Як приготувати суg в автоклаві
Перші страви ー це основа будь-якої кухні. Існує безліч їх видів, які мають свій особливий рецепт та смак. Теплий суп завжди зігріє в холодну пору року, але не завжди є бажання чи час його готувати. Саме тому пропонуємо вам рецепти найпопулярніших перших страв в автоклаві. Їх можна просто відкрити, розігріти і смакувати.
Борщ в автоклаві
Інгредієнти (на 1 півлітрову банку):
- свинина ー 80 г
- картопля ー 50 г
- цибуля ー 1 шт.
- морква ー 1 шт.
- капуста ー 100 г
- буряк ー 100 г
- квасоля ー 1 ст. л.
- червоний перець болгарський ー 50 г
- томатна паста ー 50 г
- перець чорний мелений ー 1 г
- сіль ー 4 г
- оцет ー 1 ст. л.
- перець чорний горошком ー 2 шт.
- олія соняшникова рафінована ー 1 ст. л.
- вода
Спосіб приготування:
- Свинину порізати кубиками та викласти на дно банки.
- Картоплю помити та нарізати кубиками і покласти наступним шаром у банку.
- Капусту грубо нарізаємо та кладемо в банку зверху, додавши сіль.
- Цибулю почистити та нарізати великими кубиками. Моркву та буряк помити, очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Далі моркву та цибулю смажити на олії. Згодом додаємо буряк і болгарський перець. У кінці додати томатну пасту й оцет. Готову зажарку покласти в банку.
- Далі додаємо квасолю та перець. Зверху заливаємо все водою так, щоб до верху кришки залишились 2 см.
Перед споживанням такого борщу рекомендуємо додати 1 ложку сметани для більш яскравого смаку.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Солянка в автоклаві
Інгредієнти (на 1 півлітрову банку):
- свинина ー 50 г
- картопля ー 50 г
- цибуля ー 1 шт.
- морква ー 1 шт.
- томатна паста ー 100 г
- ковбаса (різних копчених видів) ー 100 г
- копчена курка ー 50 г
- оливки чорні без кісточок ー 5 шт.
- квашений огірок ー 2 шт.
- перець чорний мелений ー 0,5 г
- сіль ー 4 г
- лавровий лист ー 1 шт.
- олія соняшникова рафінована ー 1 ст. л.
- італійські трави (суміш) ー 1 ч. л.
- вода
Спосіб приготування:
- Свинину порізати кубиками та викласти на дно банки.
- Картоплю помити та нарізати кубиками і покласти наступним шаром у банку.
- Цибулю почистити та нарізати великими кубиками. Моркву помити й очистити від шкірки та натерти на грубій тертці. Далі моркву і цибулю смажити на олії. В кінці додати томатну пасту та італійські трави. Готову зажарку покласти в банку.
- Ковбасу і копчену курку нарізати кубиком та покласти в банку.
- Квашені огірки середнього розміру нарізати невеликими кубиками й додати в банку.
- Далі додаємо оливки та всі приправи: сіль, перець, лавровий лист і заливаємо все водою так, щоб до верху кришки залишились 2 см.
Перед споживанням солянки рекомендуємо додати 1 ложку сметани для більш яскравого смаку.
Розсольник в автоклаві
Інгредієнти (на 1 півлітрову банку):
- свинина ー 70 г
- картопля ー 50 г
- цибуля ー 1 шт.
- морква ー 1 шт.
- томатна паста ー 50 г
- перлова крупа ー 1 ст. л.
- квашені огірки ー 1 шт.
- перець чорний мелений ー 1 г
- сіль ー 4 г
- олія соняшникова рафінована ー 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Перлову крупу необхідно попередньо замочити в холодній воді на 5 годин.
- Свинину порізати кубиками та викласти на дно банки.
- Картоплю помити та нарізати кубиками і покласти наступним шаром у банку.
