Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Куряча тушонка в автоклаві з зеленим горошком
                 

Куряча тушонка в автоклаві з зеленим горошком

Іван Іванчук
  • Icon Середній рівень
  • Icon Курочка
  • Icon 3 порції
  • Icon 30 хв

Обладнання для цієї страви:

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)

Автоклав "А16 electro" (Універсальний)
9700 грн
Детальніше
Купити

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.

Дой-пак РЕТОРТ 160х210х41 ЗЕЛЕНИЙ 130мкм (для стерилізації в автоклаві) 50 шт.
550 грн
Детальніше
Купити

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)

Кришка для автоклаву твіст офф 82 мм (50шт)
350 грн
Детальніше
Купити

Переглядайте рецепт:

Рецепт тушонки з курки в автоклаві

Тушонка з курки в автоклаві з зеленим горошком — страва, яка має чудовий смак, простота в приготуванні та дуже поживна. Завдяки автоклаву, приготування  консервації зеленого горошку з курочкою стає швидким і зручним, а текстура і користь інгредієнтів зберігаються максимально довгий час.

Готова куряча тушонка за рецептом від Утехо виділяється ніжним курячим м’ясом, солодкуватими нотками овочів та делікатною текстурою горошку. Вона чудово смакує з картопляне пюре, рисом, овочевими салатами та грибами. Таку тушонку можна використовувати як начинку для пирогів або як м'ясний компонент супів.

Куряче м’ясо багате на білок, що необхідний для відновлення тканин, підтримки імунітету та енергії. А зелений горошок ідеально доповнює курочку, адже це джерело вітамінів С і К, антиоксидантів та клітковини. Горошок покращує травлення, сприяє підтримці здорового серця та зменшує запалення в організмі.  Ця страва не тільки стане повноцінним ситним обідом, а й сприяє зміцненню здоров’я, тому рекомендуємо мати кілька таких баночок вдома. До того ж герметично закрита домашня тушонка з курки, після автоклавування може зберігатися більше одного року.

Тушонка з курки рецепт на 3 баночки об’ємом 0,5 літра.

Інгредієнти

  • Філе куряче1кг
  • Молодий горошок250гр
  • Морква300грамів
  • Цибуля300грамів
  • Часник20гр
  • Сіль
  • Перець горошком
  • Зерна коріандру
  • Лавровий лист

Крок 1

300 г моркви та 300 г цибулі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2

Нарізаємо 1 кг курячого філе кубиками.

Крок 3

В заздалегідь підготовлені баночки насипаємо перець горошком та зерна коріандру та по 2 шт лаврового листочка.

Крок 4

Додаємо в банку частину нарізаної моркви та 150 г молодого горошку.

Крок 5

Шарами додаємо зверху частину нарізаної цибулі, частину курячого філе, моркву та цибулю.

Крок 6

Додаємо в банки 20 г порізаного часнику, і зверху ще 100 г молодого горошку.

Крок 7

Розкладаємо залишки курячого філе в баночки, додаємо сіль та перець молотий.

Крок 8

Закриваємо наповнені баночки кришками твіст-офф.

Крок 9

Відправляємо готуватися в автоклав при температурі 110 градусів 30 хвилин.

Крок 10

Дегустуємо готову курячу тушкованку з зеленим горошком.

Смачного консервування разом з УТЕХО!

Рецепт тушонки з курки в автоклаві — це універсальна страва, яка стане улюбленою та здивує своїм смаком і легкістю приготування. Курочка з овочами, приготована в автоклаві, поєднує користь, насичений смак і зручність зберігання. Спробуйте приготувати тушонку за допомогою автоклаву вдома і переконайтеся, що цей прилад — ваш найкращий помічник на кухні для заготівлі продуктів на зиму!

Автор рецепту

Іван Іванчук

Шеф-кухар, учасник Мастер шеф та ведучий ютуб каналів. Або кулінарний маг, який зачаровує Чернівці та всю Україну своїми вишуканими стравами та харизмою. Поєднуючи затишні ресторани, авторське меню та цікаву особистість він створює не просто рецепти, а справжній феєрверк смаків та емоцій.