Тушонка з курки та качки в автоклаві
Тушонка - один з найпоширеніших варіантів збереження м'яса птиці. Наявність автоклава дає можливість заготовляти смачну тушонку з качки і курки швидко, легко, з величезною різноманітністю рецептів.
Рецепт тушонки з м'яса птиці в автоклаві
Під м'ясом птиці мається на увазі курка, качка, індик та гусак. Стандартна тушонка з птиці в автоклаві готується наступним чином. Для початку потрібно взяти тушку, відокремити від кістки м'ясо, позбутися від прожилків і нарізати невеликими шматочками. М'ясо потрібно ретельно перемішати з сіллю (1 ст. Ложка на 1 кг м'яса), ріпчастою цибулею і меленим перцем.
У чисті банки потрібно укласти м'ясо. Якщо це качка або гусак - м'ясо потрібно перемішати з дрібно порізаним жиром птиці. Якщо це курка - в банки потрібно додати води (6 ст. Ложок на 1 л). Залишається закатати банки і відправити їх в автоклав.
Якщо готується тушонка з курки в автоклаві з м'яса свійської птиці, тримати банки потрібно близько 30 хвилин при температурі 100-110 градусів Цельсія і остуджувати до 30 градусів. Для птиці, вирощеної в умовах птахофабрики, час приготування становить 25 хвилин.
Банки не потрібно наповнювати доверху: краще залишити близько 2 вільних сантиметрів між вмістом і кришкою.
ХІТИ ПРОДАЖІВ
Консерви з качки в автоклаві
Дуже смачна тушонка з качки в автоклаві готується легко - на відміну від традиційного способу консервування. Слід заздалегідь підготувати тушки, очистивши їх від пір'я і пуху, прибравши нутрощі. Весь жир необхідно зрізати і відкласти в окремий посуд. Тушки потрібно розділити на невеликі шматки, жир дрібно порізати. Попередньо підготувати банки з кришками.
М'ясо потрібно натерти сіллю, посипати попередньо роздрібнений лавровим листом і іншими прянощами (наприклад, меленим перцем). Змішавши м'ясо, жир і спеції, потрібно розкласти все в півлітрові банки і закатати. Далі починається приготування тушкованого м'яса з качки в автоклаві: банки потрібно покласти всередину, залити водою. При 110 градусах Цельсія досить буде протримати банки 25 хвилин. Після автоклав потрібно вимкнути і залишити до повного охолодження. Готові банки після витерти і зберігати в прохолодному місці.
Як зробити тушонку з курки в автоклаві
Розглянемо, як зробити тушонку з курки в автоклаві за дуже смачному і простої рецептом. М'ясо буде пікантним, ніжним і соковитим. Для приготування потрібно взяти курку (розрахунок на 1 тушку), відокремити м'ясо від кісток і нарізати на невеликі шматочки. Додати в рівних пропорціях (по 1 ч. Ложці) сіль і цукор, не забути про молотом перці. М'ясо перемішати зі спеціями і залишити під кришкою на 30 хвилин.
Далі тушонка з курки в домашніх умовах в автоклаві готується так: нарізати дрібно велику цибулину і середню за розмірами морквину. Обсмажити цибулю на сковороді з 3 ст. ложками соняшникової або оливкової олії. Коли овочі будуть майже готові, потрібно додати 2 ст. ложки томатної пасти і трохи потримати на вогні. Суміш, що остигнула потрібно додати до м'яса, перемішати і розкласти по простерилизованним банкам. Банки покласти в автоклав, нагріти до 110 градусів Цельсія і тримати 30 хвилин.
Консерви з качки в автоклаві по-Адигейські
Пропонуємо приготувати тушонку з качки в автоклаві по відмінному рецептом. Результатом стане насичений смак м'яса птиці. На 1 півлітрову банку необхідно:
Тушку качки нарізати на шматочки приблизно по 50-70 г. З води, солі, часнику, борошна, перцю, обсмаженого лука і жиру приготувати заправку (просто перемішати інгредієнти). Залити заправку в банки, покласти шматочки качки. Закатати банки і автоклавувати 30 хвилин при 110 градусах Цельсія. Це досить простий рецепт тушонки з качки в автоклаві з приголомшливо смачним результатом.
Рецепт тушонки з курки з рисом
Рецепт курки у власному соку в автоклаві
Курка в білому соусі: рецепт тушонки в автоклаві
Консерви з свинини Паштет в автоклаві Перловка з м'ясом в автоклаві Тушонка в автоклаві Каша з м'ясом в автоклаві