Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Відповіді на типові запитання

Відповіді на типові запитання

Ваші питання і наші відповіді

1. Баночки якого розміру можна консервувати в автоклаві?

Можна всі види банок: 0,5 л. - 0,7л.- 1л. - 1,5л. - 2л. - 3л.

2. Скільки води заливати в автоклав?

Вода над банками в агрегаті повинна підніматися на 2-3 см, але і не досягати кришки бака. Навіть якщо ви не заповнили весь автоклав банками, воду заливати потрібно так щоб покрити баночки на 2 см і не більше .

3. Чи можна електро автоклав поставити на газову плиту або відкритий вогонь?

Так звичайно можна. Всі електро автоклави нашого виробництва можуть працювати як від мережі так і від відкритого вогню. Вони універсальні.

4. Не пошкодиться електро тен, якщо автоклав поставити на вогонь?

Електро автоклави розраховані на те що б їх нагрівати від зовнішнього джерела тепла. За тен турбуватися не варто, а ось кабель потрібно вийняти з роз'ємів автоклава, або відвести в сторону, так що б на нього не потрапляв вогонь

5. Якщо електро автоклав поставити на відкритий вогонь, він так само буде працювати в автоматичному режимі?

Звичайно ні, автоклав працює в автоматичному режимі тільки від мережі. Якщо поставити автоклав на газову плиту, потрібно в ручну контролювати силу нагріву, температуру і час витримки.

6. Як працює автоматизація в електро автоклавах?

У комплекті з автоклавом йде спеціальний блок управління, який підтримує задану температуру і час витримки. При цьому зворотний таймер запускається тільки з моменту досягнення заданої температури. В кінці процесу блок управління відключає автоклав від мережі.

7. Який тиск потрібно створити в автоклаві і навіщо?

Перед тим як нагрівати автоклав, потрібно створити в ньому тиск в 1 атм (98 066,5 Па = технічній атмосфері). Це потрібно для того що б при нагріванні тиск у автоклаві завжди було вище ніж тиск всередині банок. Це гарантує нам то що жодна кришечка з жодної баночки НЕ злетить під час консервації.

8. Чи можна спускати тиск з автоклава в процесі або в кінці автоклавирования?

Ні, категорично заборонено! Якщо спустити тиск в той час коли автоклав ще нагрітий, кришечки позлетають з банок і ви просто зіпсуєте свій продукт. Стравлювати повітря з бака допускається тільки при температурі в 30С.

9. Чи є касета в ваших автоклавах?

Ні, касети немає і вона не потрібна. Наші автоклави працюють під тиском, яке і замінює затискну касету.

10. Яка різниця між касетним автоклавом і вашим? Який краще?

По суті, різниці як такої немає. Тільки технологія утримання кришок. Ви стримуєте кришечки банок від бомбажа або затискної касетою, або тиском. Автоклави з тиском трохи зручніше в використання.

11. Як ставити банки в автоклав?

Баночки ставляться в кілька рядів в залежності від моделі автоклава. Нижній ряд ставимо на спеціальну підставку яка йде в комплекті, такі ряди розташовуються один на одного. Ніяких ганчірок, деревинок, мішковини та інших вигадок ставити в автоклав не потрібно.

12. Чи може автоклав вибухнути?

Ні не може. Автоклави нашого виробництва проходять перевірку під високим тиском. Крім того, вони оснащені спеціальним аварійним клапаном на випадок того якщо тиск в баку перевищить норму.

13. Обов'язково робити тестовий запуск автоклава?

Ні, не обов'язково, але бажано. Незважаючи на те що в процесі автоклавування немає нічого складного і все доступно описано в паспорті-інструкції, бажано запустити пробний тестовий пуск автоклава з декількома баночками всередині. Таким чином, ви зрозумієте суть роботи автоклава, відкриєте першу готову баночку з продуктом. Хто знає, а раптом ви не досолити тушонку?

14. За який час автоклав виходить на робочу температуру?

В не залежності від того який у вас автоклав, електро варіант або газовий, він виходить на робочу температуру від 50 хв до 2 годин, залежно від моделі. Автоклави великих розмірів можуть грітися трохи довше.

15. Як мені знати який продукт який час витримувати і при якій температурі?

У збірнику рецептів, який буде в комплекті з автоклавом, на останній сторінці, є таблиця де розписані всі температурні режими для основних продуктів.

16. На скільки мені заповнювати баночку продуктом?

Заповнюємо так що б між кришкою і продуктом залишити вільного простору в 2 см.

17. Коли автоклав охолов, як спустити з нього повітря?

Як автоклав охолоне до 30С, в ньому повинна залишитися та ж 1 атм, яку ви створювали спочатку. Стравлювати повітря потрібно плавно. Це можна зробити через золотник або аварійний клапан, як вам зручно.

18. Як доглядати за автоклавом після роботи?

Якщо у вас автоклав з нержавіючої сталі, то догляд за ним не потрібен. Але, все одно, протріть його сухою ганчіркою, він хоче блищати і радувати око. Автоклав з чорного металу обов'язково потрібно протерти насухо і тримати в сухому місці.

19. Який тиск в автоклаві повинно бути при температурі в 110С-120С?

При температурі в 110С тиск в автоклаві піднімається до 3,5 атм. При 120С приблизно 4,5 атм.

20. Який автоклав краще? Газовий або електро?

Однаково гарний і той і той. Електро зручніше! За ним не потрібно стежити, він працює в автоматичному режимі. Він універсальний, і на газ і від мережі. Його не потрібно піднімати і ставити на газову плиту.

21. Скільки охолоджується автоклав?

Нагрів відключити. Термостат повинен охолонути приблизно до 40°C. Це займе десь 4 години.

22. Скільки часу потрібно спускати повітря?

Щоб в одному радіаторі не залишилося повітря, потрібно приблизно 5-7 хвилин.

Читайте також:

Поділіться з друзями


Можно сливать воду с автоклава при температуре 70градусов с крышками твист оф
Відповісти
Доброго дня! Підкажіть будь ласка чи можна переставляти автоклав ( в мене модель А-16) після його вимкнення. Дякую