- Квашені огірки середнього розміру нарізати невеликими кубиками та додати в банку.
- Цибулю почистити і нарізати великими кубиками. Моркву помити та очистити від шкірки й натерти на грубій тертці. Далі моркву та цибулю смажити на олії. В кінці додати томатну пасту. Готову зажарку покласти в банку.
- Замочену перлову крупу необхідно покласти в банку, а також додати сіль, перець, лавровий лист.
- Далі заливаємо все водою так, щоб до верху кришки залишились 2 см.
Грибний суп в автоклаві
Інгредієнти (на 1 півлітрову банку):
- картопля ー 50 г
- цибуля ー 1 шт.
- морква ー 1 шт.
- шампіньйони ー 200 г
- перець чорний мелений ー 1 г
- сіль ー 4 г
- грибна приправа ー 0,5 ч. л.
- олія соняшникова рафінована ー 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Свинину порізати кубиками та викласти на дно банки.
- Картоплю помити й нарізати кубиками і покласти наступним шаром у банку.
- Цибулю почистити та нарізати великими кубиками. Моркву помити і очистити від шкірки та натерти на грубій тертці. Далі моркву й цибулю смажити на олії до готовності. Готову зажарку покласти в банку.
- Шампіньйони помити та порізати на 8 частинок і покласти в банку. Також додаємо сіль, перець й грибну приправу і заливаємо все водою так, щоб до верху кришки залишились 2 см.
Гороховий суп в автоклаві
Інгредієнти (на 1 півлітрову банку):
- свинина ー 80 г
- картопля ー 70 г
- горох сушений ー 2 ст. л.
- цибуля ー 1 шт.
- морква ー 1 шт.
- перець чорний мелений ー 1 г
- сіль ー 4 г
- перець чорний горошком ー 2 шт.
- олія соняшникова рафінована ー 1 ст. л.
- лавровий лист ー 1 шт.
- кріп, петрушка ー 10 г
- цибуля зелена ー 10 г
Спосіб приготування:
- Горох необхідно попередньо замочити в холодній воді на 10 годин.
- Свинину порізати кубиками та викласти на дно банки.
- Картоплю помити й нарізати кубиками і покласти наступним шаром у банку.
- Цибулю почистити та нарізати великими кубиками. Моркву помити й очистити від шкірки та натерти на грубій тертці. Далі моркву і цибулю смажити на олії до готовності. Готову зажарку покласти в банку.
- Замочений горох необхідно покласти в банку, а також додати сіль, перець, лавровий лист та дрібно нарізану зелень.
- Далі заливаємо все водою так, щоб до верху кришки залишились 2 см.
Перед споживанням горохового супу ми рекомендуємо додати грінки (білий хліб нарізати кубиками, перемішати з олією та подрібненим часником і сушити в духовці або на сковорідці).
Такі страви потрібно автоклавувати 30 хвилин при температурі 110 °C. Ці рецепти універсальні, і їх легко можна консервувати разом, залежно від ваших побажань.
Компанія “Укрпромтех” виготовляє сучасні електричні, газові та універсальні автоклави, розроблені провідними фахівцями галузі. Усі наші автоклави виготовлені з дотриманням норм безпеки та з якісної сировини за допомогою сучасних технологій.
Якщо у вас виникли запитання, ви можете звернутися до нас за телефонами: (050) 376-60-86, (067) 370-27-22. Наші досвідчені менеджери проконсультують вас на будь-які теми, пов’язані з автоклавами та їх використанням.
Для консультації ви можете звернутися до наших спеціалістів за номерами: (050) 376-60-86 або (067) 370-27-22. Також пишіть нам на електронну пошту: autoclav24@gmail.com або залишайте заявку на сайті, і ми обов’язково вам зателефонуємо.
Читайте також:
- Режими роботи автоклава
- Що таке автоклав
- Гідравлічні випробування автоклава
- Як користуватись автоклавом
- Як вибрати автоклав