувати м'ясо не потрібно. І не варто забувати залишити 2-сантиметровий проміжок від кришок. Готові банки закатати і відправити в автоклав на 40-хвилинну стерилізацію при температурі 110 градусів Цельсія.
Рецепт тушонки зі свинини з гречкою в автоклаві
Потрібний набір інгредієнтів:
- свиняче м'ясо і сало;
- морква;
- цибуля;
- гречана крупа;
- сіль;
- спеції за смаком.
М'ясо і сало нарізати і пропустити через велику м'ясорубку. Окремо злегка підсмажити на олії цибулю з морквою. Одержаний фарш змішати з засмажкою, додати в нього добре промиту гречану крупу, посолити. У чисті банки (літрові або півлітрові) викласти отриману суміш, залишаючи невеликий проміжок зверху. Банки закрити і відправити в автоклав на 40 хвилин при температурі 110 градусів Цельсія.
Будь який рецепт тушонки зі свинини в автоклаві буде доступний, якщо мати в господарстві якісний прилад. Для великого виробництва тушонок можна купити промисловий автоклав, в якому можна консервувати більшу кількість банок одночасно.
Наша компанія виробляє автоклави промисловим способом. Завдяки цьому готова продукція повністю безпечна, довговічна і зручна у використанні. З нею ви зможете приготувати будь-який вид консервації.
Читайте також:
- Консерви з курки і качки
- Паштет в автоклаві
- Перловка з м'ясом в автоклаві
- Каша з м'ясом в автоклаві
- Тушонка в автоклаві