Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Конструкція побутового автоклава
Автоклавування – найнадійніший спосіб стерилізації консервів. Після обробки в агрегаті при темепратурі 120°С консерви зберігають смак, корисні речовини і нейтралізують можливих паразитів.

На прикладі - електричний автоклав

У цій статті ми детально розберемо і продемонструємо схематично все ті складові частини, з яких складається побутовоий автоклав. У нашому випадку представлений електричний варіант. Газовий має точно таку ж конструкцію, виключаючи електричну частини. Отже, поїхали!


Конструкція побутового автоклава


Конструкція автоклава для домашнього консервування

  1. Еліптичне днище (низ)
  2. корпус автоклава
  3. ручки
  4. Еліптичне днище (верх)
  5. фланець
  6. ущільнювальна гума
  7. аварійний клапан
  8. спиртовий термометр
  9. Кран + ніпель
  10. манометр
  11. Шпильки + гайки
  12. кришка автоклава
  13. Виделка
  14. Блок керування
  15. Дріт
  16. Захисний кожух
  17. Датчик температури

Якщо якась із складових частин побутового автоклава вам незнайома або незрозуміла, ми пропонуємо ознайомитися з ними більш детально

1. Еліптичне днище (низ). Денця виготовляються з листового металу за допомогою ротаційної витяжки та використовуються як нижня і верхня частина автоклавів, як побутових, так і промислових. Посудини, що працюють під тиском, повинні мати форму циліндра без прямих кутів і площин. Тільки такі форми дозволяють легко тримати тиск і не деформуватися.

2. Корпус автоклава. Виготовляється з листового металу товщиною 1.5 мм методом вальцювання. Являє собою основну циліндричну частину бака.

3. Ручки. Виготовлені з нержавіючого кола. Служать для зручності при підйомі і перенесенні агрегату.

4. Елліптіческое днище (верх). Денце з отвором під фланець і кришку.

5. Фланець. Дуже важлива частина автоклава, що відповідає за його герметичність. Приварюється безпосередньо до верхнього днища, має облямівки або пази для притиску гуми ущільнювача. Крім того, в фланці присутні отвори під шпильки.

6. Ущільнювальна гума. Спеціальна термостійка гума товщиною в 6 мм. Розташована між кришкою і фланцем. При притиску кришки до фланця, гума потрапляє у верхні і нижні пази, що дає нам повну герметичність.

7. Аварійний клапан. Вибуховою клапан фірми AquaWorld на 6 атм. Присутній як страховка. У разі, якщо тиск в автоклаві підніметься вище допустимої норми, спрацьовує і підбурює надлишок. Дуже важливо, що клапан не регульований, він виходить з виробництва з розрахунком в 6 атм. Це гарантує його надійність і убезпечить від неправильної настройки як у випадку з регульованими клапанами.

8. Спиртовий термометр. Присутній для відображення робочої температури в баку. Використовується тільки на автоклавах, які ставляться на відкритий вогонь. В електро- варіанті є спеціальний блок управління, який відображає поточну температуру.

9. Кран + ніпель. Ця пара призначена для створення в автоклаві початкового тиску в 1 атм. Після чого кран перекривається і все навантаження йде на нього (він термостійкий і розрахований на великий тиск).

10. Манометр. Прилад, який показує поточний тиск в баку. Шкала - до 6 атм.

11. Шпильки + гайки. Шпильки виготовлені з харчової нержавіючої сталі. Гайки з простого металу. Чому, запитаєте Ви? Це дуже важливо для збереження різьби на шпильці. У разі, якщо користувач неправильно затягне гайку чи криво прикрутить, він фізично не зможе зірвати різьбу на шпильці, так як вона виготовлена ​​з більш жорсткого металу, ніж гайка. Максимум, що може постраждати, це гайка, яку можна легко замінити.

12. Кришка автоклава. Виготовляється з нержавіючого листа товщиною 6-8 мм. У кришці присутні виходи під комплектуючі та отвори під шпильки. Крім того, на тильній стороні прорізані три доріжки для герметизації.

13. Вилка. Звичайнісінька вилка під розетку.

14. Блок управління. Автоматична підтримка температури і відлік часу - то, за що відповідає наш непростий терморегулятор. Сьогодні ви задаєте потрібні Вам параметри роботи і можете відпочивати, так як прилад сам доведе автоклав до потрібної температури, сам включить таймер і сам вимкне автоклав. Повна автоматизація.

15. Провід. Електричний шнур перерізом в 2.5 із заземленням. Легко справляється з потужністю нагрівача.

16. Захисний кожух. Нержавіючий короб призначений для захисту від прямого доступу до електричної частини автоклава.

17. Датчик температури. Служить для визначення і виведення на екран робочої температури всередині бака.

Ви можете придбати побутовий автоклав на нашому сайті: гарантія до 50 років, високоякісна нержавіюча сталь.

Читайте також:

Поділіться з друзями