Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!

Етапи виробництва побутових автоклавів

Етапи виробництва побутових автоклавів

Виробництво автоклава побутового - це досить трудомісткий процес, який займає чимало часу. Ви, як покупець, хотіли б знати, як же робляться автоклави і з яких напівфабрикатів вони складаються.


1. Еліптичне днище

Перша і найважливіша деталь побутового автоклава - це еліптичне днище. Дуже важливо, що всі ті речі, які працюють під тиском, повинні мати циліндричну форму без прямих кутів. Ніяких площин, тільки закруглені сферичні форми. Інакше бак не витримає навіть мінімального тиску і його роздує. Про важливість еліптичних днищ ми напишемо окрему статтю.

Такі днища виробляються методом штампування або за допомогою ротаційної витяжки. Ми використовуємо другий варіант. Для цього робиться заготовка розміром 400 на 400 з листового металу. Потім вона обрізається для отримання кола, який, в спеціальному верстаті для ротаційної витяжки, проходить обробку тиском за допомогою ролика. Таким чином ми отримуємо еліптичне днище. Для автоклава нам потрібно дві штуки, це верх і низ.

эллиптическое днище автоклава


2. Корпус автоклава

Другою, не мало важливою, частиною побутового автоклава є сам корпус. У вигляді напівфабрикату його називають "обечайкой". Для виробництва цієї частини бака, потрібно так само чимало зусиль. Перше що ми робимо, це розмічений по потрібних параметрах лист нержавіючого металу відправляємо на гільйотину (верстат для різання металу). Обрізаючи з усіх боків ми отримуємо певний прямокутний шматок металу, який потрібно вальцювати на верстаті типу "Вальці листозгинальні". Тільки після цього лист приймає форму циліндра, і з ним роботи вважаються закінченими на даному відрізку.

Корпус автоклава


3. Фланець і кришка автоклава

Третьою частиною автоклава буде комплект фланець + кришка. Для цих компонентів використовується більш товстий метал, приблизно 6-8 мм. Ці деталі виготовляються повністю на токарному верстаті. Відповідають вони за герметизацію бака в його верхній частині. Між фланцем і кришкою встановлюється спеціальна гума ущільнювач. Для того, щоб вона пристала герметично і в кришці і в фланці, точаться спеціальні пази-доріжки. У них потрапить гума при затиску і дасть повну герметизацію. Крім того в цьому комплекті свердляться отвори під всі комплектуючі (4 шт.) і під болти (6 шт.)

Фланец и крышка автоклава


4. Інші деталі

Крім цих основних напівфабрикатів для того, щоб зібрати автоклав побутовий, використовується ще безліч дрібних деталей:

  1. Фланець під тен (на токарному верстаті в нержавіючої трубі рубаємо різьблення)
  2. Виходи під комплектуючі на кришці (так само з труби точаться різьблення типу 1/2 ", 3/4")
  3. Нарізка нержавіючих болтів які в наслідок будуть скріплювати кришку до фланця
  4. Підставочки під банки всередині бака (вирізаються два півмісяці і ніжки до них)
  5. Термостійка гума з отворами під болти
  6. Нарізка ручок і надання їм правильної форми

Другие детали


5. Аргонове зварювання деталей

Тепер коли всі деталі зроблені і готові ми приступаємо до зварювання. Це найважливіший і відповідальний етап при виготовленні автоклава.

Сварка в середовищі аргонового газу. Аргонове зварювання з нержавіючою присадкою - це те, що ми використовуємо. Всі частини збираються і зварюються. Днища з обечайкой. Зверху приварюється фланець, в нього болти. На кришці зварюються всі потрібні виходи під комплектуючі до побутового автоклава. Ручки, ніжки, чашки для захисту контактів тена.

Коли зварювальні роботи закінчені автоклав проходить свою першу важливу перевірку під тиском. Заглушуються всі отвори і компресором в бак заганяється тиск вище 3 атм. Таким чином перевіряється якість і герметичність всіх накладених швів (з нашої статистики, приблизно 1 з 50 баків, на цьому етапі, бракується і йде на доопрацювання).


6. Обробка нержавійки і комплектація автоклава

Наступним етапом є обробка нержавійки для додання баку естетичного вигляду. А саме, шліфування та полірування всіх поверхонь, особливо місць зварювання і зварних швів. Цей ніби як фінальний етап займає дуже багато часу і зусиль. Для додання нержавійці блиску, використовуються різного роду шліфувальні машинки з насадками і пастами провідних виробників. В кінці ми отримуємо дзеркальний вид.

Останнє, що проходить автоклав - це комплектація. Тен, манометр, аварійний клапан, ніпель, всі ці комплектуючі ущільнюються патлевочною стрічкою і вкручуються в відведені для них місця.

Тепер автоклав відправляється на другий етап перевірки. На цей раз він доводиться до граничного тиску в 6 атм. Перевіряється працездатність всіх комплектуючих, якість їх герметизації і ущільнення.

Завершение производства автоклава

На цьому цикл виробництва закінчений. Автоклав повністю готовий до відправки замовнику. До цього він потрапляє на склад (до речі тиск в 6 атм зберігається в баку до останнього моменту і стравливается безпосередньо в день відправки). Упаковка, виписка рахунку, накладна, гарантії - це все відбувається на складі.

У цій статті ми в загальному описали процес виробництва побутових автоклавів. Насправді, кожен з етапів вимагає набагато більше уваги. У категорії "Блог" ми будемо викладати нові статті в яких детальніше пройдемося по всіх циклах нашого виробництва і крім того будемо піднімати інші, не менш цікаві, питання.

Ви можете купити автоклав та комплектуючі для автоклавів на нашому сайті: гарантія до 50 років, високоякісна сталь.

Окрім побутових автоклавів у нас можна придбати також пофесійні промислові автоклави для консервування великого об'єму.

Читайте також:

Поділіться з друзями


06.06.2020