Працюємо з 08:00 до 20:00
Щодня. Без вихідних! Телефонуйте зараз!
Який автоклав краще, газовий або електричний?

Який автоклав краще, газовий або електричний?

Щоб визначитися, який автоклав краще газовий або електричний, варто розібратися в характеристиках обох видів, розібрати їх переваги та недоліки.


Переваги електричних і газових автоклавів


Автоклави діляться на електричні та газові моделі. Вони не відрізняються за якістю консервації і відмінно виконують свої функції. Різниця тільки в зручності використання і вартості.

Переваги газових автоклавів Переваги електричних автоклавів

Газовый автоклав

Каталог
  • низька вартість приладу і економічність використання;
  • висока якість консервації;
  • тривалий термін експлуатації;
  • кілька варіантів виконання; нержавіюча або чорна сталь;
  • можливість робити будь-які заготовки на зиму;
  • великий вибір розмірів і обсягів.

Электрический автоклав

Каталог
  • зручне використання. Немає необхідності піднімати важкий прилад на плиту. Досить поставити автоклав біля розетки і підключити його;
  • в електричних приладах є спеціальні терморегулятори, які підтримують необхідну температуру;
  • універсальність використання. При необхідності є можливість використовувати як газовий автоклав;
  • тривалий термін експлуатації;


Електричні автоклави мають більше переваг. Найбільш значущим є комфортне використання. На якість продуктів і безпеку це не впливає, обидва прилади повністю підтримують необхідні функції. Переваги і недоліки електричних і газових автоклавів. Обидва види мають свої переваги і недоліки. Вони не такі значні, але можуть вплинути на вибір пристосування для домашньої консервації. Мінуси газових автоклавів полягають в тому, що агрегати великі і важкі. Це незручно, прилад потрібно разом з банками піднімати на газову плиту, вода додасть ще більшої ваги. У електричного автоклава найбільший недолік - вища ціна. За рахунок електричних приладів і автоматики він може бути трохи дорожче газового. Саме цей параметр може серйозно вплинути на вибір іншого варіанту. Важливо стежити за мережевим шнуром, щоб він не пошкодився, інакше є ризик отримати електричну травму або коротке замикання. Зверніть увагу на те, який прилад буде більш вигідним для вас. У деяких регіонах електрика значно дорожче, ніж газ. Але, загалом, витрати на один процес консервації, як в газовому, так і в електро варіанті, буде приблизно рівні.


Який прилад вибрати


При виборі автоклава більшість відштовхується від двох параметрів: вартість і зручность. У першому випадку виграє газовий прилад. Їх ринкова ціна трохи нижче, можна використовувати на відкритому вогні або на газовій плиті. Вартість газу часто нижче, ніж електрики. Якщо вам важливий комфорт, вибирайте електричний автоклав. Його не потрібно піднімати і переносити, досить наблизити до розетки. Якщо плануєте робити велику кількість закруток, то цей варіант підійде більше. А окупити високу вартість вдасться за короткий проміжок часу.


На що ще варто звернути увагу


  1. Розмір і обсяг приладу. Газові автоклави на велику кількість банок зовсім незручні, а для електричних обсяг і 40 літрів буде комфортним. Місткість варто вибирати, в залежності від бажаного обсягу робіт.
  2. Матеріал виконання. Агрегати з чорного металу будуть дешевше, але поступаються по якості та тривалості автоклавів з нержавіючої сталі.
  3. Комплектація. Газові автоклави мають менший комплект, в електричних є блок управління, який і автоматизує весь процес.
  4. Необхідність в додатковому функціоналі. Електричні прилади з нержавійки можна переробити в самогонний апарат, додавши деякі елементи. Проте також можна і купити самогонний апарат нашого виробництва.

Обидва варіанти автоклавів безпечні в експлуатації, дозволяють робити консерви з м'яса, овочів, фруктів в домашніх умовах. Вони значно економлять час, зусилля і гроші. При регулярному використанні можна забезпечити сім'ю смачними заготовками на весь рік. Якщо стоїть вибір між електричними і газовими автоклавами, можете проконсультуватися з фахівцем. Уточніть ваші вимоги, бюджет і побажання. Разом з менеджером ви зможете прийняти правильне рішення і купити ідеальний автоклав для домашньої консервації.

    Читайте також:

    Поділіться з друзями